Olyan rémes helyzetek, mint kilöttyenő kávé és gyűrődés és szakadás bármikor előfordulhatnak. Szóval mi az, ami nélkül nem indul el otthonról egy lelkiismeretes stylist? Elárulom nektek, mert szerintem a mindennapokban is jól jönnek ezek a tippek!

stylist.jpg

A héten a ruhák karbantartása volt a téma az 52 stílusos hét című heti tervezőmben (ittittitt még beszerezhető!), amit remélem, sokan forgattok és bőszen írogattok bele. ;) És tudom, hogy csinosan öltözni mindenki szeret, de sokat pepecselni a ruhákkal már kevésbé. Szóval hoztam is néhány trükköt, ami irtó gyors, és olyan eszközök kellenek hozzá, amik kicsik, olcsók, és akár a táskában, akár az irodai és otthoni gyorssegély dobozban is elférnek.

A stylistok erre külön hasitasit tartanak, amibe rengeteg dolog kerül a tűtől és cérnától a kisollón át a sebtapaszig. De nézzük, mi az, ami nektek is jól jöhet a rohanásban! 

  1. Borotva

Legyen szó egy modellről, aki elfelejtett borotválkozni, vagy egy pulóverről, ami kibolyhosodott, a borotva mindig hűséges társa a stylistoknak. Pikk-pakk leszedi a burjánzó kis bolyhokat, elég finoman végighúzni a pulóveren, szövetkabáton, harisnyán, bármin, és kész - mintha új lenne! És persze, másra is hasznát lehet venni, ha random randi kerül kilátásba, még ha nem is erre:

2. Szösztelenítő henger

A második legjobb barátnő a papírtörlő után? Talán nem, de az biztos, hogy sokszor jól jön: öltönyökön és szövetkabátokon, ha valakinek hosszú haja van (vagy épp rövid), ha kisállat van a közelben, ha kiborítottál valami apró de még a billentyűzet és a padlószőnyeg tisztítására is tökéletes. Briliáns és filléres találmány, és tényleg mindig van minden stylistnál!

3. Nedves papírtörlő

Talán ez a legvarázslatosabb dolog a kelléktárban, mágikus ereje van, és talán nem is sejtitek! Nem csak a kisgyerekes anyukák imádják a piszkos mancsokon és répapürés asztalokon, de kétségbeesett stylistok is. Rengeteg foltot kiszed, nem hagy nyomot maga után és kíméletes. Alapozó vagy rúzsfolt a fehér ingből? Simán. Piszkos a cipő vagy épp a cipőtalp? SOS megoldásként szuper. Városi sétán vagy és egy hatalmas foltnyi csokoládéfagyi landol a hófehér ingruhádon? Egy pár percnyi türelmes tisztítás és mintha ott se lett volna. (Utóbbi épp egy kolléganőm remek példája!) Ki az, aki ezek után nem hord mindig magánál?!

Drágáim, most írjátok meg Ti is a tippjeiteket! Mik a legjobb, leggyorsabb, legolcsóbb ruhás praktikáitok? ;)

Csatlakozzatok a heti történetekhez, mert MINDENT kivesézek, amiről az 52 stílusos hét élettervezőmben szó van - szerezzétek be a naptárat, ha még nincs meg, hogy le ne maradjatok az érdekességekről. Szuper dolgokat gyűjtöttem össze nektek, csodás rajzokkal illusztrálva! ;) (Köszi, Lúcia!!)

A heti tervezőért katt ide!