Talán kevesen tudjátok rólam, de a divatstyling mellett nagyon érdekel a jelmezkészítés területe is, és sok-sok darabon dolgoztam az elmúlt években a Hairtől A varázsfuvoláig, vagy épp a saját Wonderland Show Company elnevezésű társulatunk showműsoraiban, ahol szintén rengeteg táncost és modellt kell öltöztetni. Ez egy nagyon izgalmas területe a styling munkának, és rettentő fontos szerepe van a történetmesélésben - innen jött az ötlet, hogy kivesézzük, az utóbbi évtized egyik legfelkapottabb sorozatában milyen szerepet kaptak A RUHÁK

nyito_5.jpg

Miért izgalmasak A trónok harca jelmezei? 

Nyilvánvalóan azért, mert rengeteg szaktudást, pénzt, energiát fektettek a megalkotásukba és nem féltek az egyedi megoldásoktól sem. A főszereplők jeleneteiben megjelenő kosztümökről sokszor órákig beszélgetett a jelmezekért felelős csapat - honnan jön a karakter és hova tart, milyen a társadalami helyzete, milyen érzelmi állapotban van, mit akar sugallni magáról, kivel áll éppen szövetségben vagy mit akar eltitkolni? De a többi karakter és népcsoport ruházatának megalkotása is időigényes feladat - inspirációgyűjtés, ötletelés, egyeztetés a producerekkel, alkotókkal, színeszekkel, egymás között, viták és kompromisszumok. 

dany_team.jpg

Az öltözködéssel beinthetünk valakinek, alázatosan beolvadhatunk a tömegbe, erőt fitogtathatunk, és még számos üzenetet közvetíthetünk - kattintsatok a galériához a képre, ahol elárulom a legérdekesebb kulisszatitkokat a sorozat stylingjáról!

Képek forrása: HBO

Remélem, élveztétek a kalandozást - itt is és a TV előtt is! És a kérdés: megnéznétek a Game of thrones kiállítást, ha Magyarországra látogatna? ;)