Ha híres és stílusos családokat kellene felsorolni, hány jutna az eszetekbe? Például Diana és menyei, még ha velük sajnos már nem is találkozhatott? Esetleg az Olsen-nővérek, Deppék vagy Beckhamék? Netán a modellkedő Hadid nővérek és édesanyjuk? Biztos lehetne még folytatni a sort, de én most egy több generációs menő családot hoztam nektek! 

nyito_3.jpgDakota Johnson (27), Tippi Hedren (86) és Melanie Griffith (59) - Fotó: Getty Images

Dakota Johnsonról szerintem sokan tudják, hogy az édesanyja Melanie Griffith, azt viszont talán kevesebben, hogy a nagyanyja, Tippi Hedren, szintén színésznő volt, méghozzá nagyon népszerű, aki Melanie-t szinte egyedül nevelte fel. Erről a fantasztikus trióról gyűjtöttem nektek néhány szuper képet és érdekességet a galériába! 

Katt a galériára!

A Minneapolis-ban született Tippi Hedrent egy villamosmegállóban fedezték fel, és modellkedéssel startolt a hírnév felé vezető úton, az 1963-as Madarak című Hitchcock-filmmel pedig azonnal be is futott, ám Tippi című biográfiájában később elmesélte, hogy a rendező teljesen megszállotjává vált és majdnem a karrierjét is tönkretette. Szerencsére ez nem jött össze Hitch-nek, Tippi viszont Brigitte Bardot-hoz hasonlóan távolodott a filmezéstől, és az utóbbi évtizedekben ő is inkább az állatvédelemre fókuszált.

Korábbi férjével, Noel Marshallal a nagymacskákról forgattak filmet 11 éven át Roar címmel, amelyhez egy oroszlánt is magukhoz vettek, hogy jobban megismerjék őket. Persze rengeteg rombolás és komoly sérülés járt az együttéléssel, a kis Melanie arcán egy támadás után még plasztikai műtétet is kellett végezni. Tippi nagyon megbánta a kísérletet, és a tanulságok levonása után petícióba kezdtek, hogy nagyvadakat ne lehessen magáncélra tartani. Jelenleg a Shambala Preserve menhelyen gondoskodnak a fogságban született, elárvult, cirkuszokból kiöregedett és magántulajdonosknak gonddá vált állatokról, illetve itt találhatóak Michael Jackson még életben levő vadállatai is. Nem mellékesen ez egy nagyon érdekes sztori, ha érdekel benneteket, olvassatok utána!  

tippi_es_neil.jpgTippi és a házi oroszlánja, Neil - Fotó: Michael Rougier The LIFE Picture Collection/Getty Images

Érdekesség még, hogy Hedren és a többi Hitchcock hősnő legalább 2 Alexander McQueen kollekcióbemutatót inspiráltak (1995 tavaszi és őszi). A Madarak című filmben végig ugyanazt az ikonikus zöld kosztümöt viseli, Edith Head zseniális jelmeztervező alkotását, amelyből azonban 6-ot is varrtak neki, hiszen a forgatás hat hónapig tartott, a második képen ennek az újragondolt verzióját látjátok, a galériában pedig az eredetit is megmutatom nektek! 

alexander_mcqueen_es_a_hitchcock_hosnok.jpgAlexander McQueen és a Hitchcock hősnők - Fotók: Condé Nast Archive / Marcio Madeira

Az édesanyja többször csak úgy emlegette Melanie-t, mint élete legnagyobb szerelmét, de vajon ki a lányáé? Meglepő, de Don Johnsonnal, Dakota édesapjával 1972-ben kezdtek el járni, amikor a színésznő még csak 14 éves volt, Don pedig 22, és az anyja színészpartnere. Állításuk szerint különleges kapcsolat volt közöttük a kezdetek óta, ami azóta is tart. Nem véletlen, hogy miután 1976-ban, Mel nagykorúságának hajnalán fél év után kudarcot vallott a házasság, 1989-ben újra próbálkoztak. Dakota ebből az újbóli egymásra találásból született, és Melanie még ebben az évben elnyerte az eddigi legnagyobb filmes kitüntetését, a Golden Globe-ot, a Dolgozó lány című filmjéért. Antonio Banderas-szal 1995-ben jöttek össze a Hárman párban c. filmnek köszönhetően, és állításuk szerint szerelem volt első látásra. Melnek rengeteg problémája volt az alkohollal és a drogokkal, sőt, még a kozmetikai eljárásokkal is, de mostanra talán megbékélt magával. És tudjátok, mi a legmenőbb? Tavaly, 62 évesen egy nagyon szexi kis szelfit posztolt az Instájára!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

MELANIE (@melaniegriffith) által megosztott bejegyzés,

 

Az Anastasia Steele-ként híressé váló Dakota hatalmas áldozatként élte meg a filmet, és feszengett attól, hogy meztelenül látja majd az egész világ - érdekes, hogy ennek ellenére nagyon szexi kis relikviákat szerzett a forgatásról, egy korbácsot és több fehérneműt, amiről azt mondta, olyan kényelmesek voltak, hogy kár lett volna otthagyni! Az első szerepe egyébként a Tűzforró Alabamában volt, 1999-ben, amelyben Melanie egyik lányát alakította a féltestvérével, Stellával, a rendező pedig Antonio Banderas volt - ezután még évekig nem engedte filmekben szerepelni a családja. Előbb legyen meg az érettségi, aztán jöhet a mozi! Most pedig már csak nevet rajta a család, hogy ő az egyetlen, aki színészként kap munkát. Nézzétek, még egy közös fotót is találtam róluk!

don_melanie_dakota_es_tippi_egy_2017-es_foton_foto_hollywood_reporter.jpgDon, Melanie, Dakota és Tippi egy 2017-es fotón - Fotó: Hollywood Reporter