Először is fontos tudni, mennyire nehéz azt beismerni, ha valamit nem szeretünk magunkon. Magunknak is, másoknak is. Még a nagy sztárok is így vannak vele. Csak azért, mert valakinek látszólag tökéletes a teste, nem szabad legyinteni a problémájára - valószínűleg ő is megküzd a maga démonaival, igaz? Nem véletlen, hogy annyi sztár kelt ki magából az utóbbi időben az agyonretusált címlapképek miatt, amik elferdítik a valóságot, és még nagyobb terhet raknak az emberekre, de még a sztárokra is, hogy mindig top formában legyenek. De vajon melyik híres hölgy mi miatt panaszkodott szerintetek?

A csodálatos Audrey! Aki magának nem volt annyira csodálatos… A színésznő mindig elcsodálkozott azon, ha valaki gyönyörűnek tartotta. Szerinte túl nagy lába, túl nagy orra és túl kicsi melle volt. Mondjuk ebben biztos segítettek a magazinok is, amik szétcincálták és górcső alá vették a testét… Egyébként sosem volt plasztikai műtétje, de kiállt amellett, hogy mindenkinek joga van szépnek érezni magát. És ez tényleg így van. ;)

Miranda Kerr mondta egyszer, hogy a modellek a legbizonytalanabb emberek, akiket csak ismer. Vajon összefügg ez azzal, hogy időnként mindenki elbizonytalanodik, hogy jó-e a szakmájában? Mert ha igen, akkor az, aki a külsejéből él, érthető, hogy időről-időre megkérdőjelezi a saját szépségét. Sokan túl magasnak, esetlennek érezték magukat tini korukban, ami a legtöbb oszlop alkatú hölggyel megesik, de őket bátorítsa a tudat, hogy még ha nem is lesznek modellek, szinte az összes ruhamárka nekik tervezi a ruhákat!

Angelina Jolie-t is több dolog foglalkoztatta a külsejével kapcsolatban – először a szája, amiről úgy érezte, elnyomja az arcvonásait. Aztán hívta magát vicces bábfigurának is, később a szülés utáni alakjával nem volt elégedett. Katy Perry-nek a bőrét volt a legnehezebb elfogadnia, amit éveken át több réteg alapozóval próbált elfedni és úgy érezte, a HD kamerák sem segítenek, amikkel már minden pórusra rá lehet zoomolni, és csak még bizonytalanabb lett a bőrhibái miatt. De jó hír talán, hogy állítása szerint mostanra megtanulta elfogadni magát - a bőrével együtt -, ami szerintem szuper.

Jessica Alba még ennél is keményebb volt magával: „Csámpás voltam, görbe hátú, enyhén kancsal, lapátfogú, és még az ujjamat is szoptam.” Nekem úgy tűnik, ezek közül már egyik miatt sem kell aggódnia! Beyoncé pedig azt nyilatkozta, nem szereti a füleit és a lábát - utóbbit a táncos évek tették tönkre szerinte. Megan Fox, akinek külsejét nők és pasik is modern etalonnak tartják, csak annyit mond, hogy teljesen és kiborítóan bizonytalan, ha a testéről van szó. Egyiküknek sincs oka szerintem a panaszra, de hát nem mi élünk a testükben, ugye.

Az ideális testsúly is nagyon fontos kérdés a legtöbb nőnek, legyen celeb vagy sem, ezzel nem mondok újat szerintem. Anne Hathaway például, akinek elég hullámzó volt a súlya a karrierje alatt, főleg a szerepei miatt (emlékezzünk a csontsovány Fantine-ra a Nyomorultakból), rendszeresen felteszi magának a kérdést: „Elég vékony vagyok? Túl vékony vagyok? Vajon megfelelő a testalkatom?” Ebből is látszik, hogy nem csak mi foglalkozunk ezzel a kérdéssel a tükör előtt állva…

Kim Kardashian, napjaink egyik legmegosztóbb celebje is sokáig kívülállónak érezte magát a celebvilágban karakteres homokóra idomaival. Aztán megtanulta előnyére fordítani a dolgot! Elkezdte élvezni a teltebb vonalait, és dolgozni azon, hogy kihozza belőlük a legtöbbet, hogy ne csak szexi, de egészséges is legyen, amiben mostanában Khloé nővérkéje is követi.

Vagy itt van Fergie, aki szintén szereti vizsgálgatni magát - rá is felcsúszik néha egy pár plusz centi, de megtanulta szeretni. Lehet, hogy teltebb a teste, de már tudja, hogy mi áll neki a legjobban: „Azt mondom, fókuszálj arra a területre, amit a legjobban szeretsz magadon. A lábaim például alig változnak, úgyhogy az igazán tuti szett nekem egy rövid, fekete ruha hosszú ujjakkal.” Ugye, mindenki ismeri a kis fekete varázsát!

És zárjuk a szót Taylor Swifttel, aki biztosan önmarcangolásból rendszeresen olvassa a róla szóló kommenteket - talán épp emiatt lett mindenféle komplexusa! Egyszer például arra bukkant, hogy valaki túl kicsinek tartotta a szemét a fejéhez képest, és onnantól csak erre tudott gondolni, ha tükörbe nézett. Bolondság, igaz?! Úgyhogy azt mondom, shake it off, shake it off, Lányok, ha kritizálnak benneteket. Ha pedig saját magatokat támad kedvetek ostorozni, inkább keressetek egy olyan hobbit, amitől jól érzitek magatokat! ;)

 

Nyitókép: Taylor Swift Los Angeles-ben, 2018. október 9-én - Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic