Ezzel a videóval már régóta adósotok voltam, hiszen még tavaly készült - ráadásul imádtuk csinálni, hiszen szuper emberekkel és helyekkel ismerkedtünk meg. Felhősi Attila barátommal, a Random Gourmet csapatunk másik tagjával leugrottunk pár napra az Őrségbe, Őriszentpéterre egészen pontosan, hogy felfedezzük, milyen kincseket kínál nekünk a vidék és a nagy újrakezdők, Gabi és Kriszta!

orseg1_nyito_blog_edited.jpgAttival és Krisztával, aki 4 éve kezdett új életet az Őrségben 

Gabi Miamiból költözött haza 4 éve, ahol eléggé nyomasztotta már a műanyag lét, és úgy érezte, meg is betegíti. Miután visszatért hazájába, szuper kis gazdaságot hozott létre, a Fürge Róka Portát, ahol állatokat tart és isteni sajtokat, például kecskefetát és pálinkákat készít.

Kriszta pedig amolyan "netparaszt"-nak vallja magát, aki a netről leste el a gazdálkodás rejtelmeit és most slow living üzemmódban építgeti a kis birodalmát, persze a zero waste jegyében, és van, hogy egyszerre 17 féle salátát termel. Megkóstotuk a legizgalmasabb kincseiket, remélem, ötletet adunk nektek a következő kiránduláshoz. 

Ne maradjatok le a csatorna új videóiról - a következő epizódban visszalátogatunk az Őrségbe, ahol még bőven akad ínyencség! Itt tudtok feliratkozni!