Az összehasonlítás onnan jutott eszembe, hogy mindkét film (és a sorozat is) ugyanahhoz a hölgyhöz, Patricia Fieldhez köthető, akinek karrierje egyébként több mint 50 éve kezdődött. Ekkor nyitott egy butikot Greenwich Village-ben, ami hamar a sztárok és fashionisták kedvenc zarándokhelye lett, de nemrég eladta és most New York-i divattervezők egyedi kollekcióit támogatja ARTFASHION projektjével. Persze a weboldalán klasszikus Szex és New York ajándékok is kaphatóak, ha valaki ilyen típusú karácsonyi ajándékra vadászna. Most pedig merüljünk el egy kicsit Miss Field történetei között! 

Ha nincs Chanel, nincs Andy

Hiába játszottak kiemelkedő szerepet a filmben a dizájner darabok, eredetileg mindössze 100.000 dollár állt Patricia Field jelmeztervező rendelkezésére. Elég karcsú, igaz? Nem csoda hát, hogy igyekezett megmozgatni minden baráti szálat, hogy emlékezetessé tegye a filmet! Egyik első választása a Chanel volt, mikor Andy karakterére került a sor – ahogy meglátta Anne Hathway-t, rögtön tudta, hogy ez a hozzá illő irány. Megkereste a divatházat, megmutatta a forgatókönyvet, ők pedig lelkesen csatlakoztak jó néhány darabbal, mert nagyon szerették volna fiatalokon is látni a Chanel kreációit. Én imádtam a combcsizmás szettet! 

Szőrmebunda nélkül nincs divatdiktátor

Patnek eszébe jutott egy orosz hölgy, akinek épp akkoriban nyílt showroomja New Yorkban, méghozzá luxus bundákkal. Hiába, ha az ember grandiózus filmet csinál grandiózus szereplőkkel, kellenek az ilyen méregdrága (és megosztó) extrák. Hiszen mégiscsak az ördög viselte! ;)

De ki volt a legnagyobb divatrajongó a színészek közül?

Talán nem rá tippelnétek, de Emily Blunt! A fiatal színésznő épp akkoriban kezdte a pályáját, de már tudta, mit jelent ilyen szuper darabokat hordani és értékelte is mindegyiket. Hiába volt kicsit komoly a karaktere stílus szempontjából, Emily tökéletesen azonosult vele. És hát mindenki tudja, hogy az ember nem lesz csak úgy beteg, ha Valentinot viselhet!!

Megmutatták, hogy az ezüst haj menő!

Az ősz hajról sokan azt gondolják, hogy öregít, de szerintem van benne valami hihetetlenül vagány, ha valaki tudja viselni. Persze egy szuper vágás nélkül mit sem ér az egész! Tudta ezt jól Pat Field is, aki meggyőzte a producereket, hogy vállalják be a dolgot, és ne féljenek attól, hogy Meryl öregesnek tűnik majd. Szerintem bevált a terv! Nem csak rettentő karizmatikussá tette, de az ősz frizura egy kis hűvös eleganciát is kölcsönzött a megjelenésének. Ráadásul ezzel vált igazi Tél típussá, akiknek nagyon szuperül áll a divatvilág két leggyakoribb színe, a fehér és a fekete! 

Miranda Priestly karakterét Donna Karan inspirálta

Lehet, hogy lélekben Anna Wintour, de stílusban igazi Donna Karan a hölgy! Amikor Meryl és Pat megalkották Mirandát, tudták, hogy nem egy második Anna Wintourt akarnak létrehozni, hanem egy igazi, saját stílussal rendelkező főszerkesztőt, aki irtó befolyásos a divatvilágban. Így aztán, mikor Pat elkezdett gondolkodni, főként a tervező hölgy korai darabjait vette inspirációul, amikor még semmi lacafaca nem volt a stílusában, csak klasszikus letisztultság egy csipetnyi rafinériával. Mostanra se változott sokat persze, csak talán érettebb lett, de a DKNY rajongói ezt biztosan tudják! 

Hát, Drágáim, így esett, hogy Pat Field a divatvilágban mozgó barátai segítségével összehozott egy nagyjából 1.000.000 dollár értékű jelmezkollekciót (a 100.000 dolláros büdzsé tízszeresét) – ami az egyik legmagasabb összeg a filmtörténelemben –, hogy létrehozzon valami igazán emlékezeteset. Nézzétek is meg a filmet nosztalgiázásképp! ;)