Novemberben szuper lehetőségem nyílt, hogy új tájakat fedezzek fel! A Qatar Airways fantasztikus helyekre repített el bennünket, amelynek során megálltunk először Dohában, a Katar fővárosban, majd tovább utaztunk Langkawira, amely egy szigetcsoport Malajzia északnyugati részén. Mindkét helyszínen igazi nyár várt bennünket és rengeteg új élmény, úgyhogy részletesen beszámolok nektek mindkét állomásról, ne aggódjatok. Hátha kedvet is csinálok a desztinációkhoz! 

mark_thumbnail_200102_noframe.jpg

Igazából már maga az utazás is elég fantasztikus volt, amit azért ritkán lehet elmondani a hosszú repülőutakról, én például kifejezetten nehezen viselem a repülést az összes hercehurcával. Ezúttal szerencsére kiélvezhettem a business class élményt, ami meg is mutatom nektek, ha megnézitek a videót. Lesz isteni menü, borozgatás és friss eper, na meg mozizás a fedélzeten!

Azután megérkezünk Dohába, ahol szintén mutatom nektek a highlightokat - ellátogatunk például a nemzeti múzeumukba, az iszlám művészetek múzeumába és a sólyomkórházba is, ami egy régi piacon található. Itt ápolgatják a madarakat, méghozzá rengeteget, hiszen nagyon népszerű náluk a solymászat, hiába nem őshonosak ezek a fenséges, és sokszor akár millió dolláros ragadozómadarak. A másik nagyon érdekes dolog a parfümkészítés megismerése volt! Főként olajalapú illatokat használnak, amelyeket különleges eljárással füstölnek és ezért minden parfümnek van egy kicsit perzselt illata. A piacon járva ezeket is fel tudjátok fedezni, de amíg eljuttok oda, nézzétek meg a vadiúj videómat, megmutatom benne Doha legizgalmasabb részeit és még a sivatagba is kimerészkedünk! 

Ami még nagyon tetszett Dohában, az a mini Velence részlet a Sóhajok hídjával és a párizsi Champs-Élysées, amelyen muránói üvegből készült bokrok díszítik a sétányt, de megtalálható itt még a Galeries Lafayette másolata is. Gyorsan benéztem, hogy lássam, mit kínálnak nyilván rengeteg pénzért a shoppingolni vágyóknak, és nagy meglepetésemre a sárga GUCCI táskámra rögtön szemet vetett a fő buyer hölgy, aki a termékek beszerzéséért felel, és számonkérte az eladókat, hogyhogy ezt a táskát nem lehet kapni náluk. Na tessék, tudtam valami újat mutatni a luxustermékek egyik fővárosában! Jövő héten Langkawira utazunk, ahol a természeté lesz a főszerep, ne maradjatok le a videóról - ha még nem iratkoztatok fel a YouTube csatornámra, tessék gyorsan megtenni!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mark Lakatos (@markolakatos) által megosztott bejegyzés,