Aki követi a blogomat, tudhatja, hogy imádom Portugáliát! Többször is vendége voltam a lisszaboni divatheteknek, és a gasztromiájukat is nagyon szeretem. Ezért is örültem annyira az egyik legelismertebb hazai séf, a portugál származású Tiago Sabarigo és felesége, Jenei Éva új éttermének, amely az Essência nevet kapta. Most ugyan vendégeket nem fogad az étterem, de rendelni tudtok tőlük, és érdemes is támogatni őket, megmutatom, miért! 

essencia_blog_nyito.JPGFotó: Lakatos Márk 

A drága Oláh Ibolyával is összefutottam az étteremben, ahova még a nyitásuk alkalmával látogattam el, és nem is csodálom, hogy ő is beugrott, mert fantasztikus menüt álmodott meg Tiago, amivel az Essência betámadhatja a magyarok ízlelőbimbóit. Csodás portugál borok, zöld gazpacho, tőkehal, fürj, bárány és még sok-sok különlegesség! 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mark Lakatos (@markolakatos) által megosztott bejegyzés

 

Most pedig nézzétek meg a videót, amelyből kiderül, hogy mi az egyik legnagyobb kedvenc ételem, amiért még a fügés kacsamájat is félretoltam, illetve hogy mi az egyik meglepő, de trendi fogás mostanában a fine dining éttermekben (már amikor nyitva tarthatnak). Egyébként az egész élményt az új Samsung Galaxy Z Flip telefonommal forgattam - imádom, hogy nem is kell már stábot vinnem magammal! ;) 

Itt megtudhattok még többet erről a szexi kis kinyitható telefonról, a Galaxy Z Flipről, én nagyon megszerettem, és nem csak azért, mert kinyitás nélkül is tudok vele szelfizni - katt ide a részletekért. :)

Hamarosan jön a következő beszámolóm, idén ősszel ugyanis beutaztam az országot!