Egy igazi karácsonyi ínyencséggel készültem nektek, amit részben a kubai utam inspirált, hiszen maracuja vagyis passió gyümölcs található benne, részben pedig egy kis újítási vágy. Ezúttal ugyanis fehér csokiból készítek karácsonyi desszertet, méghozzá egy isteni soufflét, hogy kicsit izgalmasabb legyen az ünnep!

cover_yt1.jpg

A golgotavirág története, szorosan összefonódik a keresztény vallással, ennek révén vált a családjukba tartozó maracuja passió gyümölccsé. Ez a fantasztikus, C-vitaminban irtó gazdag, ráadásul mára rengeteg helyen kapható gyümölcs lesz a kiegészítője a fehércsokis felfújtunknak, illetve egy csodás, vöröslő erdei gyümölcs kompót valamint dekorként egy pár szelet mangó.Lejjebb találtok egy videót is, megmutatom, én hogyan csináltam!

Mik a teendők, hogy felszolgálhassátok ezt a kis csodát?

4 adaghoz be kell szerezni az alábbiakat:
● 120 g jó minőségű fehércsoki
● 2 db tojás
● 50 g liszt
● 50 g kristálycukor
● 1 kiskanál vanília kivonat
● 2 evőkanál rozé pezsgő
● 80 g vaj
● + vaj a formák kikenéséhez + pici liszt

A díszítéshez pedig ezeket: 
● 2 db passion fruit
● 1 doboz vegyes bogyós gyümölcs
● 1 g gyömbér
● Pezsgő (akár iszogatni főzés közben is!)
● Pár szem eper
● 1 mangó
● Pezsgő (akár iszogatni főzés közben is!)

Kezdésként a fehér csokit és a vajat összeolvasztjuk gőz fölött, miközben a tojásokat habosra verjük a kristálycukorral. A habosra felvert tojásokat összeöntjük felolvasztott vaj-fehércsoki kombóval, óvatosan belekeverjük a lisztet, és ebbe a mixbe teszünk egy kiskanál vaníliakivonatot és 2 evőkanál rosé pezsgőt, hogy szexi legyen az összhatás. 

Ha szépen összeállt a fehércsokis massza, előre kivajazott és kicsit kilisztezett formákba öntjük, és betesszük a sütőbe 170 fokra, nagyjából 12-15 percre, de figyelni kell, ahogy emelkedik a teteje. Eközben a bogyós gyümölcsökből és egy csipet gyömbérből a rosé pezsgővel együtt savanykás kompótot főzünk, ami szuperül kiegészíti az édes süteményt - tulajdonképpen egységnyi gyümölcshöz egységnyi pezsgő jár, legyenek összhangban. Ezt forraljátok össze és készen is van! Ezután jöhet a tálalás egy pár szelet mangóval, eperrel, a gyümölcsös szósszal, és a sütemény tetejére kapart maracujával.

Próbáljátok ki és élvezzétek, Csillagszórók, isteni lesz!!!

maracuja_2.jpg