A Qatar Airways business class-én suhantam Szöul felé - némi fennakadás után Lisszabonban, ahol hatalmas vihar csapott le ránk és még a járatunkat is törölték. Kicsit aggódtunk, hogy lemaradunk a szöuli gépünkről, de végül minden szuperül alakult, úgyhogy felszállás után nem sokkal kértem is a pezsgőmet, és betettem a Julie és Juliát, az egyik kedvenc filmemet levezetésként. 

Ez volt a második legtávolabbi úti célunk idén Tokió után, az a divathetes kaland pedig nagyon jól sikerült és éppen ezért nagyok voltak az elvárásaink Szöullal szemben. Ezeket persze be is váltotta - a gasztronómia, a street style, minden nagyon ott van, de én a japán fővárost mégis egy kicsivel izgalmasabbnak találtam. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Roof� sensation/arriving to @hera_seoulfashionweek_official #styledbymarklakatos #fashionblogger #withGalaxy #GalaxyNote9 #szponzoralttartalom

Mark Lakatos (@markolakatos) által megosztott bejegyzés, Okt 15., 2018, időpont: 9:39 (PDT időzóna szerint)

A divathét körül egyébként hatalmas őrület van - pont ahogy a K-pop sztárok és sorozatszínészek körül, akik egyébként szép számban jöttek a bemutatókra, és el is foglalták az első sorokat. Minden utcasarkon van egy fashion blogger, mindenkit legalább 2-3 ember fotóz, és mindenki ultramenő szettekben vonul. És ami még elképesztő, hogy mennyi gyerek nyüzsgött a helyszínen! Ők a mini divatbloggerek, akiket a szüleik stylingolnak, és úgy pózolnak, hogy sok modell megirigyelné... 

A bemutatókon a teljesen avantgarde és kísérletező divattól egészen a tradicionális koreai viseleteket nagyon míves, magas minőségben bemutató tervezőkig mindenki jelen van, és éppen emiatt nagyon sokszínű a közönség, nagyon sokan megtalálják a számításukat. Nekem nagyon tetszett a tervezők közül a Caruso, ami férfi divattal foglalkozik, klasszikus, mégis nagyon izgalmas, hiszen a koreai népi öltözékeken alapul, de a styling rendkívül érdekessé teszi. Azt lehet mondani egyébként, hogy színhasználatban sokkal bátrabbak a koreai pasik, de stílusban is mernek extrém dolgokat kipróbálni - nagyon megy például a goth rock vonal, amit a videókban is látni fogtok. 

Mit érdemes még megnézni Szöulban? A belvárosban 4 régi, több évszázados palotát is találunk, ezek közül én is felfedeztem kettőt, és szerintem mindenképp érdemes megnézni őket. Ami még izgalmas volt, az a Namsan Tower, szintén klasszikus látnivaló, egy televízió- és rádióadó-torony a Jongszan-ku kerületben, és ez az egyik legjellegzetesebb magaslata Szöulnak. Ha pedig szeretitek a kultúrát, a kiállításokat, a divatot, akkor érdemes ellátogatni az alábbi videóban is látható, Zaha Hadid és Samoo által tervezett neofuturisztikus Dongdaemun Design Plazaba is, amely egy emblematikus épülete lett Szöulnak, annyira, hogy a koreai divathetet is itt tartják már sokadik alkalommal. 

Ha már a városban jártam, természetesen ellátogattam az ultramodern Samsung D’light-ba is, amely a digital és a light szavak összefonódásából kapta a nevét, a cég víziójára utalva, illetve a delight szó is megjelenik benne, hiszen itt mindenki felejthetetlen élményben részesül, aki szereti a technológiai újításokat és ez volt az egyik legizgisebb hely, ahol megfordultam Szöulban.

A Samsung D’light tulajdonképpen egy interaktív szobasorozat, egy digitális játéktér felnőtteknek, ahol egyrészt különféle ábrák választásából egy személyiségprofilt alkotnak rólad, hogy mennyire vagy intuitív, kreatív és hasonlók - én például Thought tailor lettem, vagyis "gondolat szabó", aminek annyira örültem, hogy még egy képet is készítettem róla. Emellett pedig egy kis betekintést kaphatunk, hogy milyen lesz a jövő a digitális fejlesztéseknek köszönhetően - itt is mindenfélét kipróbáltam, a második videóban egy kicsit mutatok is belőle! 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I am a thought tailor!!!! ��� #withGalaxy #GalaxyNote9 #frontrowsquad #fashionblogger #szponzoralttartalom

Mark Lakatos (@markolakatos) által megosztott bejegyzés, Okt 16., 2018, időpont: 9:33 (PDT időzóna szerint)

Az ételek is nagyon finomak voltak, ha valaki erre lenne kíváncsi! A koreai grill világhírű, és remélem, itthon is elterjed majd - csak képzeljétek el, ahogy együtt sütögetitek a steaket a barátokkal egy asztalba épített grillen, mellette iszogattok és beszélgettek és senkinek nem kell a konyhában álldogálnia. Kint ugyan a soju a menő, de itthon pálinkával is el tudom képzelni.

A Mingles, amit már előre kiszemeltem egy Michelin-csillagos étterem, ahol koreai őshonos alapanyagokból készítenek izgalmas fogásokat, a tengeri ételektől a koreai marháig, ami egy isteni finom dolog, ahogy fentebb is írtam - és az egész vacsora menüt imádtam. Emellett persze kísérletező hangulatunkban ellátogattunk Zsombor barátommal, aki épp Dél-Koreában modellkedik, egy kis büfébe is, ahol csupa friss, nyers tengeri fogást szolgáltak fel, helyi szószokkal. Annyit mondok csak, hogy próbáljátok ki ilyen kisebb helyeket is, ha arra jártok, de ne egyetek egyszerre nagyon sok herkentyűt! ;)    

Köszönöm a Qatar Airways-nek és a Samsungnak a támogatást, hogy ez az út is megvalósulhatott idén, és most egy újabb tételt kihúzhatok a divathetes bakancslistámról. Jövőre új helyekre látogatok, és már bőszen szervezem az utakat, úgyhogy készüljetek, hozom a videókat! ;)