2019 is nagyon izgalmasnak ígérkezik a hazai dizájner darabok palettáját nézve, de még egy-két külföldi tervező is ellátogatott az új kollekciójával a budapesti divathétre, és ezek között is találtam olyanokat, amik megdobogtatják a szívet. Látni fogjátok, hogy sok trend, amit az elmúlt években láthattunk, továbbra is kitartóan ostromolja a gardróbokat, miközben persze alakulgatnak folyamatosan. Válogattam nektek a hétköznapokban is hordható, gyönyörű darabokat és mellé néhány extravagáns ruhát!

Az ujjak még mindig szédületesek! Ezt láthattuk a CUKOVY jövő tavasz-nyári kollekciójában is, amely a cirkusz bűvöletében született. Ez az egyik kedvencem a kifutóról, ahol a csodás, klasszikus fekete-fehér lookot egy kis színes NINI MOLNAR táska dobja fel.  

CUKOVY SS2019 - Fotó: HFDA

A farmer mánia sem csillapodik jövőre, ismét szuper darabok suhantak a kifutón! Ilyen volt például az ABODI egyik csinos ruhája, amit zebramintával párosított, ami szintén tuti befutó lesz a következő szezonban (de akár most is!). 

ABODI SS2019 - Fotó: HFDA

Zoób Kati, akit már a Fashion Weeken is meginterjúvoltam, szintén készült farmer hatású lookkal - ebben a ruhában biztos élveznétek a meleg tavaszias napokat!

KATTIZOOB SS2019 - Fotó: HFDA

Színekből és mintákból sem volt hiány a divathéten. A bájos növényminták és a vagány geometriai elemek is hódítanak, ha printekről van szó - mindkettőből láttunk többet is a kifutón. 

És ha már az előbb volt a zebra, akkor jöjjön újra egy kis állatminta! Akik szeretik a magas derekú, lábat nyújtó nadrágfazonokat, imádni fogják ezt a Kafiya által bemutatott NANUSHKA szettet. Gyönyörű vegánbőr ing és egy állatmintás bő szárú nadrág, derékhangsúllyal. Imádom, főleg a pink táskával!

NANUSHKA SS2019 - Fotó: HFDA

Zoób Kati gyönyörű mintás, sziluettjében a 30-as évek estélyijeit idéző ruháját veszem előre, amit tudom, hogy sokan fogtok szeretni, annyira pezseg benne a tavasz frissessége. Kíváncsi vagyok, hányan szavazzátok meg toplistásnak. ;)

KATTIZOOB SS2019 - Fotó: HFDA

Ha már múltidézés, gyönyörű volt ez a gombsorral díszített, 50-es éveket idéző NORA SARMAN ruha is, élettel teli, meggypiros színben. Elképesztően csinos, igaz?

NORA SARMAN SS2019 - Fotó: HFDA

A NUBU már egy sokkal szögletesebb, fiúsabb sziluettre szavaz, a brandhez illeszkedően, amit nagyon jól ellensúlyoz az átlapolt nadrág játékos mintája.  

NUBU SS2019 - Fotó: HFDA

És ha már minták, ne feledkezzünk meg a csíkokról sem! A CUKOVY sikkes akvamarin színű trencskóval egészítette ki metálos overallját, az eredmény pedig irtó vagány lett - az élénk rúzs szinte kötelező egy ilyen ütős szetthez! 

CUKOVY SS2019 - Fotó: HFDA

A ROMANI tervezőpárosa, Varga Erika és Varga Helena jövőre sem fogja vissza magát, ha mintákról és színekről van szó, de miért is tennék, ez a márka védjegye. Ez a különleges ruha szuper lesz minden bevállalós nőnek, aki szereti az intenzív színeket és a gazdag virágmintát:

ROMANI SS2019 - Fotó: HFDA

A trench coat lassan minden gardróbban ott lesz, ezen dolgoznak a magyar tervezők is. A NANUSHKA előző kollekciójában is láthattunk hasonló ökobőrből készült darabot, de ha egyszer sikeres volt, érdemes többször is visszahozni, mindig egy kicsit új formában. 

NANUSHKA SS2019 - Fotó: HFDA

A CELENI is készült trencskóval jövőre - a márka ezúttal a klasszikus és sportos hatású fehér, piros, tengerészkék vonalon mozgott némi meleg, bézses árnyalattal megspékelve. Ha megnézitek a kollekció többi darabját, látjátok, hogy az ikonikus 6:3 is fontos szerepet játszott, amit a futballimádók biztosan értékelni fognak.

CELENI

És ha a trench időszak még távolinak tűnik, mutatok egy imádnivalóan helyes, babakék kabátot a Sentiments Couture bemutatójáról - ugye milyen menő a kígyóbőr mintás combcsizmával? A 60-as és a 80-as évek találkozása!

SENTIMENTS COUTURE SS2019 - Fotó: HFDA

És persze továbbra is nagyon divatosak az egyenes szabású, kicsit maszkulin kabátok, amiket egy csinosra szabott ruhával nagyon jól ki lehet egészíteni. Muszáj volt megmutatnom ezt a Nanushka darabot is, annyira tavaszias a színe! 

NANUSHKA SS2019 - Fotó: HFDA

A pötty az egyik legbájosabb feminin minta, és idén nagyon sok tervező felkapta, rengeteg arcát láthattuk. Ha már kabátokról volt szó, nem maradhat ki a CHAKSHYN ukrán brand modellje, amit pöttyös részletek tesznek igazán nőiessé.  

CHAKSHYN SS2019 - Fotó: HFDA

A Sheer Fairy nevet kapták az ABODI jövő tavaszi California dreaming kollekciójának áttetsző ruhái, amelyek szintén a 80-as éveket idézik, és egyszerre elegánsak, bájosak és nagyon szexik. 

ABODI SS2019 - Fotó: HFDA

A CUKOVY új kollekciójának egyik lookját már megmutattam, de ide kívánkozik ez a szintén nagyon nőies szoknyás outfit is, a dívás pöttyös kendővel és a cicás vonalú szemüveggel: 

CUKOVY SS2019 - Fotó: HFDA

Ígértem csillogást is, és nem maradok az adósotok! Nagyon sokan mesélték nekem a meghívott külföldi vendégek közül is, hogy Abodi Dóráé volt az egyik kedvenc bemutatójuk - biztos az ilyen varázslatos szettek miatt, mint ez a metálos, flitteres, állatmintás darab. Lehet, hogy nem mindenki kapná fel utcára, de a Fashion Week egyik meghívott vendége, Sita Abellan istenien mutatott ABODI-ban, annyi szent, és Tóth Gabi hosszú lábain is nagyon jól áll a csizma!

ABODI SS2019 - Fotó: HFDA

Irtó bájos volt a Sentiments Couture szürkés szettje is, ami egyszerre üzeni, hogy megjöttem dolgozni és hogy indulok bulizni. Szóval nem is kell túl sokat gondolkodni, hogy hova vegyétek fel ezt a lookot - mindenhova tökéletes! 

SENTIMENTS COUTURE SS2019 - Fotó: HFDA

Ha pedig valaki visszafogottan partizna, akkor tökéletes választás a KATTIZOOB overallja, ami alól épp csak kivillan a flitteres felső. Egy kis huncutság mindig belefér, Drágáim!

KATTIZOOB SS2019 - Fotó: HFDA

A végére tartogattam az esküvői ruhákat - vagy az esküvőre is bevethető ruhákat, de persze mindenki olyanban mondja ki a boldogító igent, amihez kedve van. Először jöjjön ez a viktoriánus visszafogottságot sugárzó, magas nyakú ruha az ELYSIAN 2019-es tavaszi-nyári kollekciójából, ami rögtön meghozza a kedvetek az Anne a Zöld Oromból újranézéséhez. ;)

ELYSIAN SS2019 - Fotó: HFDA

Vagy itt ez a nagyon játékos, aszimmetrikus szoknyával kiegészített cropped felső Sármán Nóritól, akinek új kollekcióját a mezítlábas Marie Antoinette ihlette, az irtó sikkes szalmakalapokat pedig a fantasztikus és szintén nagyon tehetséges Vecsei Zsófi készítette. Nekem tetszik, ahogy megjelenik a szűzies fehér mellett a fekete szalag is a kollekció néhány ruháján, de sok olyan darabot találtok, ami klasszikus hófehér. 

NORA SARMAN SS2019 & VECSEI MILLINERY - Fotó: HFDA

Például ezt itt, amit muszáj megmutatnom már csak az elbűvölő kalapka és a masni miatt is. Letűnt időket idéz, mégis van benne egy kis merészség az áttetsző részleteknek köszönhetően:

NORA SARMAN SS2019 - Fotó: HFDA

De még mielőtt befejezném, mutatok egy-két tervezőt a Young Talents bemutatóról is, akik még csak most jönnek fel, de máris nagyon szerethető darabokat hoztak nekünk! Itt vannak például  Varga Viktória részletgazdag ruhái - nézzétek azt a virágmintát a kabátka alján:

Varga Viktória SS2019 - Fotó: HFDA

Elképesztően látványos darabokkal készült Jancsó Péter is - nála az autók jelennek meg, mint motívum, de nagyon szexi köntösbe öltöztetve, ami még a drámai méretek mellett is átjön:

Jancsó Péter SS2019 - Fotó: HFDA

Újrahasznosítás és a slow fashion volt a fő motívum a 24 éves marosvásárhelyi tervező, Ferencz Borbála uniszex ruháinál, és szerintem annyira izgalmas, hogy muszáj látnotok ezt is. Tiszta Japán!

Borbála SS2019 - Fotó: HFDA

Remélem, tetszett a válogatásom, és meghoztam a kedvet a magyar divathoz - érdemes figyelni a tervezőink munkáit és vásárolni náluk, támogatni, amit csinálnak, főleg, ha megtaláljátok a hozzátok illő márkát. 

A cikket pedig Borbély Alexandrával zárom, aki csodásan festett a kifutón, a SENTIMENTS COUTURE egyik jövő tavaszi ruhájában, aranyorrú Bambi sminkjében:

SENTIMENTS COUTURE SS2019 - Fotó: HFDA

Borítókép: CUKOVY SS2019 - Fotó: HFDA