Rendszeresen látom, hogy faggatják a hírességeket követőik, árulják el, mi a titka a tökéletes bőrüknek. Nyilvánvalóan nem csak a genetika játszik fontos szerepet abban, hogy az 50 éves Jennifer Lopez 35-nek néz ki, hanem a méregdrága kezelések is. De NYUGI, Csillagszórók, vannak olyan tippjeim, amiket egészen kicsi büdzséből vagy ingyen, egy kis odafigyeléssel is ki lehet hozni és nagyon meghálálja a bőr!

foreo_ke_pek_10.jpg

(Pasik is olvassák nyugodtan, még ha mi szerencsésebbek is vagyunk, már ami a bőr öregedését illeti.)

1. Nem szabad agresszívan tisztítani a bőrt!

A szappant - legalábbis a klasszikus szappanokat - felejtsétek el, ha arcápolásról van szó, mert simán eltömítheti a pórusokat és kiszáríthatja a bőrt. Vigyázz a radírozással is, amire sokan rákapnak, hogy - a franciák kifejezésével élve - a bőrük olyan legyen, mint egy bársony babacipő. Helyette érdemes kipróbálni a kémiai hámlasztókat, amelyeknek mára rengeteg típusa és erőssége van, és a hámlasztáson túl is jótékony hatásúak lehetnek. Emellett minimum 2-3 havonta rá kell csörögni a kedvenc kozmetikusotokra, aki szépen megtisztítja a bőrt és tanácsot ad, ha esetleg úgy látja, az adott évszakban valami extra „tápanyagot” igényelne a bőrötök.

Én általában reggel és este tisztítom az arcomat - reggel felfrissülésként, hiszen sokszor hajnalok hajnalán kelek a Reggelis műsorvezetés miatt, este pedig hogy megszabaduljak a napi szennyeződésektől, például fotózásokon, forgatásokon felkerült sminktől. Nemrég kezdtem el használni erre a FOREO arctisztítómat, ami tulajdonképpen egy irtó gyorsan pulzáló, szilikonból készült szónikus arctisztító kefe, mert úgy éreztem, kézzel nem igazán vagyok hatékony és valahogy nem tuti az eredmény. Erről pedig azt állítják független szakértők is, hogy hatszor eredményesebb, mintha kézzel ápolgatom a bőrömet, szóval naná, hogy kipróbáltam - ráadásul 12 féle intenzitással vesz kezelésbe, amit én választhatok meg hangulatomtól függően. Az alábbi videóban be is mutatom, hogy milyen egyszerű a használata!

A LUNA mini 3 eszköze egy vadiúj dolog a FOREO családban, ez az, amit most tesztelek nektek, de csak szeptembertől lesz kapható, úgyhogy figyeljétek majd. Már most is irtó nagy a hype körülötte - 3 millió előjegyzés érkezett rá -, mert tök jó dolgokat ötvöztek benne és nagyon szerethető. Hozzám azért passzol, mert egészen kicsi és így tudom magammal vinni a Front Row Squados világkörüli utakra, de akár az edzésre is (igen, edzek rendszeresen ;), nagyon szuper a tapintása, higiénikus, hiszen csak el kell mosni a csap alatt, és akár 650 használatot is bír az aksija(!). A sok utazás és ki-be pakolás közben pedig nagyon hasznos a készülékhez tartozó applikációban található Find My LUNA funkció, ami segít abban, hogy pakolás közben is hamar megtaláljam az okos arctisztító készülékem.

foreo_ke_pek_11.jpg

PLUSZ van benne egy nagyon szexi funkció, a 30 másodperces 'glow boost', amit nagyon imádok, mert néha egyszerűen érzi az ember, hogy kell egy kis energialöket az arcának. A kezünk is nagyon hasznos eszköz - szerintem az érintés fontos a bőrnek -, de az arcunkon sokszor azért higiénikusabb, főleg érzékeny, pattanásokra hajlamos bőrnél, egy ilyen eszköz, amit jól lehet tiszítani, és ami az ígéretek szerint 99,5%-ban eltávolítja a szennyeződéseket és elhalt hámsejteket.

Extra jó hír, ha problémáid vannak a pórusaiddal, hogy a szónikus eszközök fogják a rettegett mitesszereket, szépen meglazítják és el is távolítják azokat. Még csak nemrég kezdtem el tesztelni az új LUNA mini 3 eszközömet, szinte vadi új, de be fogok számolni róla, hogy tényleg ilyen szépen tisztít-e, mert szerintem nemtől és kortól függetlenül fontos a ragyogó, tiszta, sima bőr, és nem ciki foglalkozni ezzel. 

2. Ne hagyd kiszáradni a bőrödet!

Szóval megvagyunk a kíméletes arctisztítással - mi jön most? Szérum, zselé, krém, amit használsz, a lényeg a hidratálás, épp arcmosás után, mert ilyenkor szívódnak fel legjobban a készítmények. Sőt, én a hűtőben tartom az arcápolókat, mert állítólag hidegen sokkal hatékonyabbak. 

És persze folyadék is kell, mert annál nincsen fontosabb!! Frissen facsart citrom, nem túl hideg víz - a kettő kombinációja csodákat művel, én minden iszom egy pár pohárral, de mehet bele még akár egy kis menta is vagy frissen facsart narancslé, ha egy kis extrára vágytok. 

water_1.gif

3. Ne hanyagold az alvást!

Vajon hogy lehetséges, hogy nyárra nem csak a nappalok, de az éjszakák is hosszabbak lesznek?! Az tuti, hogy az én bioritmusom felborul, ha itt a jó idő - mindenféle események, esti borozgatások, beszélgetések és máris itt a hajnal. A rossz hír, hogy a bőrünk utálja a rendszertelen alvást - a sötét karikák ugyan állítólag nem ettől születnek, de az biztos, hogy jó dolog nem származik belőle. Pattanások, ráncocskák, egyenetlenségek - fujj. Szóval ha már kimaxoltad az estéket, másnap kényeztesd a bőröd kicsit.

Tegyél be egy nedves kendőt a hűtőbe tiszta zacskóban, még buliba indulás előtt, és másnap reggel ébredés után töröld át vele az arcod. Szuper friss érzés marad a nyomában! Akkor is bevetheted, ha csak korábban kell kelned, vagy a meleg miatt nem aludtál jól. Ha nem kell rohannod, gyorsan egy kis extra energiához juthatsz, ha felteszel egy 5 perces hidratáló maszkot - én egyszerűen imádom őket. 

beauty.gif

4. Nincs felesleges matatás!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem ahányszor kicsit túlpörgős időszakom van, automatikusan az arcomhoz nyúlok. Van, aki a haját csavargatja vagy a szája szélét rágja, nálam úgy tűnik, így jön ki a stressz – mondjátok, hogy nem vagyok vele egyedül! Az ilyen kis kapirgálások - és a gyakori homlokdörzsölés – rögtön nyomot hagynak még a csodálatos bababőrön is, szóval rájöttem, hogy egyszerűen le kell szoktatnom magam erről és inkább mással lekötni a figyelmemet, például zenével vagy egy kis mozgással. 

5. Ne felejtsd el a C-vitamint!

A rendszeres C-vitamin bevitel egyéb jótékony hatásai mellett rengeteget segít a szép bőr megőrzésében is, hiszen segíti a szervezet kollagén termelését. És talán nem is hiszed, de ehhez nem csak tablettákat, de nagyon finom zöldségeket és gyümölcsöket is találsz: zöld és piros húsú paprika, kelkáposzta, karfiol, brokkoli (nem csak főzeléknek, de párolva vagy salátának is nagyon finomak). Ha pedig egy kis különlegességre vágysz, csodás hatással bír a kiwi, az ananász, a papaya vagy a pomeló is, hát még egy gyümölcssaláta ezekből!

fruits.jpg

6. Ne hagyd fent a sminket éjszakára!

Hát ez egy nagyon-nagyon rossz dolog, pedig sok fiatal lány csinálja, főleg nyáron, ha az éj nem otthon ér! Ha Te is hajlamos vagy rá, tessék leszokni róla, mert egy csomó más bőrproblémát megelőzhetsz vele. Én is értem már haza párszor (pár százszor ;) hajnalban forgatásról vagy más megjelenésről, de mindig az az első, hogy sitty-sutty megszabadulok a makeuptól, és megiszom egy nagy pohár vizet. Ha megvan a rutin, jönni fog magától, még egy nagyon jól sikerült bulika után is!

makeup.gif

Most, hogy az én bölcsességeimet már meghallgattátok, mesélhettek Ti is - osszátok meg velem Facebookon a hasznos mindennapi praktikákat, legyen az egy jó pakolás vagy kényeztető krém!