Nemrég találkoztam a Szex és New York stylistjával, Patricia Fielddel, a Miami utamon, és ő inspirált arra, hogy megnézzem, kik a legstílusosabb karakterek a csajos sorozatok történetében. Találtam jó pár példát, de szerintem ti is tudnátok mondani kedvenceket. És ha már Pat Field, akkor kezdjük a jó öreg Carrie-vel!  

Carrie Bradshaw, a szabályokra fittyet hányó

Oké, ez nem is kérdés – biztos vagyok benne, hogy nem csak szextippeket és mélyenszántó párkapcsolati eszmefuttatásokat kaptatok a Szex és New York főhősnőjétől, de egy pár szuper outfit ötletet is. 

Serena van der Woodsen, a bohém sikk mestere

A Gossip Girl sztárja, Blake Lively, nem szerette különösebben Serena karakterét, a gardróbját viszont annál inkább, és a mai napig felbukkan hasonló, sikkesen bohém vagy épp szexi szettekben. Itt egy kicsit Az ördög Pradát visel Andy-jére emlékeztet, igaz?

Blair Waldorf, a mindig csinos

Serena párja, és a sorozat másik legnépszerűbb szereplője, ami a divatot illeti. A „prim & proper” angol kifejezés megtestesítője, azaz mindig stílusos, visszafogott, elegáns, és úgy általában, az illendőség a vezérelve az öltözködésben. A szabályokat sem felrúgta, inkább csak megpöckölte, de azért láttunk tőle izgalmas szetteket!

Rachel Berry, a színesen preppy

Blairrel ellentétben Rachel, akit Lea Michele alakít a Glee című sorozatban, szereti a bohémságot, és hát nyilvánvalóan teljesen más helyen shoppingol, mint az Upper East Side üdvöskéje. A sulis sztereotípiákra építő szettek hangulatában azért van hasonlóság a miniszoknyától a csinos kabátokon át egészen a fejfedőkig, úgyhogy ha szeretitek a zenés sorozatokat, ez lehet, hogy jobban passzol majd az ízlésetekhez. 

Chanel Oberlin, a suli dívája

A Scream Queens című sorozatban szintén játszik az előbb említett Lea, de ezúttal Emma Roberts (Julia Roberts unokahúga) viszi a pálmát szerintem. Tollak és tüllök és minden, amiről sikít, hogy a középpontban szeretne lenni főhősünk. Egy csipet Elle Woods, egy csipet Chanel!

Miriam 'Midge' Maisel

Midge egy nagyon vagány, ötvenes évekbeli háziasszonyt alakít a The Marvelous Mrs. Maisel című sorozatban, akit faképnél hagy a férje. Erre ő váratlanul úgy dönt, hogy komika lesz, és az életéről szőtt viccekkel fog haknizni New York klubjaiban, mindenki legnagyobb meglepetésére sikeres lesz. Ez nem is meglepő, hiszen a forgatókönyvet a Gilmore Girls alkotói írták, és imádnivalóan szókimondó a karakter - és persze nem elhanyagolható az elképesztő ruhatára sem. Sajnos magyarul még nem adják, de ha lehetőségetek van elcsípni és szeretitek az ötvenes évek New York-jának hangulatát, ne hagyjátok ki!

A Mad Men összes hölgye

Ha van sorozat, ami új életet tudott lehelni az ötvenes évek sziluettjeibe, az a Mad Men. Rengeteg divattervezőt megihletett, amíg futott, nem véletlen, hogy visszatértek az elmúlt években a csinos midiszoknyák és a törpesarkú cipők a divatba. Joan, Peggy és Betty mind egyéniségek, színes ruhatárral, úgyhogy emiatt is érdemes nézni a sorozatot! 

Rachel Green, a laza business chic ikonja

Egy pár éve még ciki volt elemezgetni a 90-es évek szettjeit, de most, hogy sorra jönnek vissza különféle izgalmas és néha borzalmas elemek ebből a korból, érdemes megnézni, ki az, aki esetleg inspirálhat benneteket ebből a korszakból. Bár a Jóbarátok nem elsősorban a stylingról lett híres, Rachel figurája, aki a Ralph Laurennél dolgozik a sorozat nagy részében, kifejezetten előremutató szetteket hordott és jó pár van, ami némi finomítással, de ma is simán megállná a helyét, főleg, hogy újra menő ez az évtized a divatban.

Olivia Pope, a semleges színek mágusa

A Botrány című sorozat főszereplőjéről egy dolgot biztosan el lehet mondani – a kabátgyűjteményét bárki szívesen birtokolná. Aki nézte a sorozatot, kíváncsi vagyok, megfigyelte-e, mikor volt az a pillanat, amikor Olivia először vett élénk színű kabátot – az ilyen apró dolgok általában nagy változást jelentenek a karakter életében, érdemes figyelni rájuk! 

Alicia Florrick, a kosztümkirálynő

Néztétek A férjem védelmében című sorozatot, Drágáim? Akkor egy dologra biztos emlékeztek – Mrs. Florrick csodálatos kosztümjeire! Mert nem csak Carrie és Serena laza street style szettjei lehetnek érdekesek, igaz? Oliviához hasonlóan Alicia is fekete-szürke és más komor irodai színeket viselt kezdetben, de aztán ahogy fejlődött és önbizalmat nyert a karakter, úgy lett egyre izgalmasabb a színválasztás. De ami érdekes mindkét hölgynél, hogy még ha biztonságosak is a színek, ahogy azt általában az irodák megkövetelik, a szabásvonalak sosem!

Diane Lockhart, az ügyvédek divatikonja

Hogy ne csak a fiatal színésznők élvezzék a figyelmet, szuper példaként itt hozom a Christine Baranski által alakított Diane védelmében című sorozat főszereplőjét, ami egyébként épp A férjem védelmében folytatása! Daniel Lawson, a sorozat gardróbtervezője és stylistja mesélte, hogy kezdetekben a karakter szürke és kicsit pasis volt, de szeretett volna belőle egy igazi fashionistát varázsolni, amit szépen építettek fel, kezdve az egyre gyakoribb ékszer használattal. És hogy mitől működik a dolog? A színésznő kisugárzásától!

Christine Baranski, mint Diane Lockhart - Fotó: Jeff Neira/CBS ©2016 CBS Interactive, Inc. 

Claire Underwood, a letisztult sikk megtestesítője

A Kártyavár sorozat rajongói is örülhetnek, hogy nem csak a politikai intrikák, de a divat is helyet kapott a sorozatban. Azt mondják, minden sikeres férfi mögött áll egy (sikeres) nő, de jelen esetben Claire Underwood egy lépéssel előbb jár, még stílusban is. Alkatra szabott, tökéletes darabok, selyempizsama, sikkesszabásvonalak… Hol van már A herceg menyasszonya című film bájos hercegnője? 

Lady Mary Crawley, a vintage  hercegnő

A Downton Abbey sorozat egyik főszereplője nem csak csípős nyelvéről, de kifinomult stílusáról is híres – és hát valljátok be, nem csak a szövevényes családi kapcsolatok, de a csinos ruhák is érdekesek a sorozatban. Michelle Dockery fantasztikusan mutat mindenben, ami vintage, a kalapkái pedig lenyűgözőek! És tudjátok, nemsokára jön az egész estés film! ;)

Megtaláltátok a kedvenceteket? Elismerem, a lista nem teljes, és biztos, hogy lesz olyan, aki lemaradt, pedig megérdemelte volna. De nem baj, ezért van a komment rész, hogy megírjátok nekem és a következő cikkbe talán bekerülnek ők is! ;)