Irtó sok dologra oda kellene figyelnünk, hogy mindig tip-top állapotban legyen a bőrünk – nyilvánvalóan ennek a töredékére van csak idő és energia sokszor, ezért összeszedtem a legfontosabb tudnivalókat egy egészen aprócska cikkben, hogy a lényeg legalább meglegyen.

Norma Shearer kanadai színésznő épp magát csodálja - neki biztos szuper beauty rutinja volt! ;) - Fotó: The Print CollectorGetty Images

Szóval mi is történik nappal és éjjel?
Napközben a bőrünk védelmi állapotban van, felhúzza a kis páncélját és próbálja megvédeni magát a mindenféle káros hatásoktól, mint napsütés és szél és por és ki tudja még mi.

És talán nem is gondolnád, de éjjel dolgozik a legkeményebben! Ilyenkor átkapcsol javítási funkciókra és igyekszik helyrehozni a nappali szörnyűségeket, amiken keresztülment – tehát sejteket regenerál és ellátja őket tápanyagokkal.

A sejtosztódás este 11 és éjfél között kapcsol maximális sebességre, teljesen mindegy, ébren vagy-e vagy már az igazak álmát alszod, szóval érdemes szem előtt tartani ezt. Jó, ha ilyenkor már ágyban vagy, de ha nem is, legalább tartsd magad nagyjából egy állandó napi rutinhoz, hogy megregulázd a bőröd szépülését – és igyekezz 8 órát pihenni, vagy amennyit a szervezeted érzésed szerint igényel.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lara (@beautysbloom) által megosztott bejegyzés, Szept 26., 2018, időpont: 2:51 (PDT időzóna szerint)

Mikor mivel érdemes táplálni a bőrt?
Reggel, már munkába indulás előtt nagyon fontos felkészíteni a bőrt, nem elég este, lefekvés előtt. Antioxidánsok, fényvédő, hialuronsav, hidratáló krém – ezek mind szuper hasznos dolgok és védenek a levegőben található szennyeződésektől és az időjárás szeszélyeitől is!

Este pedig – már többször írtam róla, milyen fontos egy jó kis rutin – az olyan kencéket vidd fel a bőrödre, amik segítenek regenerálódni, de egy jó hidratáló krém itt is alap. Jó hatóanyagok például a C-vitamin, a retinol, a niaciamide (ez a B3-vitamin bőrápolásban használt sikkes neve), de bevethetsz néha, nagyjából hetente egyszer kémiai hámlasztókat is, például AHAkat vagy BHA-t (előbbi a szárazabb, szélfútta vagy nap égette bőrre ajánlott, utóbbi pedig a zsírosabb, pattanásokra hajlamos bőrre).

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beauty for Lady Bosses (@rougerebelsau) által megosztott bejegyzés, Szept 25., 2018, időpont: 2:42 (PDT időzóna szerint)

És néha azért tegyél fel egy jó maszkot is!
Legalább hetente egyszer, főleg, hogy újra itt van a takaróba gubózva sorozatot nézős idő! Én épp nemrég találtam a dm-ben egy vadiúj márkát, a LVLY-t, amiről az volt az első gondolatom, hogy Ti, Drágáim, ezt biztos imádnátok, annyira szép a csomagolása! Meg is mutatom itt lejjebb – és a kedvetekért még le is teszteltem, épp a szóban forgó maszkot, ami a LVLY márkánál felhőcske alakú. Ha valaki mutat ennél ma cukibbat, akkor megeszem a GUCCI táskám! ;)

Találtok egyébként egész sok mindent a LVLY lineup-ban – arctonik, ajakír, arckrém, sminklemosó olaj –, úgyhogy ha új kedvencet kerestek, ezt érdemes szerintem kipróbálni. És olyan összetevőket rejtenek ráadásul, mint a manukaméz vagy gojibogyó-kivonat, szóval tutira megturbózzák a bőrt!

Remélem, élveztétek a mai kalandot is, ne feledjük a tanulságot: alvási rutin és beauty rutin kialakítása a szépséges bőr titka!  ;)