Az első közös munkánk Lúciával, aki Illuxtratgirl néven is ismert, épp ehhez a bloghoz kötődik - ha megnézitek a főoldalt, az ő illusztrációja díszíti, amit rólam készített. Itt már rögtön tudtam, hogy egyszer még szeretnék vele dolgozni, és nagyon örülök, hogy ilyen hirtelen jött a lehetőség! Tavasszal kezdtük ugyanis az 52 stílusos hét című heti tervező készítését a Lizzy Card felkéréséből, ami több mint egy naptár - és most nem viccelek, mert tényleg több - nézzétek, milyen szépséges lett, ha még nem láttátok volna! ;)

Egyrészt van benne egy nagyon jópofa PlanAll rendszer, ami segít a személyiségfejlesztésben különböző célok kitűzésével, szokáselemzéssel és más hasznos részekkel. Ez már önmagában egy tök jó dolog szerintem, kicsit elemezgetni magunkat, megvizsgálni, mondjuk, hány kávét iszunk egy nap vagy hány hetente járunk el edzeni - és ezeken javítani, ha lehet és szeretnénk. ;)

Másrészt irtó érdekes stílustippeket, történeteket, érdekességeket gyűjtöttem össze nektek, hogy minden hétre legyen valami olvasgatnivaló, ne csak a teendők listája - és ehhez készített nektek Lúcia szuperséges illusztrációkat, hogy színesítsük az oldalakat. Hogy jobban megismerjétek a művészt, akinek a rajzait remélem, sokan fogjátok egész évben nézegetni, beszélgettem vele egy kicsit. 

Még nagyon fiatal vagy, de már több év komoly munka és gyönyörű rajzok vannak a hátad mögött, és nagyon izgalmas az Instagram oldalad is. Úgyhogy lehet, hogy nehéz lesz válaszolni rá, de megkérdezem: melyik a kedvenc divatillusztrációd, amit eddigi pályafutásod alatt készítettél?

Erre tényleg elég nehéz válaszolni, mert mindegyik másért a szívem csücske! De mondjuk legyen az első ilyen illusztrációm, ami egy Áeron kampány után készült Lou Schoof modellről - akkoriban készült is egy interjú Áron Eszter divattervezővel a Welt.de magazinnak és ott meg is jelent, erre nagyon büszke vagyok.

Örültél, hogy felkértelek az 52 stílusos hét tervezésére?

Nem eléggé kifejező szó az öröm, inkább teljes extázis! 

Ennek nagyon örülök, mert én rendkívül élveztem a közös munkát! Miből szoktál inspirálódni, ha elkezdesz egy ilyen nagy projektet?

Szeretem személyesen megbeszélni a megrendelővel, hogy milyen végeredményt szeretne látni, mik a pontos elképzelései, vagy ha nem igazán biztos magában, akkor próbálok segíteni és megoldást találni, javaslatokat tenni. Veled szerencsére nagyon egyszerűen ment a munka, mert tudtad, mit szeretnél látni.

Igen, ez már az első megbeszélésen kiderült, hogy itt, ebben a könyvben nem csak a divat lesz a fókuszban, hiszen minden nőnek szól, mindennapi stílustippekkel. Számodra miben voltak mások ezek a lányok, mint a high fashion divatillusztrációk, amiket készíteni szoktál, hogy fogtad meg őket?

Mivel minél életszerűbb lányokat szerettünk volna, az volt a cél, hogy mindenki megtalálja a saját karakterét - legyen teltebb vagy karcsúbb, játékosabb vagy komolyabb. Magam elé képzeltem a számomra fontos embereket az adott testalkat szerint, és elkezdtem velük játszani, hogy mi is állna jól nekik, miközben a borító színei és grafikai elemei is visszaköszönnek a ruhákban.

Szerintem nagyon jól megfogtad a lányokat, sok kedvencem is lett közülük - főleg azok, amik a hétköznapi szettekre mutatnak ötleteket. Melyik volt a kedvenc rajzod a könyvben?

Ez sem a legkönnyebb kérdés! Sokféle illusztráció került a naptárba, hiszen más a borító, a lányok és matricák. Talán a legjobban így tudom kifejezni: szerelmes vagyok a borítóba, imádom Anna Wintourt és II. Erzsébet királynőt, ahogy a fashion weeken nézik a bemutatót - és teljesen odavagyok a csillámpónis matricáért.

A fashion weekes nekem is toplistás! Annál a résznél nagyon sok érdekességet gyűjtöttünk össze a szerkesztővel, és volt, ami nekem és neked is újdonság volt. Mi az, ami még új vagy érdekes információ volt a szöveg olvasásakor, mennyit tanulmányoztad rajzolás előtt?

Nem titok, hogy minimum 5x olvastam el az egész szöveget, és nagyon sok érdekes rész volt! Az egyik kedvencem az elején található lista a vicces jeles napokról. Ígérem, hogy az összeset be fogom tartani - nem csak az Egy plusz desszert napot, de még a decemberi Csúnya pulcsi napot is! 

Melyik a kedvenc matricád a könyvben? 88 van benne és mind nagyon jópofa, úgyhogy van miből válogatni! 

A csillámpóni, ez egyértelmű! Már csak azt nem tudom, hova ragasztom majd a könyvben, hogy mindig találkozzak vele...

Kétféle borítóval is kapható a naptár, de ami érdekes ebben, hogy tulajdonképpen egy technikai malőrnek köszönhetően született a fekete verzió, egy véletlen mentés eredményeként. És ahogy megláttam, tudtam, hogy ez is kell nekünk. Hozzád melyik áll közelebb?

A vicces az, hogy hozzám épp a fekete áll közelebb, de ahogy a visszajelzésekből hallom, nagyjából döntetlen az állás.

Használni fogod jövőre a saját példányodat?

Ha nem túlzás ilyet mondani, életem egyik legfontosabb éve lesz 2019, és úgy érzem, nem csupán a véletlen műve, hogy pont erre az évre készíthettem el ezt a munkát! Úgyhogy természetes, hogy fogom használni, és mindent pontosan felírok majd.

Ennek nagyon örülök, és remélem, sikerül majd teleírni szuper dolgokkal! Az utolsó kérdésem, hogy kinek ajánlanád a naptárt? 

Ez egyértelmű: minden  divatimádónak!  

Drágáim, remélem, meghoztam a kedveteket az 52 stílusos hét beszerzéséhez - csapjatok le rá a planall.hu oldalon online, vagy a Müller Drogéria és a Pirex üzleteiben, de már az összes nagyobb könyvesboltban is megtalálható! Fogok készíteni bejegyzéseket jövőre a különböző témákkal kapcsolatban, úgyhogy figyeljetek és tartsatok velem 2019-ben is! Már tudjátok, melyik borítóval viszitek haza a könyvecskét? Amíg gondolkodtok, nézzétek meg a naptárról készült videót! ;)