A wimbledoni teniszkupa szerencsére nemcsak a sportrajongók, hanem a divatrajongók számára is rengeteg izgalmat tartogat. A világ legnagyobb és legrangosabb füves pályás tenisztornája ugyanis nemcsak a játékosok, hanem a nézők öltözködésével kapcsolatban is szigorú szabályokat ír elő, de manapság a legnagyobb trend kreatívan áthágni az ilyen szabályokat, hogy megmutassuk a személyiségünket. Ebben hiszek én is, töröljük el a szigorú dress code-okat!

nyito.jpgSztárparádé Wimbledonban - Ariana Grande Jonathan Bailey-vel spanolt, akivel a Wicked című filmben játszanak együtt

A wimbledoni divatot a fehér szín dominanciája, a klasszikus elegancia és a sportos kényelem jellemzi, úgyhogy biztos dörzsölte a tenyerét az outiftekben rejlő lehetőségek láttán a Ralph Lauren tervezői csapata, hiszen a márka volt a torna hivatalos ruházati partnere és a legtöbb celebet ők is öltöztették.

Nézzük, kik voltak a legjobban és legizgalmasabban öltözött sztárok a 2023-as wimbledoni teniszkupán!

Külön választottam nektek a klasszikus és a kicsit merészebb, a sorból jól vagy rosszul kilógó lookokat, és ha megnéztétek a galériát, olvassatok tovább, mert írok egy kicsit a teniszes divattrendről is és szavazhattok is.

A klasszikus lookok vonalán természetesen a méretre szabott, időtálló öltönyök vitték a prímet, a nőknél pedig az A-vonalú szoknyás, derekat hangsúlyozó, csinos midiruhák. 

Ilyen classic chic szettet választott például Katalin hercegné, aki egyenesen Lady Diana-t idézte meg Wimbledonban - imádják az ilyen utalásokat a britek.

kate_and_diana.jpgKatalin egy Balmain blézert viselt az idei első wimbledoni napján, míg Lady Diana a Trooping the Colour ünnepélyen egy Catherine Walker blézerruhát viselt és egy kicsi Harry herceget. ;)

A merészebb vonalon több színt, a férfiaknál a hagyományos öltönytől eltérő megoldásokat, a nőknél pedig éppen hogy kifejezetten maszkulin, de nagyon is en vogue szetteket láttunk:

Aki egyébként követi a TikTok észveszejtően gyorsan változó trendjeit, az találkozhatott az utóbbi időben az úgynevezett #TennisCore kifejezéssel is, azaz a tenisz világának meghatározó sziluettjeinek és színeinek a hétköznapi ruhatárba való átültetése. És ebben nincs is semmi meglepő: nincs még egy sport, ami ennyire kötődik a stílushoz. Tény, hogy vannak más, divathoz kötődő sportok is, mint a golf vagy a síelés, sőt, a baseball, a kosárlabda vagy a szörf is ott van a top 10-ben, de a tenisz a TOP 1 kutatások szerint.

Sportosan elegáns, minimalista, jól szabott (gondoljunk csak a csinos szoknyákra és nadrágokra), mégis laza, kényelmes (kötött felsők, pulóverek, sikkes sportcipők) darabokból áll, és passzol a másik nagy idei trendhez a 'quiet luxury'-hoz, azaz a csendes luxushoz. 

iris_law.jpgIris Law, Jude Law lánya az idei Cannes-i Filmfesztiválon

És ha egy trend elindul a TikTokon, akkor az megjelenik a divatházaknál is: folyamatosan növekszik a kereslet a teniszcipő fazonokra (ami egyébként tényleg jó választás, elegáns, klasszikus, de sportos forma, és nyári csinos ruhákhoz is szuperül illik), a galléros pólókra és tenisz szoknyákra. Ezért idén többek között a Dior, a Miu Miu vagy a Bottega Veneta is elővette a legnagyobb teniszsztárok vintage fotóit és újraértelmezte a lookokat, modern köntösben, a galériában is láthattatok tőlük celeb szetteket.

Sőt, a múltkor egy budai helyen is tenisz tematikájú buliba futottam egy kellemes nyári hétköznap délután: a teraszt elárasztották a fehér rakott miniszoknyás lányok és piké pólós fiúk, akik közül többeknek valószínűleg semmi köze nem volt a teniszhez, mint sporthoz.

miumiu_tennis.jpgMIU MIU SS 23 kollekció

És ha már teniszdivat, ne felejtsük el az egyik megálmodóját, Coco Chanelt, aki az 1920-as években, mikor a sportok és ezzel együtt a sportruházat is elkezdtek egyre fontosabb szerepet játszani a nők életében, egy balettelőadáshoz tervezett tenisz kosztümöket, amik egyébként nem álltak távol koncepcióban a szimpla ready-to-wear designjaitól: 

chanel.jpgLydia Sokolova, Anton Dolin, Bronislava Nijinska és Leon Woizkowski táncosok Coco Chanel sportos jelmezeiben a Le Train Bleu balettben

És most szavazzatok!