Küszöbön a Halloween buli, és még fogalmad sincs, hogy milyen jelmezzel nyűgözz le mindenkit? Tudom, hogy nem mindenkinek lehet saját sminkese, stylistja vagy személyi asszisztense, mint a sztároknak, akik évről évre fantasztikus és elég extrém maskarákban pompáznak, de ez ne tartson vissza. Szárnyaljon szabadon a fantáziád! 

halloween-costumes-heidi-klum-fb17.png

Ötletadónak hoztam egy kis teszttel egybekötött galériát, amiben összegyűjtöttem nektek a legvagányabb halloweeni jelmezkreálmányokat! De vajon kitaláljátok ki kicsoda - vagy épp micsoda?

Katt a galériára!

Azt tudjátok, mit is ünneplünk október 31-én?

Kis hazánkban sokáig csak a hollywoodi filmekben találkozhattunk a Halloween hagyományaival, de mára már itthon is teljesértékű ünnep, sőt rengeteg buli is szerveződik ezzel a tematikával. Ennek ellenére a tökfaragáson és a hátborzongató jelmezeken kívül sokaknak nem jut eszébe róla semmi, sőt van, aki a halottak napjával vagy a mindenszentekkel keveri. Pedig ezek egymást követő ünnepek, ugyanis Halloween október 31-én van, másnap a mindenszenteket ünnepelhetjük, utána pedig a halottak napját.

giphy.gifRészlet a Hókusz Pókusz című halloweeni klasszikusból Sarah Jessica Parkerrel és Bette Midlerrel

A Halloween egy kelta eredetű ünnep, eredeti nevén Samhain. A jelmezbe öltözés célja a szellemek elüldözése volt, hiszen úgy tartják, az évnek ezen a napján a szellemek visszatérnek az élők közé, elmosódnak a világok közti határok. A ’Trick or Treat’ és az ehhez hasonló játékok, valamint a gyerekek édességgyűjtési hadjárata csak később társult az ünnephez. Amerikában viszont ez már olyan méreteket öltött, hogy az USA éves édességeladásának egynegyede Halloweenhoz köthető. Azért ez nem semmi!

giphy_2.gif

Magyarországon egyelőre ez a vonal nem olyan erős, de Mikuláskor behozzuk a lemaradást! És a legizgibb úgyis a beöltözős hagyomány, szóval nézzük is, kik a legmenőbb celebek beöltözés terén! 

Ki mással kezdődhetne a lista, mint a Halloween királynőjével, Heidi Klummal? Az ikonikus modell 2000 óta rendezi meg saját Halloween partyját, ahol minden évben tiszteletét teszi Hollywood krémje, már akik nyitottak a jelmezezésre. A házigazda pedig címéhez méltóan szédületes jelmezekkel örvendezteti meg a prominens vendégsereget. Itt éppen Fionaként a Shrekből:

heidi-klum-potd-vogueint-nov1-getty-images.jpg

2001-ben lovon, Lady Godivaként jelent meg. Titeket is emlékeztet ez a jelenet Bianca Jagger ikonikus bevonulására a néhai Studio 54-ben? Vagy épp Lady Gaga 2013-as American Music Awards antréjára? Lehet, hogy egyszer én is kipróbálom ezt a dolgot, mert lovon érkezni menő!

heidi_lday.jpg

Tulajdonképpen az is elég szórakoztató lenne, ha csak Heidi Klum jelmezeit néznénk meg, de azért adjunk teret más hírességnek is! Viszont a 2016-os megjelenését nem lehet kihagyni a listáról, amikor is a Victoria’s Secret modellek legjavával érkezett, és mindannyian Heidinek öltöztek. Ijesztő vagy vicces? 

heidi_klum_es_hasonmasai.jpg

Szintén benne van a legkreatívabb sztárok élmezőnyében Katy Perry, aki akár a MET Gálára is képes hamburgernek öltözni. Eddig volt már Freddie Mercury, Hillary Clinton, Cheetos, vámpír, leejtett mikrofon és még elég sok minden. Íme, a mikrofonos előadása:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Au revoir girl ��

KATY PERRY (@katyperry) által megosztott bejegyzés,

 

Aztán itt van még a nagy partiarc, Taylor Swift, aki szintén egy egész csapat modellt szedett össze 2017-ben Halloweenre, köztük Gigi Hadidot és Martha Huntot. Képzelem, hogy érezte magát a szexi szupernőnek öltözött csajok között Camilla Cabello, akinek a jelmeze a következő címet viselte: "A nagymama, aki nem találja a macskáját, mert ráült." Ha azt gondoljátok, hogy sokáig maradt beöltözve, tévedtek! Az első helyes pasi láttán ledobta magáról a fürdőszobában.

taylor-swift-hosts-halloween-party-with-her-squad-social.jpg@taylorswift13

Pasik, akik nem tudják, jelmezbe bújjanak-e: Kanye West csodálatos példa arra, hogy kell nem túlgondolni az estét (matróznak mindig öltözhettek!), vagy inspiráljon benneteket Chris Noth, a Szex és New York álompasija, mint Buzz Lightyear, a Toy Story karakter:

laza.jpg

Remélem, csodálatos tippeket adtam azoknak, akik beöltözős kedvükben vannak - küldjetek képet, ha kitaláltok valami jópofa jelmezt! Én pedig ezzel a képpel búcsúzom, ami ugyan nem Halloweenre készült, de eléggé menőre sikeredett szerintem a szett:

72419762_380546362833987_5154387729588982547_n.jpg