Végéhez érkezik a párizsi divathét, már ami a beszámolómat illeti, hiszen a grandiózus esemény már február végén-március elején lezajlott. Az utolsó epizódban ellátogatunk a magyar Nanushka márka harmadik Paris Fashion Week eseményére, és elviszlek benneteket egy igazi párizsi kabaré étterembe is!   

vava.jpeg

Azt el kell mesélnem, hogy párizsi tartózkodásunk egyik fő motívumaz a volt, hogy minden estére tervezett programom elmaradt. Jó előre megvásároltam jegyemet a Bastille operaház Manon előadására, így egy könnyű normandiai osztrigázás és Vivienne Westwood shopping után szabad taxi híján az esőben rohanva közelítettem meg az opera épületét, hogy aztán a zárt ajtóról visszapattanva tudomásul vegyem: a ma esti előadás sztrájk miatt elmarad. Bánatomban rávettem a concierge-t, hogy szerezzen nekem jegyet Madonna másnapi Madame X showjára, majd nem sokkal később értesítettek, hogy a popdíva sajnos lemondta a koncertet. Szóval hiába készültem rá annyira a videóban, végül mégsem jött össze a dolog. Nézzétek meg, hogy helyette miket csináltam:

Az utolsó napra, ahogy azt a videóban is látjátok, még egy magyar kötődésű program is jutott: az igazi nemzetközi gyöngyszemmé avanzsáló és a szupermodell Kaia Gerbert is Insta-követői között tudható Nanushka immár harmadszor mutatkozott be Párizsban, idén a második mix prezentációjával, azaz férfi és női kollekcióval – ez a koncepció egyre népszerűbbé válik a nagy brandeknél is. Itt futottam össze a fantasztikus Luke Day-jel, aki egy igazi fashion fenegyerek, és a brit GQ divatigazgatója többek között. 

 

És végül, tökéletes zárásként két programot is bezsúfoltunk a vasárnap esténkbe! Az egyik a divatkörökben nagyon felkapott La Belle Epoque volt, egy kabaréból lett bohém fashion étterem, ahol gyakran teszi tiszteletét többek között Olivier Rousting, a Balmain kreatívigazgatója is. Innen aztán az escargot és foie gras falatkák után átmentünk a Diadalívhez, a Les Jardins de Presbourg-ba, amelyet két feketeöves kabarémester, Marc Zaffuto & Emmanuel d'Orazio alapított, akikkel még Jean Paul Gaultier Scandal parfümjének párizsi bemutatóján barátkoztam össze. Kabaré girl-ök, Baccara és Amanda Lear, ’80-as évekbeli giccs dekor – tömény élvezet!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mark Lakatos (@markolakatos) által megosztott bejegyzés,

 

Most pedig nézzétek meg a galériát a PFW végéről a Nanushka "Bourgeois grunge" kollekciójával, majd az Y/Project merészen dekonstruktív sziluettjeivel, amit Glenn Martens kreatívigazgatónak köszönhet a márka. Ezután jön a Lycée Carnot-ban tartott Issey Miyaki bemutató, amely a rájuk jellemző kötött és nagyon színes darabokból állt, a show-t pedig egy rendkívül látványos, ruhákban összefonódó és egyre színesedő emberi lánc zárta, amely nem csak művészeti szempontból, de az emberiségre vonatkozó üzenetét tekintve is nagyon erős volt, főleg visszatekintve. 

A 76 éves japán tervező, Yohji Yamamoto egy nagyon érzékeny témához nyúlt, méghozzá a vele egy idős tervezők halálához, és ezzel az őt is jobbra, többre inspiráló "versenytársak" eltűnésének kérdéséhez, és magához az elmúláshoz, de úgy, hogy közben a mesterre jellemző, energikus és izgalmas sziluettek születtek. Ezzel zárjuk a galériát és a párizsi divathétről szóló összefoglalót. Remélem, élveztétek!