Nem vagyok nagy tévénézős, éppen ezért nincs is tévé a lakásomban, a filmeket viszont imádom. Úgyhogy a kényszerű otthonlét idején én is a streamingre váltottam, és szuper dolgokat fedeztem fel, amiket szerettem volna megosztani veletek. Ha még nem faltatok fel mindent a Netflixen a karantén alatt, akkor tuti, hogy a listámon lesz újdonság. Dőljetek hátra, pezsgő a kézbe, és jó házimozizást!

netflix-originals-2017-girlboss.jpgFotó: Netflix

Lesz benne dokumentumfilm, lebilincselő bűnügyi dráma, csajos sorozat és valóságshow is, az összeállításhoz pedig kikértem a stylist kolléganőim véleményét is, úgyhogy tényleg színes lesz a paletta. Nézzétek meg a galériát és tekerjetek lejjebb a részletes ajánlóért! 

Katt a galériára!

7 Days Out (2018)

Ez a különleges minisorozat 7 nagyszabású eseményt mutat be, illetve az azt megelőző, idegőrlő 1 hetet, amíg minden összeáll. Mindegyik epizód nagyon érdekes, de divatrajongóknak kitűnik közülük a Chanel show epizódja. Ez a rész a 2018-as tavasz-nyári Haute Couture bemutató kulisszatitkaiba enged bepillantást, a legendás Karl Lagerfeld egyik utolsó kollekciójának előkészületei elképesztően érdekesek és pont olyan fennforgásokkal tűzdeltek, ahogy azt elképzelitek. Ne hagyjátok ki!

7_days_out_courtesy_of_netflix.jpgFotó: 7 Days Out - Netflix 

Fantomszál (2017)

Az 1950-es évek Londonjában játszódó film egy magának való divattervezőről szól, Reynolds Woodcockról, akinek megakad a szeme egy pincérnőn, aki előbb a múzsája, majd a szeretője lesz. Úgy harangozták be, mint Daniel Day-Lewis utolsó filmje, ami idővel elválik, hogy igaz-e, az viszont tény, hogy csodálatosak a kosztümök, (Oscart is nyert vele Mark Bridges jelmeztervező), a zene, és Lesley Manville alakítása is, Reynolds vénlány nővérének szerepében

Next In Fashion (2020)

A brit divatikon, Alexa Chung és a Queer Eye sorozatból is ismert Tan France összeálltak, hogy egy 10 részes valóságshow-ban vezetgessenek 18 tehetséges és/vagy lelkes designert a 250.000 dolláros fődíj és egy Net-a-Porter-n való bemutatkozási lehetőség felé. A műsorban olyan sztártervezők is felbukkannak tanácsadóként, mint Prabal Gurung, Monique Lhullier, Tommy Hilfiger vagy Philip Lim. Tökéletes levezető program!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Alexa Chung (@alexachung) által megosztott bejegyzés,

 

Jeremy Scott: The People’s Designer (2015)

A tavalyi milánói Moschino show volt az egyik legemlékezetesebb divatbemutató, amin részt vehettem, úgyhogy Jeremy Scott műsora nem maradhatott le a listáról. A dokumentumfilm éppen egy show előkészületeiről szól, a tét pedig hatalmas - a designer hírneve. Olyan sztárok is megszólalnak a filmben, mint Lady Gaga, Miley Cyrus, Rihanna vagy Jared Leto, akik segítenek bemutatni az embereknek a Missouriból származó, lázadó és világhírre törő designert, az olasz Moschino brand első amerikai kreatívigazgatóját.  

madman_films.jpgFotó: Madman Films

Franca – Chaos and Creation (2016)

A Franca - Chaos and Creation című dokumentumfilm Franca Sozzaniról szól, egy ikonikus divatszakemberről, aki 2016-os haláláig igazgattta a Vogue Italia-t. A filmet a fia, Francesco Carozzini rendezte és általa beleshetünk ennek a csodálatos nőnek nem csak a karrierjébe, amely során számos emlékezetes és igazán bevállalós dolgot vitt véghez, de a magánéletébe is.

Casablancas: The Man Who Loved Women (2016) 

John Casablancas alapította az Elite Model Management ügynökséget 1972-ben, méghozzá Párizsban. Neki köszönhetjük a szupermodell fogalmat, ő volt az, aki celebritásokat faragott a modelljeiből. Cindy Crawford, Naomi Campbell vagy épp Gisele Bündchen remek példa arra, milyen éles szeme volt a szakembernek!

john_casablancas_netflix.jpgJohn Casablancas - Netflix

Maddman  - The Steve Madden Story (2017)

Steve Madden pályája elején még egy csomagtartóból árulta a cipőit, és a sztorija A Wall Street farkasa c. filmbe is bekerült egy kétes biznisznek köszönhetően. Felemelkedés, bukás és újjáéledés - nézzétek meg, hogy érte el az üzletember és tervező, hogy gyakorlatilag minden 30 alatti amerikai nő otthonában legyen egy Steve Madden cipő.

Atelier (2015)

Az ázsiai sorozatok szerelmeseinek tökéletes választás ez a dráma, amely Japánban játszódik és szexi haute couture fehérneműkről szól. A főszereplője egy vidéki lány, aki a fővárosba költözik és a textilek szerelmeseként egy fehérnemű üzletben helyezkedik el, egy olyan főnöknő alatt, akit egyértelműen Anna Wintourról mintáztak. Jöhetnek is Az ördög Pradát visel szituk!

atelier_2.jpgFotó: Netflix

A korona - The Crown (2016)

Minden kosztümös dráma rajongónak kötelező, és szerintem nem is kell nagyon bemutatni ezt a rengeteg díjat bezsebelt angol sorozatot, amely II. Erzsébet királynő életét dolgozza fel fiatalkorától kezdve. 

Girlboss (2017)

A Nasty Gal brandet alapító Sophia Amoruso önéletrajzi bestsellere alapján készült sorozat egy divatimádó lányról, Sophia Marlowe-ról szól, aki vintage cuccokkal kereskedve épített fel egy többmillió dolláros cégbirodlmat. Retro divat dögivel!

girlboss.jpgFotó: Netflix

Queer Eye (2018)

Egy igazi feel-good show 5 meleg sráccal azoknak, akiknek hiányoznak a makeover műsoraim! 

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story (2018)

Az egész világot megrázó gyilkosságról szóló sorozat nagyon izgalmas lesz mindenkinek, nem csak a divatrajongóknak. Egy kicsit bepillantást nyerhetünk Gianni és Donatella Versace életébe is, és megtudjuk, mi vezetett a brutális tettig, amely óta lassan 30 év telt el. Ha még nem láttátok, itt egy tavalyi videóm, amiben éppen egy olyan bemutatóra utaztunk Miamiba, amit a híres Versace-villában tartottak. 

Self Made (2020)

A divattól kicsit távolabb, a szépségiparhoz viszont közel - ez a Netflix minisorozat Madam C.J Walker felemelkedésének történetét meséli el, aki az USA első önerőből milliomossá váló hölgye volt, a sikert pedig kifejezetten fekete nőknek készült hajápolási szereivel érte el. A főszerepben az Oscar-díjas Octavia Spencer - szerintem mindenkinek szuper inspiráció lesz!

Gossip girl (2007)

Az Upper East Side gazdag tinijeinek intrikákkal átszőtt életében elmerülő sorozat igazi klasszikus, hogy az ikonikus divatról ne is beszéljünk. Blair Waldorf a preppy, míg Serena van der Woodsen a bohém sikk vonalán mozog, de mindkét karakter gardróbja irigylésre méltó volt, úgyhogy itt a lehetőség egy kis nosztalgiára! 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gossip Girl (@gossipgirlfeed) által megosztott bejegyzés,

 

RuPaul's Drag Race (2009)

A műsort az America’s Next Top Model műsor drag verziójaként is szokták emlegetni - az eddig 11 évadot megélt, stílusos és elképesztően szórakoztató műsort ajánlom mindenkinek, aki hozzám hasonlóan imádja a camp esztétikát! 

POSE (2018)

A 2018 júniusában debütáló dráma sorozat a New York-i fekete és latino LGBTQ közösségek ballroom kultúrájáról szól a '80-as években, majd a második évad a '90-es éveket veszi górcső alá, rengeteg felejthetetlen divatpillanattal, fantasztikus zenékkel, és a mostanában nagyon felkapott Billy Porterrel. 

pose.jpgFotó: Netflix

Styling Hollywood (2019)

Aki eddig úgy gondolta, hogy a stylistok élete csak játék és mese, annak jól fog jönni ez a sorozat, amiben egy celebrity stylist, Jason Bolden játssza a főszerepet. Az ő napjait kísérhetjük végig a hollywoodi díjátadó szezon kellős közepén, ami nyilván nem stressztől mentes számára. Felbukkan benne Taraji P. Henson színésznő és Serena Williams teniszezőnő is, szóval sztárokból sem lesz hiány! 

Spinédzserek - Clueless (1995)

Ezt a habkönnyű vígjátékot ha másért nem is, Cher Horowitz ruhatára miatt mindenképp érdemes megnézni. Calvin Klein és Azzedine Alaïa ruhák, illetve egy olyan sci-fi gardrób, ami után tutira sok nő vágyakozik most is! 

clueless.jpg

Velvet (2013)

Igazi könnyed, lazulós sorozat Spanyolországból, ami egy madridi divatházról szól az '50-es évek végén - pénz, dráma, szerelem, szövevényes kapcsolatok és persze divat! 

Sex and the City 1-2 (2008 & 2010)

Carrie, Charlotte, Samantha és Miranda kalandjai a sorozat után filmen folytatódtak és a Netflixen megtaláljátok az első és második részt is. Nem is mondok többet, aki imádja a csajokat, tudja, mire számíthat! 

satc.jpg

Abstract: The Art of Design (2019)

A Netflix Originals sorozat részeként az Abstract: The Art of Design a legizgalmasabb elméket mutatja be építészet, színpadtervezés és illusztráció területén. Az első évadban például a Nike-os Tinker Hatfiledhez is beleshetünk!

GLOW UP (2019)

Ez a szintén nagyon szórakoztató reality sorozat sminkesekről szól, akik elképesztően kreatív alkotásokkal próbálják megnyerni a fődíjat. A kifejezés, ami veled marad a show után is: DING DONG!

glow_up.jpgFotó: Neflix

Tidying up with Marie Kondo (2019)

A gardróbrendezés mestere, a japán Marie Kondo ennek a nagyon nyugodt kis műsornak, ami bátorságot és ötleteket adhat mindenkinek, aki épp nagy szelektálás előtt áll. Vagy lépjetek be a Gardrób challenge csoportunkba, ott is kérhettek szuper tippeket a közösségtől! ;)

Halston (2020) - hamarosan!  

Az amerikai designer olyan stílusos sztárokat ötlöztetett a '70-es években, mint Liza Minnelli, Bianca Jagger vagy Anjelica Huston, és jó pár ikonikus szettet köszönhetünk neki. A sorozat megpróbál majd választ adni arra, mi történt a tervezővel, aki ugyan meghatározta a diszkókorszak divatját, de végül nem sikerült kitörnie belőle. A főszerepet Ewan McGregor játssza, a sorozat pedig részben Ryan Murphy gyermeke, ne hagyjátok ki ezt sem!

halston.jpg

Fotó: GC Images

Ha nektek is vannak még tippjeitek a témához, írjátok meg kommentben a Facebook oldalamon!