Bár több lenyűgöző divateseményen is túl vagyunk idén, a cannes-i filmfesztiválnak mindig egyedi hangulata van, és azt mondhatjuk, hogy általában a konzervativizmusáról híres. De nem idén!

Úgy tűnik, hogy ezúttal a MET Gála és a camp esztétika ihlette a sztárokat és stylistjaikat: óriási volumenek, tollak és tüllök, diszkógömbként csillogó ruhák uralták a francia Riviérát másfél hétig. A fesztivált, ahonnan Jean Paul Gaultier-t kétszer is kitiltották a kilencvenes években, mert a szervezők szerint nem tartotta be a dress code-ot, most szabadon hagyott dekoltázsok, hasvonalak, elképesztő magasságokba futó sliccelések és a szivárvány legélénkebb színei jellemezték.

nyito_6.jpg

deepika_padukone_giambattista_valli.jpg

Persze a játékos, pimasz szettek mellett láttunk a 72. cannes-i filmfesztiválon klasszikus lookokat is, tisztelegve a leghíresebb divatházak előtt.

Úgyhogy most katt a galériára, és nézzétek meg a legcsinosabban, legizgalmasabban, legszexibben öltözött sztárokat! Ha pedig lejjebb tekertek, azt is elárulom, szerintem mi volt a TOP 5 pillanat az eseményen. 

A folyamatos fotózások és vetítések vonzzák a legnagyobb neveket, akik igyekeznek minden nap és minden napszakban a top formájukat hozni, hiszen Cannes-ban reggeltől reggelig tart a buli. Meg is mutatom Nektek a legszebb, legérdekesebb ruhákat, és a Top 5 pillanatot a cannes-i Croisette-ről!

1. Elle Fanning ruhája, amit a Once Upon a Time In Hollywood premierjére viselt

A fesztivál nyitófilmjére a 21 éves színésznő egy igazi C'est magnifique! pillanatot készített elő és megmutatta a francia divat egyik klasszikusát: egy 1947-es Dior "New look" darabot. Christian Dior kollekciója rendkívül nőies vonalairól híresült el, ami a II. világháború lazább viseletei után igazi éles váltás volt - Coco Chanel pusztán kényelmetlennek jellemezte, Amerikában pedig még tüntettek is ellene. Sok nő úgy érezte, újra fűzőbe kényszerítik őket, de ahogy minden divat, ez is megtalálta a közönségét, és az 50-es éveknek ez lett az egyik legjellemzőbb sziluettje. Tökéletes választás volt ennél a filmnél feleleveníteni a hollywoody glamúrt!

elle_look.jpg

2. Kendall Jenner H&M ruhája a vörös szőnyegen

Persze egy különleges együttműködésből származóan, nem azért, mert megszorult a modell. Ez a tüll csoda is a Giambattista Vallival közös új kollekció része, aminek csináltak egy kis hype-ot Cannes-ban - Kendall az elsők között viselhette a limitált szériás kollekció egyik sztárdarabját. Nem mintha kellene hype, mert biztos, hogy mindent el fognak kapkodni a divatőrültek!

kendall_jenner_in_giambattista_vallih_m.jpg

3. Elle Fanning ájulása

Elle épp a nővére, Dakota Fanning mellett ült a Chopard Trophy vacsorán, mikor leájult székéről. És hogy mi volt az oka? Naná, hogy a túl szűk ruha. De egy Prada darabért mindent! Főleg, hogy ez egy vintage, 1950-es évekbeli darab. És hogy ki sietett a bajba esett kisasszony segítségére? Colin Firth! Hiába, a Mr. Darcy-ság a vérében van. 

elle-fanning-cannes.jpg

Tavaly egyébként épp Dakota nyilatkozott arról, hogy milyen veszélyes a fűző viselése - a The Alienist sorozat forgatásának első ruhapróbáján ő is elájult egy túl szorosra fűzött ruhától és azt mesélte, hogy a sorozat végére teljesen meg is változott az alakja a fűzők viselésétől. 

4. Magyar tervezők!!!

Nagyon örülök, hogy két magyar tervező szuper ruhája is felbukkant a fesztiválon - a Doktor House rajongók biztos felismerik Lisa Edelstein színésznőt, aki egy emlékezetes ABODI ruhát választott: 

lisa_edelstein_abodi_3.jpg

És Mihalik Enikőt sem kell bemutatnom, aki egy csodaszép, zöld Daalarna ruhában volt:

eniko_mihalik_daalarna.jpg

5. Az első transgender nő a cannes-i vörös szőnyegen

Leyna Bloom, a Port Authority című film sztárja tudta, mi a dörgés idén - a tüllös-tollas csodák! Eartha Kitt és Diana Ross énekesnők inspirálták a lookját:

cannes_leyna_bloom_port_authority_210519.jpg

+1. Helen Mirren pink haja

Hát nem imádnivalóan vagány ez a nő?

helen_mirren.jpg

És hogy mi volt a legmenőbb idén a cannes-i vörös szőnyegen? 

Ez biztos kiderült a galériából is: a pink, a piros és a metál! Ahogy az idei díjátadókon és gálákon már láthattuk, a szexi, élénk színek most nagyon hasítanak, a pasztelles színek örök kedvencek, és persze a francia chic megköveteli a klasszikus fekete-fehér párosítást is, úgyhogy ebből sem volt hiány.

Az anyagok közül a drámai, bájos, babaszerű tüll bukkant fel leggyakrabban, de továbbra is imádják a sztárok a tollas csodákat - ahogy fentebb és lentebb is látszik -, és a metálos csillogást. Az is biztos, hogy nem féltek megmutatni bájaikat a színésznők: mélyen hasított dekoltázsok, magasra futó sliccek, testre simuló anyagok és aprócska shortokkal kombinált estélyik szolgáltatták az igazi ooh la la pillanatokat.  

dua_lipa_in_valentino_haute_couture.jpg

És hogy a filmekről is szó essen, ha már filmfesztiválról van szó, gratulálok Bong Dzsun Ho -nak, aki elnyerte az Arany Pálmát Élősködők című filmjéért, és minden díjazottnak és jelöltnek! 

Ha végignéztétek a galériát, írjátok meg, melyik sztár, melyik ruha tetszett a legjobban - vagy mi az, ami kiverte a biztosítékot! ;)