Már biztos mindenki látta, hogy mekkorát ment az Élősködők című dél-koreai film (tényleg érdemes megnézni), hogy Brad Pitt is végre felteheti a polcára az arany férfi szobrocskáját, és hogy Olivia Colman, a tavalyi év egyik meglepetés Oscar-nyertese elmesélte mindenkinek, hogy a férje életének legjobb éjszakája volt a tavalyi gála...

nyito.jpg

Kezdjük a vörös szőnyegre lépés pillanataival! Ezt elégggé alaposan kiveséztük Bihari Ádámmal, a Stílusőrjárat főparancsnokával, lehet gondolkodni a vitaestünkön elhangzottakon. Mennyire engedhetnek teret a személyiségüknek a vörös szőnyegen a celebek? Mi az, hogy dress code és kell-e vele törődni? Lehet-e telt nőkre jó ruhát találni? És végül, ki az, aki jobban tette volna, ha tovább keresgéli a ruháját a nagy este előtt? Minden kiderül a Mark&More YouTube csatornám videójából!   

És ha ez megvan, nézzétek meg néhány kedvencemet a galériában, válogattam színeket bőven és pasikat is találtok majd pingvin szettben! ;) 

Katt a galériára!

Natalie Portman többször szót emelt a női rendezők láthatatlansága ellen, nem hagyta ki a ziccert az Oscar-gálán sem. Gyönyörű sötétzöld Dior estélyi ruhájának köpenyére azoknak a női rendezőknek a nevét hímezték fel, akiket idén kihagytak a jelöléseknél. Ilyen volt Greta Gerwig (Kisasszonyok), Lorene Scafaria (A Wall Street pillangói), Lulu Wang (The Farewell) vagy Melina Matsoukas (Queen & Slim) - nézzétek meg a filmjeiket! ;)

natalie-portman-oscars-2020.jpg

A fenntarthatóság nem csak a BAFTA díjátadón volt fókuszban, hanem az Oscaron is! Jane Fonda, aki korát meghazudtoló energiával éll ki a szívének fontos ügyekért és éjjel-nappal lelkesen tüntet, úgy döntött, hogy az idei Oscarra azt a piros Elie Saab Couture ruhát veszi fel, amit a 2014-es Cannes-i Filmfesztiválon is viselt, csak egy új, nagyon vagány frizurával. Brava!

24566574-0-image-a-13_1581358160868.jpg

És hogy kik vettek még példát róla? Kaitlyn Dever, aki a Booksmart című filmben és az Unbelievable sorozatban is csodásat alkotott, és a Red Carpet Green Dress kezdeményezést támogatja fenntartható ruhák, például vintage darabok viselésével, egy 'etikusan készített' Louis Vuitton estélyiben érkezett. Elizabeth Banks, aki Jane Fondához hasonlóan egy korábbi, amúgy Badgley Mischka ruháját kapta fel (15 évvel később is jó rá!!), Joaquin Phoenix pedig az egész díjátadó szezont ugyanabban a - reméljük nagyon kényelmes - Stella McCartney szmokigban nyomta le. Szintén ökoudatos volt Léa Seydoux Louis Vuitton estélyije és Laura Dern Oscar after partyn viselt Armani ruhája, ami még 1990-ben készült neki.

green.jpg

A meglepetés! A pillanatok alatt óriási szívtipróvá avanzsáló 24 éves Timothée Chalamet egy meghökkentőt húzott a vörös szőnyegen: az inkább melegítőre, mint szmokingra emlékeztető éjkék Prada szettjét egy vintage, gyémánttal és rubinnal díszített Cartier kitűzővel egészítette ki. 

15_25_timothee_chalamet_pradaban_mutatott_alternativat.jpg

De Margot Robbie, aki egyébként szintén sötétkék outfitben, egy vintage Chanelben volt (a komment videóban még feketének mondtam, mert a kamerák előtt tényleg annak tűnt) azért így is nagyon örült neki. A stylistja, Kate Young el is mesélte, hogy mennyire megérintette őt a The True Cost című, a divatvilág környezetpusztító hatásáról szóló dokumentumfilm, és mennyire örült, mikor megtalálta Margot-nak ezt az 1994-es, a kifutóhoz képest jelentősen átalakított ruhát: "Imádom, ha valami régit látok és mégis szuper frissnek tűnik."

shutterstock_editorial_10544110im.jpg

Keanu Reeves, mindenki nagy kedvence az anyukáját hozta a red carpet eseményre, aminél kedvesebb dolgot nehéz elképzelni, a hölgy pedig igazi dívaként viselte. Az pedig, hogy a gálán nagy flörtölésekbe kezdtek Diane Keatonnel, akivel a Minden végzet nehéz című filmben játszottak, csak hab volt a tortán!

Elég jól sikerült ez a közös selfie is, amit Charlize Theron követett el, aki Bihari Ádám szerint legtökéletesebb red carpet díva! (Egyedül a szőke hölgy tupírozott haját nem értem a háttérben, lehet, hogy a Hajlakk előadásról érkezett!)

83727447_503252693943014_2997481074749874140_n.jpg

 

A tökéletes lezárás pedig ez a gif, amin az est legnagyobb nyertese, Pong Dzsunho dél-koreai rendező intim pillanata látható az Oscar szobrocskájával. Tutira arra várt, hogy kettesben legyenek végre! 

via GIPHY