Ez egy olyan esemény, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni, igaz? És bár nem volt sok "ettől mindjárt eldobom az agyam pillanat", azért volt jó pár csodálatos és izgalmas styling az egyik legrangosabb filmes gálán. Nézzük is, szerintem kik érdemelnek említést!

lady_gaga.jpg

Pretty in pink

Kezdjük egy igazi dámával, Dame Helen Mirren idén is fantasztikus volt, végig mosolygott és látszott, hogy nagyon jól érzi magát a bőrében és tavasziasan rózsaszín ruhájában. Csak így érdemes bevonulni, Drágáim!

Fotó: Steve Granitz/WireImage

A pink szín egyébként meghatározó volt az idei eseményen mindenféle árnyalatban, biztos ti is észrevettétek - itt van például egy szintén ütős színválasztás a mindig bájos Gemma Chantól, aki Valentino Couture-ben volt és Bulgari ékszerekkel párosította a szettet. Lehet, hogy valakinek óriási szövegkiemelőre hasonlít, szerintem nagyon érdekes volt a szabás, és jól állt az árnyalat a Tél palettájához:

Fotó: Frazer Harrison/Getty Images

Kiki Layne, az If Beale street could talk feltörekvő színésznője is egy gyönyörű, rágógumi rózsaszín Versace estélyiben tündökölt:

Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic

Kacey Musgraves énekesnő viszont egy tüll babaruhára szavazott, az idei trendekhez nagyon is igazodva, már ami az alkalmi ruhákat illeti, mégpedig a Giambattista Valli divatháztól:

Fotó: Frazer Harrison/Getty Images

Sőt, még Jason Momoa is rózsaszínes öltönyt választott:

Fotó: Steve Granitz/WireImage

Sárga-láz

Úgy érzem, ennyi pink után kell egy kis váltás - nézzünk mondjuk sárgát! De hogy ne legyen hirtelen, íme Laura Marano színésznő csodás, Celia Kritharioti által tervezett color blocking ruhája, amelynek hátát egy hatalmas sárga masni díszítette:

Fotó: Frazer Harrison/Getty Images

De álomszerű és nagyon hercegnős feelinget sugárzó volt Constance Wu estélyije is, aki nem is a tavaszt, hanem egyenesen a nyarat hozta el a vörös szőnyegre. És éljen a vörös rúzs!

Fotó: Steve Granitz/WireImage

Babakék álmok

A világoskék sokáig divat volt, és úgy tűnik, az idei gálaesemények újra emelnek a népszerűségén! Lady Gaga már bemutatta a Golden Globe-on is, hogy milyen elegáns szín, de ezúttal Charlize Theronban gyönyörködhettünk, aki Dior Haute Couture-ben vonult be:

Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic

És persze Laura Harrierben, aki egy kétrészes, hímzett és flitterekkel díszített Louis Vuitton estélyibe bújt: 

Fotó: Steve Granitz/WireImage

Teljes harci díszben

Évek óta hódítanak a fémes színek a gálaeseményeken és a hétköznapi divatban is, és ez a trend nem idén fog kimúlni! De hiányoznának is a vörös szőnyegről a csillogó darabok, igaz? Nézzétek Jennifer Lopezt, aki ha napelemekkel díszíttette volna a ruháját, az egész Oscart el tudta volna látni árammal! Imádom a Tom Ford darab kis tükreinek fényjátékát:

Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic

Brie Larson, az újdonsült Marvel kapitány vagy épp modernkori Jeanne d'Arc, egy szintén magasnyakú és metálos Celine estélyiben nyűgözött le bennünket, amit megtoldott még egy szexi combvillantással egy csinos Jimmy Choo szandállal is:

Fotó: Frazer Harrison/Getty Images

A VICE című filmben nyújtott alakításáért Oscarra jelölt Amy Adams szintén varázslatos volt ezüst szálakkal átszőtt Versace ruhájában:

Fotó: Steve Granitz/WireImage

Amandla Stenberg pedig, aki Rue-t alakította anno Az éhezők viadalában, egy 1920-as évek inspirálta Miu Miu ruhában vonult, Amy-hez hasonlóan szolidabb ezüstös csillogást bemutatva:

Fotó: Steve Granitz/WireImage

És bár ez is fémesen csillog, csak egy egészen más árnyalatban, azért Emma Stone estélyije is ott volt A kedvenc ruhák között! ;) Ahogy mondják, öltözz a díjhoz, amire vágysz! 

Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic

Végül, de nem utolsósorban jöjjön a fémes színeknél Glenn Close, aki ugyan nem nyert idén sem az alakításáért, én megszavazom az est királynőjének, már csak a több mint 4 millió gyönggyel díszített Carolina Herrera ruhája miatt is:

Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic

Fekete szépség

Ezt a részleget nyilvánvalóan Lady Gaga vezeti, már csak azért is, mert megszerezte első Oscar-díját! Az idén felvonultatott vörös szőnyeges ruháihoz képest egészen visszafogott volt, de nem kevésbé csodás, ez a pántnélküli Alexander McQueen estélyi, különleges párnázással  csípőrészen, fekete bőr operakesztyűvel kiegészítve. És hogy mi volt még elképesztő? A $30 millió dolláros sárga gyémátokkal kirakott Tiffany nyaklánca, amit utoljára Audrey Hepburnnek adott kölcsön a cég - és amit sajnos biztos vissza kellett adnia neki is a buli végén!

Fotó: Steve Granitz/WireImage

Ashley Graham szupermodell szintén a sallangmentes vonalakra szavazott, de hát ilyen gyönyörű homokóra alkatnál épp ez a lényeg, és így gondolta ezt Zac Posen is, a ruha tervezője:

Fotó: Steve Granitz/WireImage

A 15 éves Elsie Fisher bájával és karakteres ruhaválasztásával az egyik legüdébb színfoltja volt a vörös szőnyegnek. Ha tinédzser gyerekeitek vannak vagy érdekel a közösségi média tinikre gyakorolt hatása, érdemes megnézni a nagy sikert aratott Eighth grade című filmjét, ami még Barack Obama tavalyi kedvenceinek listájára is felkerült. Addig is íme, Elsie a vagány Thom Browne szettben: 

Fotó: Frazer Harrison/Getty Images

Billy Porter, a POSE című sorozat sztárja egy gender bending öltözéket választott, amit egy kedves barátja, Christian Siriano tervezett neki. Siriano egyébként egy olyan rettentő jófej, testpozitív designer, aki nagyon sok színésznőnek sietett már segítségére, mikor semelyik tervezőház nem akarta vállalni őket a teltebb méreteik miatt. Amikor Billy-t a ruha inspirációjáról kérdezték, azt mesélte, hogy mennyire korlátok közé vannak szorítva a férfiak az öltözködésben, és hogy lehet az, hogy egy nő nadrágban senkit nem zavar, de egy szoknyás férfi megállítja a forgalmat. Ezért nagyon örült, mikor Christian kitalálta ezt a szmokingban kezdődő és estélyiben végződő bársony alkalmi ruhát, amit a bevonulás után alul palazzo nadrágra váltott a könnyebb mozgás érdekében.

Fotó: Frazer Harrison/Getty Images

Most pedig lehet szavazni, ki volt a legcsinosabb, legdögösebb, legvagányabb sztár?

Nyitókép: Lady Gaga