Ha kételyek gyötörnek, viselj vöröset, ahogy Bill Blass is mondta - és nem véletlenül! Határozottságot sugall, tettre késszé tesz, és persze rendkívül nőies. Megmutatom a sztárok legszebb vérvörös ruháit!

rihanna_red.jpg

Audrey Hepburn - Mókás arc, 1957

Miss Hepburn ragaszkodott hozzá, hogy az eredeti címén Funny facy című filmhez az összes ruháját Hubert de Givenchy tervezze, mert úgy érezte, csak az ő ruháiban tudja igazán önmagát adni. Szerencse, hogy a producereknek is tetszett az ötlet, mert ez a piros ruhás pillanat az egyik legemlékezetesebb jelenete a filmnek:

Marilyn Monroe - 1956-os Saturday Evening Post cikk

A Gene Lester által készített képek "Az új Marilyn Monroe" című háromrészes cikksorozathoz készültek, abból az alkalomból, hogy a sztár visszatért több mint egyéves szünet után - itt éppen egy hófehér szőrmestólán fekszik. A híres cikket akár el is olvashatjátok angolul, ide kattintva - persze csak ezután a cikk után! ;) 

Fotó: Gene Lester/Getty Images

Julia Roberts - Micsoda nő, 1990

Ezt az ikonikus estélyit, amiben az operát élvezte Vivian Marilyn Vance-Straker jelmeztervezőnek köszönhetjük - ő viszont fehér operakesztyűvel viselte, nem úgy, mint a huncut Marilyn. A Pretty woman kulisszatitkairól már írtam nektek, ha még nem olvastátok, ne hagyjátok ki!

Nicole Kidman - 2007-es Oscar-gála

Nem tudom, miért, de Nicole állítása szerint ez csodás Balenciaga estélyi ellentmondásos reakciókat váltott ki a sajtóból - voltak, akik imádták, voltak, akiknek nem tetszett a színésznőn. Én az előbbiek közé tartozom, és Ti?

Fotó: Frazer Harrison/Getty Images

Blake Lively - Emmy-gála, 2009

Bár a színésznőt nem jelölték, mégis ellopta a show-t ebben a fantasztikus kis Versace estélyiben - nem volt túlbonyolítva, de az a dekoltázsrész fantasztikus!

Fotó: Jason Merritt/Getty Images

Sarah Jessica Parker - Moszkva, 2011

Mindenki Carrie-je egy 2011-es filmpremieren viselte ezt a lenyűgöző Giambattista Valli ruhát. Ez a modern Piroska nem félne a farkastól, az tuti! ;) 

Fotó: Kristina Nikishina/Epsilon/Getty Images

Jennifer Lawrence - Oscar-gála, 2011

Jennifer korábban mindig grandiózus Diorban tündökölt, éppen ezért volt meglepő, de jó választás tőle ez a sikkes és egyszerű Calvin Klein darab. Azért választottam be, hogy lássátok, elég egy jó szabás és egy szép esésű anyag, nem kell mindent túlgondolni! ;)

Fotó:Kevin Mazur/WireImage

Dita Von Teese - Heart Truth Fall fashion show, 2011

A burlesque koronázatlan királynője és az egyik személyes kedvencem, Miss Dita itt éppen egy Zac Posen ruhában vonul a New York-i divathét kifutóján és szerintem valami elképesztően szexi! Nektek hogy tetszik?

Fotó: Arun Nevader/FilmMagic

Rihanna - Grammy-díjátadó, 2013

A pophercegnő Azzedine Alaïa ruhája egyszerre nőies és vagány, kicsit sejtet a vonalaiból, de nem túl szexi - pedig arra is láttunk már példát tőle. Amikor 2017-ben elhunyt a tervező, Rihanna még egy közös képpel is megemlékezett barátságukról. Ha nem ismeritek, nézzétek meg a ruháit, érdemes!

Fotó: Steve Granitz/WireImage

Lupita Nyong’o - Golden Globe-gála, 2014

Lupita Nyong’o stylistjának is tetszhetett SJP köpenyes ruhája, és az előzőhöz hasonlóan ez a Ralph Lauren ruha is zseniális volt! 

Fotó: C Flanigan/Getty Images

Arizona Muse - MET Gála, 2014

A modell volt a bál szépe a MET 2014-es kiadásán, ahol egy fantasztikus Ralph&Russo költeményben jelent meg. Klasszikus, mégis varázslatos!

Fotó: Jamie McCarthy/FilmMagic

Monica Bellucci - MET Gála, 2014

Ha Arizona a bál szépe volt, Monica a dívája! Azt hiszem, egyértelmű is a gyönyörű csipke ruhából és a nyakékből, hogy ez egy Dolce & Gabbana estélyi: 

NEW YORK, NY - MAY 05: Actress Monica Bellucci attends the "Charles James: Beyond Fashion" Costume Institute Gala at the Metropolitan Museum of Art on May 5, 2014 in New York City. (Photo by Jamie McCarthy/FilmMagic)

Amal Clooney - MET Gála, 2015

Ez volt a hölgy első MET Gálája, ahol a tematika Kína és kulturális öröksége volt. Ez a gála még a sztároknak is hatalmas esemény, hiszen csak Anna Wintouron múlik, ki kap meghívást, ide nem lehet jegyet venni. Szerintem fantasztikusan nézett ki ebben a John Galliano darabban!

Fotó: Larry Busacca/Getty Images

Kate Hudson - Versace bemutató, 2015

Kate Hudson 2015-ös párizsi Versace bemutatóra viselt ruháját - nyilvánvalóan Versace! - nem is tudom, melyik oldalról mutassam! Egyik oldalról sem túl visszafogott, annyi szent, de legalább emlékezetes!

Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images

Azért megmutatom hátulról is, hogy lássátok, milyen próbának tették ki a hölgyet:

Fotó: Marc Piasecki/WireImage

Bella Hadid - Cannes, 2016

Bella Hadid cannes-i Alexandre Vauthier ruhájáról napokig cikkezett a sajtó. Hogy? HOGY? Hogy szállt ki az autóból? Hogy volt képes végigsuhanni ebben a ruhában a szőnyegen anélkül, hogy elhagyta volna valahol félúton? És egyáltalán: volt-e rajta bugyi?! Azt elárulhatom nektek, hogy biztosan felpróbálta párszor a ruhát és tudta, hogy mozoghat benne igazán magabiztosan. A bugyikáról pedig annyit, hogy ilyen ruháknál sokszor body-szerűen varrják bele a bugyirészt, tehát nem vesznek fel hozzá külön fehérneműt.

Fotó: Samir Hussein/WireImage

Remélem, mindenki talált magának kedvencet a listából - írjátok vagy épp mutassátok meg Facebookon, ha nektek is van kedvenc piros ruhátok! Csókok!

Nyitókép: Jason Merritt/Getty Images