Ha valamiről sokat hallani mostanában, az a koreai szépségápolási rituálék misztériuma - és bár a bőrápolásuk tényleg tökélyre fejlesztett, a párizsi nők ragyogó "no makeup makeup" hozzáállását azért ők is szeretik!

jeanne_damas.jpg

Úgyhogy nézzük is, mit tanácsol egy igazi párizsi lány 2019-ben? A francia Vogue kérdezte meg Jeanne Damas francia influencer hölgyet, aki a párizsi divatheteken is állandó vendég, hogy szerinte milyen is az igazi párizsi sminkrutin. A válasz - és most megkönnyebbülhettek, Drágáim, ha nincs sok időtök -, hogy igazából 5 perc alatt egész látványos eredményeket lehet elérni! Némi gyakorlás persze mindig jól jön, úgyhogy ha most adnátok rá a fejeteket, kezdjétek azzal, hogy esténként pár percet foglalkoztok vele. ;)

1. A szemöldök ad karaktert az arcnak, úgyhogy támogasd meg egy kis átlátszó zselével! Jeanne szerint nem fontos, hogy tökéletesen kitöltött legyen az ív, inkább tüzeld csak fel egy kicsit és rendezgesd el a szálakat. A zselés kefével középen felfelé, a széleken az ívre simítva adj egy leheletnyit borzos volument a szálaknak és készen is vagy. Ha szedni kell, csak egy-két kósza szálat, de ne bánjatok vele mostohán.

zanita-whittington.jpg Zanita Whittington divatblogger

2. Ha úgy érzitek, tegyetek fel egy kis tusvonalat, de Jeanne szerint a teljesen makeup mentes szemek is lehetnek gyönyörűek - természetesen, ha a bőröd hidratált, és az alvási rutinod sem lazázod el, és váltogatod minden nap a lefekvés és ébredés idejét. Szóval egy kis szempillaspirál jöhet, akár csak azért, hogy egy kicsit eligazgasd a pillákat, de szemhéjfesték helyett például Jeanne nagyon szereti a highlightert, és ezt már több helyről hallottam. Felviheted akár ujjbeggyel is, de a nagyon krémes verziók könnyen összeállnak, azzal vigyázz. Vagy ha valami igazi francia dolgot próbálnál, akkor szerezd be a homéoplasmine kenőcsöt, ami hasonlít a szinte mindenre gyógyírként szolgáló Elizabeth Arden Eight Hour Cream-hez, amire Tombor Saci mestersminkes barátnőm is esküszik (a modellek cserepes ajkaival is csodákat művel!).

3. A teljesen matt makeup helyett egy kis ragyogás csodákat művel! Ha nagyon igényelsz némi korrektort a szemed alatt vagy a pici bőrhibákon, akkor dolgozz vele, de egyébként az apró tökéletlenségektől leszünk egyediek, nem igaz? Szóval lehet, hogy van olyan dolog, amit érdemes elengedni, és mondjuk csak egy kis természetes, enyhén fénylő hatást adó színezett krémmel bekenni a bőrt reggelente.

alexandra_lapp.jpg

 Alexandra Lapp 

4. A pirosítót ne felejtsd ki a repertoárból! Vigyél egy kis életet az arcodba, tegyél csak egy gondolatnyi pírt az arccsontokra és máris energikusabbnak és fiatalosabbnak tűnsz, ez tény! 

5. A rúzsnál pedig nincs fontosabb, de elég belőle egy egész kevés is és nem kell, hogy piros legyen, ha az nem a te színed, hiszen most nagyon mennek a bézses és rózsás árnyalatok is. Ha az arcod sugárzó, az ajkaid lehetnek mattak, hogy legyen egy kis kontraszt. Ez az a lépés, amit a lépcsőházban vagy a lift tükrénél is elvégezhetsz, ha mindig rohansz reggelente. Akár a szádra pöttyözöl egy kis rúzst, akár ujjbeggyel veszed fel, a lényeg, hogy az ujjaddal simítsd el. Nagyon finoman akár az éleket is elkenheted, hogy még természetesebb legyen a hatás, mintha a saját ajkaid lennének. És azzal, hogy óvatosan beleütögeted a rúzst az ajkaidba, a hatás is tovább tart! ;)   

parisian.jpg

Ezután pedig már csak egy jól vágott kis frizura kell, amit elég csak megborzolni reggel és készen is vagy!

ines-de-la-fressange.jpg

Nyitókép: Jeanne Damas - Glamour