Azt már tudjuk, hogy minden test beach body. De vajon milyen fürdőruhában lesz igazán felejthetetlen az a beach body? Mi az, amivel tutira nem nyúlunk mellé, és akár bevonulunk a divattörténelembe is? Nyilvánvalóan az, amiben jól érezzük magunkat, amiben nem feszengünk, nem szorongunk, csak boldogan csobbanunk. Én itt éppen a kubai tengerpartokon ismerkedem a vízzel, mert nem volt nálam a fürdőnadrágom, de a cikkbe csak olyan sztárokat gyűjtöttem nektek, akik vízpartra készek, a legmenőbb, legszexibb darabokban - tele klasszikus példákkal!

nyito2.jpg

tenger.jpg

A modern fürdőruhák létezése nagyjából 100 évre nyúlik vissza, és elég kemény harc övezte, hogy elfogadja a társadalom. Emlékeztek, mikor voltak idők, még az 1800-as években, mikor a hölgyek nemcsak, hogy álltól bokáig zárt ruhában fürödtek, de külön kis kerekes bódékat húztak a tengerbe, hogy abból merészkedjenek a vízbe és ne lássák őket illetéktelen tekintetek? Aztán a dresszek egyre kisebbek lettek, egyre kevesebbet takartak, és végül, mintegy 70 évvel ezelőtt megjelentek a szexi kis bikinik is! Az utóbbi évtizedek alatt pedig annyi stílusos, lehengerlő, feledhetetlen darabot láttunk, hogy rettentő nehéz dolgom volt összeállítani nektek ezt a galériát.

Kattintsatok a képre és nézzétek meg a kedvenc ikonikus darabjaimat!

Talán emlékeztek, hogy írtam is nektek az ausztrál származású Annette Kellermanról, akit 1907-ben egyrészes fürdőruha viseléséért tartóztattak le Massachusetts-ben, ami ráadásul a saját találmánya volt. Pedig itt még aztán tényleg nem látszott semmi huncut a testből! 

annette.jpg

Jean Harlow, a 30-as évek egyik legfelkapottabb színésznője és sztárhölgye volt, aki épp platinaszőkén, egy csinos fürdőruha-szandál párosításban mosolyog ránk a medence mellől ezen az 1935-ben készült képen. Ekkor már olyan fazonok is voltak, amik ma is teljesen bevethetőek lennének: 

jean_harlow_a_30-as_evek_legmenobb_sztarja.jpg

Ha valami ikonikus, az a pöttyös fürdőruha, hiszen maga a bikini feltalálója, Louis Réard is egy ilyen modellt mutatott be először, 1946-ban. Csodásan állt Marilynnek is, de Nicole Kidman bebizonyította, hogy nem csak a húszéveseké a világ, és ez a játékos minta minden korban megállja a helyét, akár fodrokkal is:

pottyos.jpg

Természetesen a fürdőruhás válogatásból Brigitte Bardot sem maradhat ki! Íme, az egyik leghíresebb fürdőruhás sorozat róla, amit 1953-ban készítettek róla, a cannes-i filmfesztivál idején. Itt már tombolt a bikini láz, pedig csak 1951-ben kezdte meg igazi hódító útját, miután a Miss World szépségverseny résztvevői is ezt viselték. 

brigitte.jpg

Stílusikon a javából a csodás Marilyn és Audrey is - de kicsit talán túl előremutató volt kabáttal kombinálni a bikinit, igaz? Mindenesetre emlékezetes mindkét fotó:

kabat.jpg

A legelső, vagyis 1962-es Bond-lány, Ursula Andress rögtön nagyon magasra tette a lécet szexiségben. Ebben a karakteres kis fehér bikiniben lépett ki a Karib-tengerből, egyenesen a legnagyobb stílusikonok társaságába, méghozzá teljes harci díszben: 

ursula_andress_az_elso_bond_lany_szines.jpg

És ha már itt vagyunk, ne felejtsük el Halle Berryt sem, aki a 2002-es Halj meg máskor c. James Bond filmben mutatott be egy szintén fantasztikus bikinit, láthatóan Ursula ihletésére:

halle_berry.jpg

Bo Derek színésznő az 1979-es Bombanő című filmben viselte ezt a testszínű úszódresszt és szakértők szerint egymaga elintézte, hogy újra népszerűek legyenek az egyrészes fürdőruhák. Idén is irtó menők, nem csak nude, de barnás, rozsdás, narancsos színekben is, ahogy JLo mutatja!

bo_jlo.jpg

És innen már csak egy ugrás a dögös vörös! Farrah Fawcett 1976-ban pózolt a Charlie angyalai promohoz, de nem érezte jól magát a kapott bikiniben, mert túl sokat mutatott, így előkapta ezt a piros dresszt a fiókból. A filmes cég utálta a képeket, de Farrah végül jóváhagyást szerzett rá, és még a kép jogait is megkaparintotta. Jól is tette, mert több mint 12 millió példányt adtak el a képből napjainkig.  

farrah_fawcett_1976-ban.jpg

És ha már ikonikus darabok, ez a Gooseberry Intimates egyrészes is lassan bekerül a halhatatlanok klubjába, annyi celeb hölgy imádja JLo-tól Kendall Jennerig, és ahhoz képest teljesen elérhető, nagyjából 100 dolláros áron kapható. 

gooseberry_intimates.jpgKaia Gerber, Kendall Jennes és Candice Swanepoel ugyanabban a fazonban

Nem maradhat ki az ikonikus válogatásból Dascha Polanco sem, az Orange is the new black c. sorozat egyik sztárja, aki nálunk is vendégeskedett a tavalyi divathéten, de nem ennyire meglepő öltözékben, pedig imádtam volna! Ezt a szettet a The Blond 2016-os New York-i divatbeutatóján viselte. WORK IT, GIRL!

dascha_polanco.jpg

A különleges válogatást Christie Brinkley modellel zárnám, akinek álljon egymás mellett két szuper fotója - mindkettő a Sports Illustrated magazinnak készült, csak az egyik 1981-ben, a másik 2018-ban! Christie tökéletesen megfogalmazta miért érdemes kevesebbet foglalkoznunk a tökéletes alakkal: mikor fiatalok vagyunk, minden problémásnak tűnik a testen, aztán eltelik pár év és visszanézve a fotókat rájössz, hogy egyáltalán nem volt semmi baj veled!

christie_brinkley.jpg

És végül, ha már megvan a tuti bikini, ne hagyjuk otthon a menő tartozékokat sem! A Jaquemus kalapja óriási divatvihart kavart tavaly, és mindenki, aki csak látta a reklámfilmjüket, odáig volt a kollekcióért. Ha Emily Ratajkowski verzióját túlzásnak érzitek, egy kisebb kalapka is jöhet, de az mindenképp, hiszen a szemet is védi! 

emily.jpg