Az olasz divat fővárosába általában éppen a divathét kapcsán utazom, és megmondom őszintén, építészetileg nem ez a kedvenc városom, úgyhogy ritkán húz vissza a szívem. Tény, hogy vannak fénypontjai a városnak, mint a  milánói dóm, a mellette található Galleria Vittorio Emanuele II passzázs, de a nem sokkal arrébb található és ikonikus Scala már inkább belsőépítészete miatt fog meg és a varázslatos operák miatt, amit most sem hagytam ki. Miért érdemes mégis Milánóba látogatni? 

mark_thumbnail_191128_noborder.jpg

A fagyi, a kávé és az ételek miatt mindenképp! Ezen az utamon két fantasztikus helyre is eljutottam, az egyik a magát kortárs klasszikusként reklámozó Enrico Bartolini két Michelin-csillagos étterme volt, ahol végigettem a seafood menüt. Az egyik kedvenc fogásom "A tenger egy harapásban" volt, ami spárgából (rizs nélkül) készült rizottóból és tengeri algában marinált kagylóból állt. Itt a képen nem ezt látjátok, hanem egy másik csodás pillanatot, de az új Front Row Squad YouTube videómban az egész menüt megmutatom!

29.PNG

Gyönyörű dolgokat láttok majd, ígérem - divat, kultúra, ételek, nem lesz semmiből hiány!

A Fondazione Prada vagyis a Prada Alapítvány kulturális komplexuma ad helyet egészen január 13-ig egy különleges kiállításnak, amelyben elveszhetnek a Wes Anderson rajongók. A filmrendező és felesége, Juman Malouf különleges parádéja Bécs után Milánóban állomásozik a több mint 500, speciális, és nem feltétlenül klasszikus kurátori szempontok alapján válogatott tárgyat és műalkotást, ami a páros érdemesnek talált beválogatni a Cickánymúmia egy koporsóban és más kincsek című kiállításába. Ha szeretnétek belesni, de nem utaznátok el azonnal Milánóba, nézzétek meg néhány felejthetetlen részletet a videómban.

38.PNG

Persze a fashion week is tartogatott érdekességeket! Olyan szupermodellek ragyogták be a kifutót idén, mint Gigi Hadid vagy Cindy Crawford lánya, Kaia Gerber, akiket láthattok is a videóban, a Max Mara bemutató után megnéztem a Weekend by Max Mara csodás On Set elnevezésű kapszulakollekcióját, amelyet az Oscar-díjas jelmeztervező, Gabriella Pescucci alkotott. A márciustól elérhető darabok három szuper filmjes munkájából inspirálódtak, Az áratlanság kora és a Münchausen báró kalandjai c. filmekből, valamint a nálam is nagy favorit Borgiák című, nálunk forgatott sorozatból. 

borgias.PNG

A divathéten persze egymást érik a show-k, amelyek közül ezúttal az Iceberg, a Fila, a Blumarine bemutatóira jutott időnk és energiánk, de nem hagyhattam ki a magyar tervezők Budapest Select prezentációját sem, hiszen hatalmas öröm, hogy ilyen szeretettel fogadták őket és a csodás ruháikat Olaszországban is. Nem is mondok többet, nézzétek meg a videót, ha még nem tettétek. És ha még hiányotok van, iratkozzatok fel a csatornámra, mert hamarosan az Őrségbe utazom egy kis Random Gourmet gasztro túrára, de a kubai utamról is jön beszámoló!

37.PNG