Hihetetlen, de az elismert designer 71. születésnapja alkalmából készül posztból az derül ki, hogy valami Benjamin Button szituációba került a hölgy - lehetséges, hogy ahogy telik az idő, úgy lesz egyre fiatalabb? Ennek alkalmából hoztam nektek pár érdekességet Miss Wangról, és megmutatom a BEST OF válogatásomat az esküvői és alkalmi ruhái közül!

vera_nyito.jpgFotók: A sztár hétvégi Insta posztja a Pride alkalmából színes körmökkel @verawanggang / Getty Images

Az 1949-ben, New Yorkban született designer eredetileg az olimpiára készült, mint jégkorcsolyázó, de ez az álma sajnos korán füstbe ment, mivel nem választották be a csapatba. Így másik szenvedélye, a divat felé fordult, viszont a korcsolyázókat sem hagyta magára - rengeteg dresszt tervezett, többek között Nancy Kerrigannek és Michelle Kwannak.

A divatkarrierje elején 17 évig dolgozott az amerikai VOGUE-nál, mielőtt 1987-ben a Ralph Lauren márkához szegődött volna. Ezután 40 évesen indította el első saját üzletét a Madison Avenue-n, ahol először csak mások ruháit forgalmazta, például Carolina Herrera és Christian Dior darabjait, majd jött a menő saját üzlet a New York-i The Carlyle hotelben.

Ruháit rengeteg híresség viselte - valós és kitalált egyaránt. Sarah Jessica Parker tüllös csodát választott a Szex és New Yorkba, Lily Aldridge szupermodell a sellőfazonra szavazott, Hailey Bieber második ruhának választott egy slip dress-t, méghozzá tornacipővel, a mindig sikkes Victoria Beckham pedig finom selyemben tündökölt. JLo ruháját viszont, amit a Ben Affleckkel tervezett esküvőre választott, soha nem láthattuk...

De most jöjjön a galéria, és inspirálódjatok a klasszikusok közül!

Katt a galériára!

A tervezőnő nem kifejezetten esküvői ruha designernek készült, így állítása szerint sokkal szabadabban mozgott a területen és egész munkássága során igyekezett feszegetni a határokat. Volt rózsaszín, vörös, fekete-fehér, és fekete ruhája is, ahogy a galériában láthattátok, hiszen tisztában van vele, hogy nem mindenki akar klasszikus ruhában esküdni, de olyan kollekciója is készült, amit teába áztattak, hogy bézsesre színezzék a finom anyagokat. 

hailey_dres.jpgHailey Bieber ruhájának terve - Fotó: Vera Wang

Vera Wang ruhái több filmben is felbukkantak A csajok háborújától, a Buffy, a vámpírok réme és a Szex és New York sorozatokon át a Gossip Girlig, sőt, utóbbiban saját maga is felbukkant, ahogy az Ugly Betty telenovellában és a The September Issue dokufilmben is. 

Biztos felmerült bennetek a kérdés: vajon mennyivel számolhattok, ha egy Vera Wang ruhában lépnétek az oltár elé? 7500 és 23000 dollár között akárhol megállhat a számláló, sőt, a díszítésektől függően lehet ez még több is. Vera egyébként annyira sikeres a szakmájában, hogy évi 630 millió dolláros bevételével a Forbes 2018-ban a 34. helyre sorolta a leggazdagabb önerőből feltörő amerikai hölgyek ranglistáján (America's Richest Self-Made Women).

gettyimages-1081211934.jpgFotó: Getty Images 

Az esküvői ruhák mellett már más Vera Wang cuccokat is birtokolhattok, ha úgy érzitek, közel áll hozzátok a stílusa: ready-to-wear ruhák, kiegészítők, parfümök, lakberendezési termékek és mindenféle különleges kollaborációk gazdagítják a munkásságát napjainkra. Hogy mi a titka az energiájának és fiatalos külsejének? Ahogy a poszt alatt viccelődött: "munka, alvás, vodka koktél, és kevés nap..." És én úgy hallottam, imád hideg szobában aludni, ami csodásan megőrzi bőre rugalmasságát és frissességét! Szerintem jó tippek! ;)

satc-1561557219.jpgSarah Jessica Parker a Szex és New York sorozatban