Persze a tippjeim azoknak is szólnak, akik a munkahelyre általában nem ilyen típusú szetteket kapnak fel, de imádják a csinos ruhákat – akár vacsorázni, randira, karácsonyi partira is bevethetőek a tippek, vagy bármikor, amikor kicsípnétek magatokat! A múltkor már szemezgettem az új, Emporiummal közös kollekciómból, amelynél stílustanácsadóként működtem közre, és olyan szempontok alapján segítettem a tervezést, hogy mi az, ami a különböző alkattípusokból a legjobbat hozza ki. Vágjunk is bele!

Imádom ezt a kendővel dekorált gallért, ami igazi klasszikus és szerintem telt hölgyeknek is szuper választás. Miért? Mert szépen nyújtja a felsőtest vonalát, karcsúsít, hiszen középre fókuszál a tekintet, az apró minták, a váltakozó sötét és a világos részek pedig megzavarják a szemet – egyszóval ideális alapdarab a gardróbba! És felkaphatjátok farmerrel épp úgy, mint egy csinos szoknyával vagy szövetnadrággal. A színes darabokat azért is szeretem ajánlani, mert ezeket nagyon változatosan lehet kiegészítőkkel feldobni. Csak találjátok meg a hozzátok illő színű blúzt!   

A ruhás típusoknak is készültem tippekkel – remélem, ilyen hölgyek is olvassák ezt a cikket! Szomorú, de gyakran hallom stílustanácsadásokon, hogy sok nő elzárkózik a ruháktól, pedig egy jó alapdarabot lehet többféleképpen is viselni és akár évekig elkísér. Én ezt a két darabot választottam most példának – az első egy lazán alakkövető, a másik egy szűkebb darab, ami vastagabb anyagú és így szuperül formálja a vonalakat.

Az első egy fiatalosabb ruha, vagány kis gallérral és ingujj részlettel. Ezt egyébként bevethetitek más ruháknál vagy pulcsiknál is! Tűrjétek fel az ujjat és kikandikálhat az ing, de még egy markáns karkötő is díszítheti a csuklótokat és így sokkal lazább lesz az összhatás. A kockás most nagyon trendi minden formában, amit ennél a ruhánál egy kis virágminta bolondít meg – azt szeretem ebben a darabban, hogy ugyanúgy hordható szexi kis bundával, mint vagány bőrdzsekivel vagy épp egy szövetkabáttal, és a cipő is lehet akár bakancs, akár dandy, akár bokacsizma, ahogy a kedvetek hozza. A második ruha egy klasszikusabb minta, de ahogy látjátok, itt is csaltunk kicsit, a test két oldalán fekete panel fut – épp csak egy kis optikai csalás, és máris mindenki által hordhatóak a horizontális csíkok!

Telt hölgyek is lehetnek merészek az irodában, ha a dress code engedi – de ha nem, akkor bármilyen szabadidős programhoz passzítható ez a szett, amikor egy kicsit csinosabb, dögösebb összhatásra vágytok. A visszafogott esernyőderékkal dekorált, V-kivágású bőrdzseki alapdarab a javából, amit minden alkattípusnak javaslok – Almáknak akár nyitva, egy hosszabb tunikával és szűkülő szárú nadrággal párosítva. Homokóráknak, Oszlopoknak és Körtéknek pedig így a tuti, a derekat hangsúlyozva, egy kis részen összecipzárazva. Akik büszkék a csípővonalukra és bátran meg is mutatják, azoknak tuti kedvenc lesz ez a kétféle kockás anyagból összeálló, karcsúsító szabásvonalú ceruzaszoknya. Most mondjátok, hogy nem lehengerlő a szett!

De aki ennél is különlegesebbre vágyik, az nagyon fogja szeretni ezt az ezüst dzsekit, amiért nemrég játszani is lehetett a Facebook oldalamon. Bár a fényes anyagokat általában nem erőltetem dúsabb idomokkal rendelkező hölgyeknek, egy-egy jól szabott darabbal kivételt tehettek. Ez a kis csoda például kiemeli a derekat, formálja a homokóra alakot és persze irtó vagány a színe! Felvehettek hozzá egy szűkebb szoknyát, mint Évi, vagy akár egy csinos farmert, de bő szárú nadrággal és platformos cipővel is el tudom képzelni!

És végül, de nem utolsó sorban jöjjön egy kedvenc blézer, ami minden ruhatárba kell, de mégis jó, ha egy kicsit egyedi. Nekem ez a geometriai mintás az egyik szuper tippem, ami fantasztikusan karcsúsít és épp annyira trükkösek a keresztbe futó minták, hogy feldobják a blézert, de klasszikus maradjon a megjelenés. l mutathat zsabós blúzzal, ha igazán beleadtok mindent, vagy egy pólóval, ha lazára vennétek, viszont egy mutatós statement nyaklánccal is tökéletes, ahogy Szilvi is viseli, ha csak ahhoz van kedvetek.     

Én ilyen darabokat néznék őszre a helyetekben, és persze válasszatok vagány, egyedi cipellőket és kiegészítőket is! Figyeljétek az oldalam, mert a héten játék indul, méghozzá 50.000 Ft értékű Emporium utalványért, amiből több darabot is megszerezhettek az új kollekciójukból. Keressétek a Lakatos Márk ajánlásával címkét! ;)