Irodalomtörténetileg vitatott ugyan az Alkonyat saga jelentősége, de biztos vagyok benne, hogy ennek ellenére sokan vagytok, akik imádták a könyveket - de vajon így vagytok a filmekkel is? Az első rész máig az egyik legsikeresebb női rendező (Catherine Hardwicke) által forgatott mozifilm, úgyhogy ha másért nem is, ezért ünnepelhetjük!

Most viszont megnézzük, kit választott volna az írónő, ha csak rajta múlik a casting, és hogy kire szavazott a netes rajongók közössége! Kezdjük is a főszereplőkkel, mert tudom, hogy legtöbben erre vagytok kíváncsiak. Szóval ki lehetett volna a legalkalmasabb Ms. Meyer szerint Bella szerepére? Az írónő Emily Browningra szavazott, méghozzá a csodás ajkai miatt - de vajon ő is úgy harapdálta volna a száját, mint Kristen, ha végül őt választják?  

A rajongók ehelyett Alexis Bledelre, a Szívek szállodája Rory-jára, a Szerelmünk lapjai főhősnőjére, Rachel McAdams-re, és a vámpír körökben már otthonosan mozgó, True Blood-os Anna Paquinra voksoltak, de az írónő kedvenc választása a javaslatok közül Danielle Panabaker volt. Érdekes!

Haladjunk szépen sorban, és jöjjön a Team Edward! Szó szerint egy egész csapatról beszélünk, hiszen rengeteg tipp érkezett arra is, hogy a vámpír hősszerelmest ki játszhatná. Az írónő határozottan Henry Cavill, Superman egyik megformálója mellett kardoskodott - de hamar rájöttek, hogy egy kicsit öreg a szerephez... C'est la vie!

Aztán jöttek még az olyan ötletek, mint Hayden Christensen, a Star Wars ifjú Anakin Skywalkere, Orlando Bloom, a jóképű tünde, de még Robert Pattinson is bekerült a kalapba. Sajnos közülük egyik sem került be Stephenie kedvencei közé, még Robert sem, viszont ott volt a csinos Hugh Dancy, vagy Jackson Rathbone, aki végül Jaspert alakította a filmekben. Jacksont már ismeritek, de Hugh hogy tetszett volna nektek Edwardként?

Team Jacob - nézzük, itt mi volt az álom casting az alkotó szerint! A tuti befutó Steven Strait volt, akinek most a kedvetekért utánanéztem, mert a neve nem volt ismerős, és éppen az Alkonyat filmek megjelenése előtt játszott egy másik misztikus filmben, A testvériségben. Mit szóltatok volna hozzá? ;)

Carlisle Cullen szerepére is több színészt elképzelt az írónő, például az említett Henry Cavillt, de ő igazából csak tartalék volt, a nyerő választás Charlie Hunnam lett volna szerinte, aki istenien játszott Charles Dickens Nicholas Nickleby című kosztümös drámájában, és a címszerepet pontosan úgy alakította, ahogy Carlisle-t elképzelte. Sajnos, ahogy A szürke 50 árnyalata rajongói, úgy a Twilight-fanek sem kapták meg a színészt. :(

Charlie Swan, azaz Bella apjának szerepére is voltak elképzelései az írónőnek - elég izgalmas lehet ez, képzeletben castingolni a szereplőket, igaz? Toplistás volt John C. Reilly, de Vince Vaughn és Dennis Quaid is szóba került a rajongók között, akik közül az utóbbi volt Stephenie kedvence, és azt hiszem, ezt megértjük!

Rosalie szerepére a kezdő színésznőt, Joanna Krupát szerette volna, de a sorozat rajongói Olivia Wilde-ot szemelték ki:

A párját, Emmett Cullent pedig egy olyan színész alakíthatta volna, aki később mégis bekerült a Twilight sagába, de kevésbé jó fej karakterként - ő Daniel Cudmore, aki végül Felixet alakította:

Alice Cullen se maradjon ki, ugye? Itt akkora a hasonlóság, hogy szerintem ti is kibékültetek volna A csaj nem jár egyedül főszereplőjével, ha megcsípi ezt a szerepet - az írónő választása ugyanis Rachael Leigh Cook volt:

James-t, az első rész egyik főgonoszát a Dawson és a haverokból ismert Pacey, vagyis Joshua Jackson alakíthatta volna, de szó volt Cillian Murphy-ről is, aki egy kicsit jobban hozza a gonosz karaktereket:

Társát, a szintén vámpír Laurent-t pedig John Stamos is játszhatta volna, de ő valószínűleg túl cuki lett volna erre a szerepre. ;)

Miss Meyernek nem volt elképzelése Jasper szerepére, de nagyon tetszett neki Trent Ford, egy viszonylag ismeretlen fiatal színész - szigorúan a külsőt nézve. El tudnátok képzelni a karakterre?

Ugyanígy Esme szerepére sem volt ötlete, de a lelkes olvasók kisegítették, és közülük Mary-Louise Parker volt a lista élén:

És most jöhetnek a ti tippjeitek - ha remake készülne a filmekből, most kire osztanátok a szerepeket? ;)