Az utolsó előtti részhez érkeztek divathetes kalandjaim, amelyek még éppen a karantén előtt értek véget. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog átalakulni a divatvilág a pandémia után - annyit már biztosan tudok, hogy a Helsinki lesz az első fashion week, amelyet csak online fognak megtartani, de az Evelyn Mora barátnőm vezetésével megvalósuló rendezvény mindig is úttörő volt ebben. Most viszont még egy kicsit visszatérünk Párizsba, ahol a tavasz mindig nagyon szeles, a város viszont elbűvölő!

mark_blog_nyito.jpg

A szombatunk, azaz a 3. napunk is szuperül indult, Haider Ackermann kolumbiai származású tervező bemutatójával. A designert esélyesnek tartották arra is, hogy Galliano után átvegye a Dior-házat, Karl Lagerfeld pedig még a Chanel vezetésére is érdemesnek gondolta, úgyhogy nem véletlenül hívják az új Yves Saint Laurent-nak! Az idei showja is csodálatos volt és nem csak a szabászatilag tökéletes kollekció, hanem az elképesztő beauty koncepció miatt is, amit a résztvevők az egyik legeredetibb elképzelésnek tartottak a PFW-n. A filmes világ aktuális körberajongott szépfiúja, Timothée Chalamet állva tapsolt a show végén, de még nagyobb szó, hogy az egyik legnagyobb véleményvezér hölgy a divatvilágban szenvtelenül azzal zárta a bemutatót: "Neki kéne adni az Armanit." Lehet, hogy ide vezet a tervező útja ezek után?

És ha még szívesen nézegetnétek csodaszép ruhákat, a galériámat a Palais de Tokyo-ban bemutatott Elie Saab kollekció nyitja gyönyörű, nőies darabjaival, tele fekete-fehér eleganciával, pöttyökkel és masnikkal, majd benézünk a futurisztikus frizurákkal tarkított Haider Ackermann show-ra, amiről fentebb írtam és a videóban is megjelenik, és végül, de nem utolsósorban a Christa Bösch - Cosima Gadient designer duó által megálmodott legfrissebb Ottolinger kollekcióból mutatok néhány vagány szettet!

Katt a galériára!

A fotókért köszönet az Elie Saabnak, a Haider Ackermann-nak és az Ottolingernek. 

Jövő héten érkezik a párizsi divathét befejező része, szintén gyönyörű darabokkal és az egyre népszerűbb magyar brand, a Nanushka prezentációjával, úgyhogy figyeljétek a blogot és a Facebook oldalam!