Most zajlik épp a második hete a Fashion Camp divattáboromnak, amit egy nagyon különleges helyen, a Szalonunknak is helyet adó budai apartmanban szervezünk 10-18 éves lányoknak, csodás kilátással, szuper stábbal, és persze izgalmas programokkal. Mégis felmerült egy pár emberben, hogy miért így hívjuk és egyáltalán szüksége van-e erre a fiatal lányoknak.  

80.JPGAz egyik táborozónk a mini átalakító nap fotózás részén - Fotó: Orosz Dóri 

Egyrészt naná, hogy szükség van rá, annyian érdeklődtetek, hogy még egy hét Fashion Campet be kellett iktatnunk augusztus 10-14-ig!

Másrészt: miért hívjuk divattábornak?

Szuper kérdés! Azért, mert mindennel foglalkozunk, ami a divathoz kapcsolódik, de szerintem ez nem jelent feltétlenül rosszat, hiszen pontosan életkorra szabott tudnivalókkal és irtó kreatív feladatokkal készülünk, ami érdekli is a lányokat. Egyrészt megismerkedhetnek a saját stílusukkal, azzal, hogy milyen színek és fazonok állnak jól nekik, de azt is elmeséljük, hogy ezek nem kőbe vésett szabályok, a legfontosabb, hogy elfogadják és megtalálják a saját személyiségüket. Ugye?

Rengeteget foglalkozunk az olyan, fiatalkorban is nagyon fontos dolgokkal, mint a megfelelő bőrápolás, a természetes hatásra törekvő sminkelés, persze ha valaki nyitott erre, a hajápolás és a kreatív hajkészítés. Annyit elárulok, hogy imádják ezeket a feladatokat és csütörtökön, a MINI ÁTALAKÍTÓ NAPON le is tesztelhetik a tudásukat. Ez a nap a kísérletezésé, a szabad játéké és persze a fotózásé, amit sokan a kedvenc programnak szavaztak meg a héten. Megértem amúgy, mert tök jó kis képek születtek, Orosz Dórinak, a fotósunknak köszönhetően - meg is mutatok nektek néhányat főleg az átalakító napunkról és párat a többi napról is!

Katt a galériára!

És mi jöhet még ezután? A felelős vásárlás - irtó fontos!! - és tudatos gardróbépítés, vagyis az, hogy mindenki tisztában legyen azzal, milyen terheket ró a mértéktelen előállítás és a gyors ruhacserélgetés a Földre. Szerintem szuper, hogy a Z-generációt ennyire érdekli a téma, jót is beszélgettünk erről az utolsó napon, de a közös szelfizgetés sem maradhatott ki.    

mark3.jpg

Emellett még meg kell említenem a divatillusztráció oktatónkat, a szupertehetséges Mészáros Lúcia Illuxtratgirl-t, akivel már többször dolgoztam együtt és nagyon inspiráló feladatokkal készült a csajoknak. Gyönyörű dolgok születtek, büszke vagyok mindenkire! Köszönöm mindenkinek aki velünk szorgoskodik még, hogy szuper legyen a tábor - Ilnicky Gabi és Czompó Cintia szuperséges táborvezetőknek, Kosik Petra szervezőnek, Lovas Anett stylistnak, a Style Insitute hallgatóinak, akik segédkeznek a turnusok alatt, Batta Tavaszka sminkesnek és Lendvay Lizette-nek, aki szintén sminkesként a munkáját segíti, Militaru Vivien fodrásznak, Szilágyi Gábor barátomnak, a Lizzy Card társtulajdonosának, aki gyönyörű naptárakat adott a lányoknak, a Schwarzkopfnak, aki fodrásztermékeket biztosított és a Maybelline-nek, aki remek kis sminktermékeket küldött. És persze köszönöm Alberti Petrának is, a JOY és InStyle főszerkesztőjének, hogy velünk tartott az első héten és mesélt a magazinkészítés izgalmas világáról a lányoknak! Szuper hét volt, sok ilyet még!!! 

alberti_petra_fashion_camp.jpgAlberti Petra a Fashion Campben - Fotó: Ilnicky Gabi

Ennél többen már csak azt kérdeztétek, felnőtt nőknek is szervezek-e hasonló "tábort", és igen, meghallgattam a kéréseiteket, készülünk különleges programokkal őszre és jövő nyárra is! Szóval figyeljétek az oldalam, lesznek új programok - és addig is, jelentkezzetek itt az augusztus 10-14. közötti Fashion Camp táborra, ha szeretnétek jönni!