Természetesen ebben a szezonban is lesznek olyan trendek, amelyeknek búcsút kell intenünk - fájó szívvel vagy épp megkönnyebbülve. Ezeket hívják angolul fad-nek, vagyis tulajdonképpen divathóbortnak - ezeknek az életciklusa olyan, mint a tűző napon hagyott fagylaltnak, vagyis volt, nincs. 

nyitoka.jpg

De nem kell aggódni, mert jönnek a helyükre új versenyzők, kíváncsi is leszek, hogy ezek közül melyiknek fogtok örülni idén tavasszal és nyáron, úgyhogy mindenképp írjátok meg nekem! Igyekeztem azért olyan szemmel nézni a trendeket, hogy ha bármelyikbe is befektetnétek, még jó ideig hordani tudjátok, ha ügyesen vásároltok. 

Kattintsatok a képre a galériáért -  nézzétek meg, mi a ciki idén és mi lesz a legmenőbb:

Most pedig olvassátok el az elemzésemet!

JÖN! A bézs 50 árnyalata

Hát, ha valamibe bele fogunk fulladni a divatbloggerek fotói alapján, az a bézs szín tengere. Hallottam már rá mindenféle szexi kifejezést, de a kedvencem talán a kortárs zabkása. Az biztosan elmondható róla, hogy a korábbi szezonok felkapott színeivel ellentétben - mint például a millennial pink - ez egy nagyon semleges paletta és hogy a tervezők ráéreztek, az emberek most valami visszafogottabbra vágynak. Ha úgy érzed, inspirálódnál, az Instán rengeteg képet találsz majd a #beigeaesthetic hashtag alatt! 

Hogy viseld? Akár tetőtől talpig, izgalmas anyagok keverésével, mint a csipke, a vegán bőr, a selyemszatén, vagy bolondítsd meg gyönyörű pasztell színekkel, akár a most divatos erősebb színekkel, mint a kékek, a lilák, a pinkes árnyalatok, vagy ha bevállalós vagy, akár a neonnal is kísérletezhetsz. 

40737185_1883263741757684_5589806814970584377_n.jpg

JÖN! A fogantyús táska

Nem tűnik valami óriási nagy újításnak, de akik követik a trendeket, biztos örülnek, hogy a mini táskák helyett/mellett az új favorit a sikkes, felülről fogható, angolul top handle táskafazon lesz. A formák letisztultak és elegánsak, lehet ez barna vagy fekete, de akár valamilyen divatszín is, csak passzoljon a gardróbod többi darabjához. 

Hogy viseld? Ahogy csak szeretnéd, kivéve a válladon átvetve. ;) Mindenképp olyan fazont nézz, ami klasszikus, hogy még évekig tudd viselni!

40e200006c8e761f256d9fa44527573d.jpg

JÖN! A kézimunka térhódítása 

Mindegy, hogy a makramé, a hímzés vagy a horgolás áll közelebb a szívedhez, a lényeg, hogy egy kis kézzel készült érzete legyen a ruhádnak. Szerintem szuper, hogy most mindenki, aki eddig elhanyagolva érezte kézimunka tudását, villoghat egy kicsit valami saját készítésű darabbal! 

Hogy viseld? Válassz egyszerű vonalvezetésű darabot valamilyen alapszínben, mint a fehér vagy a fekete, vagy bármi, ami nagyon jól áll neked. Párosítsd csinos szandállal vagy formás táskával, a lányeg, hogy kiegészítsék egymást és ne elnyomják. 

f506845103ea8d60de9846150799bd13.jpg

Vagy ha te a kiegészítőkben szeretsz inkább villantani, választhatsz egy csinos horgolt vagy makramé táskát:

54e9d1e7e6f8ffa208ab64b07860796e.jpg

De akár egy Jane Birkint idéző fonott kosárkát is - ami csak illik hozzád! ;)

c4cb9fb71b397960545a21c3e91b9e83.jpg

JÖN! A munkásruhák divatja

Egyszerűségében is rettentő csinos, alapszínekben szuperül kombinálható és irtó laza megjelenést kölcsönöz. Hordhatod munkába egy csinos balerinával vagy magassarkúval, vagy kimozdulhatsz benne egy edzőcipővel párosítva. Ezúttal a khakis-bézses alapszínek dominálnak az overallokon és a praktikus, karakteres zsebek is sokszor felbukkannak majd.

Hogy viseld? Elviheted sportos irányba hátitáskával, de megkoronázhatod egy csinos övvel vagy flitteres kézitáskával is. A francia nők már régóta imádják, annyit elárulok, és ez egy olyan trend, amit még sokáig viselhetsz, ha megtalálod a tuti darabot!

2adb47ed34be51c094f75d15cfb3cea9.jpg

Sportcipővel is nagyon vagány, a párizsi csajok is imádják:

ee0ca75863331a0053db8a532bd34af3.jpg

JÖN! A vegán bőr imádat

Azt gondolnátok, hogy az emelkedő hőmérséklet és a bőr anyag nem fér meg egymással, a tervezők viszont idén mégis megpróbálják bebizonyítani az ellenkezőjét. A Nanushka például rengeteg izgalmas outfitet alkotott meg gyönyörű, barnás-bézses-fekete matt bőr darabokkal az idei szezonra. 

Hogy viseld? Ingek, nadrágok, szoknyák, overallok - szinte minden darabból találsz most vegán bőr verziót az üzletekben. Kombináld a kedvencedet állat- és virágmintás blúzokkal, élénk színű kistáskákkal, vagy épp sikkes, kockés blézerrel. Remekül mutat a bőr a finom selyemszaténnal is!

726128e325884cac4ad1db2376fc079a.jpg

JÖN! Az átlapolós ruha

Diane von Fürstenberg divattervező hetvenes évekbeli újítása időről időre visszatér a divatba, és nem véletlenül: olyan fazonról beszélünk, ami rengeteg alkattípusnak jól áll. Ha olyan darabot találsz, ami jól áll színben, mintában, kialakításban is, ne hagyd az üzletben, mert még évekig hódíthatsz vele!

Hogy viseld? Egy kis modern részlet mindig jót tesz neki, legyen szó egy csinos statement saruról vagy vagány kistáskáról, na és persze a hab a tortán egy menő, karakteres fülbevaló lesz. 

5404c37361679e147204f73a04d9d37f.jpg

TÁVOZIK: A játékos fodor

Ha fodrozódásról van szó, idén nyáron maradjatok a tenger habjainál. Sokáig velünk voltak, elképesztő méreteket öltöttek, szerettétek is, de most egy kicsit elengedjük. 

Hogy viseld, ha ragaszkodsz hozzá? Klasszikus darabokat mindig találsz - mondjuk egy csinos szoknyát, amit felkaphatsz egy pólóval, saruval -, de a nagyon túlzó, alul-felül fodros, habos-babos vagy flamenco táncosokat megszégyenítő szetteket inkább kerüld. 

2f23e419530e1775d594bc4369fba02a.jpg

TÁVOZIK: Az ejtett vállú felső és ruha

Ettől most biztosan sokan megkapaszkodtak a szék karfájában, de ki kell mondani: a szabadon hagyott vállak ideje lejárt!

Hogy viseld, ha ragaszkodsz hozzá? Párosítsd aktuális darabokkal, egy bambusz kistáskával, látványos fülbevalóval, és jó, ha valamilyen alapszínben vásároltad meg, mert ezeket mindig könnyebb átmenteni a következő szezonra.

d9178a44a2d24bd198b60497cebea863.jpg

TÁVOZIK: A szögletes crop top

A crop topokkal önmagában még nincs baj - sokan rögtön a hasvillantásra gondolnak, és ez valóban benne van a pakliban, de egyébként egy testhez állóbb verziót szuperül lehet hordani egy magasabb derekú, ötvenes éveket idéző szoknyával is, vagy paperbag nadrággal, és ebben az esetben gyönyörűen nyújtják a lábat. A baj a szögletes fazonnal kezdődik, ami olyan, mintha egy téglalapot vettél volna magadra - a nők nagy részének sajnos sehogy sem áll. Szóval remélem, hogy most sokan megkönnyebbülnek, hogy eltűnnek a boltokból végre!

Hogy viseld, ha ragaszkodsz hozzá? Ahogy írtam is, keressétek a lefelé szűkülő fazonokat a nagyon szögletes, alaktalan verziók helyett, az is lehet nagyon vagány! 

e58cc96e5f5c26f411e88a74fc151ec3.jpg

TÁVOZIK: A mule papucs

Ezek a magassarkú papucskák viszonylag kevés nő szívét hódították meg, főként az igazán lelkes fashionistákét, úgyhogy távozásuk nem hagy tátongó űrt a szívekben, abban majdnem biztos vagyok. 

Hogy viseld, ha ragaszkodsz hozzá? Ha imádod a papucsokat - amit megértek, hiszen irtó sikkes tud lenni - keresd a lapostalpú, flanc nélküli verziókat valamilyen csinos alapszínben, vagy akár feltűnő verzióban, kékben vagy magentában, amivel feldobhatsz egy farmeres összeállítást.

f0110b4f6be180adc01007f67d1389dc.jpg

TÁVOZIK: Az apró napszemüveg

Az inkább díszítésként hordott mini napszemcsik, amit Kylie Jenner például előszeretettel hordott, olyan gyorsan tűnnek el a süllyesztőben, ahogy felfutottak. Nem túl előnyösek semmilyen arcformához és napvédelem nuku, hiába próbáltak bennünket meggyőzni a legnagyobb divatbloggerek. Én eddig is kitartottam a hatalmas fazonok mellett, és úgy tűnik, idén ismét érdemes lesz nektek is ebbe fektetni! 

Hogy viseld, ha ragaszkodsz hozzá? Nézd meg a Mátrixot a trend emlékére, aztán inkább engedd el. 2019 legyen a naptól védett szemek éve!

867e1e08183769ea4badf6ecf135ab06.jpg

TÁVOZIK: Melegítő mánia

Bár a laza, angolul athleisure-nek is nevezett, sportból inspirálódó, kényelmes daraboknak továbbra sem áldozott le - halleluja - a melegítő trend mint olyan eltűnni látszik. Ha emiatt szomorú vagy, akkor se nyúlj az olyan gyorsan letűnő trendek felé, mint a biciklisnadrág, ami tuti, hogy jövőre már ciki lesz, és inkább keress vagány kapucnis pulcsikat vagy szexi kis bodykat, amik a legfittebb formádat mutatják és talán edzésre is inspirálnak.

Hogy viseld, ha ragaszkodsz hozzá? Az otthoni tévézéshez bárhogyan! Lagerfelddel ellentétben szerintem semmi gond nincs a melegítővel, amíg az ember arra használja, amire való: sportolásra, lazulásra. 

eecaeb0808b4371bffce04b4a19be9ac.jpg

Ti mit gondoltok ezekről az új és a letűnő trendekről? Mi az, ami megtetszett és mi az, amit még szokni kell egy kicsit? Írjátok meg a Facebookon - és persze bízzatok a megérzéseitekben, viseljétek azt, ami igazán jól áll és illik a személyiségetekhez! ;)