Marilyn Monroe

Ha valakitől, tőle aztán sokat lehet tanulni, hiszen mégiscsak az egyik legismertebb szuperdíva! Tény, hogy több híres mondást tulajdonítanak neki, mint amennyi valójában elhangzott a szájából, de az isteni Marilynt a kisugárzásáért és szépségéért is szeretjük, igaz?

Marilyn Monroe a fűben - 1954, Palm Springs, California - Fotó: Baron/Getty Images

És hogy mi a legismertebb dolog, ami a sokak által hőn áhított homokóra alkat mellett eszünkbe jut róla? Azok a csodás ajkak! Állítólag minden alkalommal 5 különböző árnyalatú rúzst és szájfényt használt a sminkmestere. Kívül sötétebb, belül világosabb árnyalattal dolgozott, majd egy szép, telt hatást adó szájfénnyel fejezte be. Az utóbbi trükköt ti is alkalmazzátok nyugodtan, sőt, érettebb hölgyeknek kifejezetten javaslom a szájfény használatát! 

Liz Taylor

Liz szintén nagy kedvenc, ha régi filmcsillagokról van szó - lehet, hogy meg is nézek vele egy klasszikust a hétvégén, ha már így eszembe jutott. Szóval talán nem is tudtátok, de nem csak a csodás, kék szempárnak, hanem egy nagyon különleges genetikai mutációnak is köszönheti a sejtelmes pillantását: egy sor extra szempillának! De most nem erről lesz szó, hanem egy olyan szépségtrükkről, amihez borotva kell...

Sokan biztos megrettentek a gondolattól is, de nem csak ő, hanem több híres hölgy esküszik arra a módszerre, hogy időről időre leborotválják az arcukat, így tisztítva meg azt az elhalt hámsejtektől és a bébiszőröktől. Azt mondják, ha esetleg attól tartana valaki, hogy így megerősödik az arcszőr, nem kell, mert nem lesznek medveszerűen bozontosak azok sem, akik minden nap csinálják. Ha úgy érzed, ezt a módszert ki KELL próbálnod, figyelj oda rá, hogy 3 alkalmanként cseréld a borotvát és minden használat után alaposan tisztítsd meg alkohollal. Kérek beszámolót a lelkes vállalkozóktól, de persze előtte járjátok körül a dolgot, hogy tényleg szükségetek van-e erre a macerára.  

Elizabeth Taylor 1959-ben - Fotó: George Rinhart/Corbis via Getty Images

Audrey Hepburn

Hát hogy maradhatna ki Audrey egy ilyen felsorolásból? ;) A színésznő fia nemrég azt nyilatkozta, hogy a Római vakáció hercegnője nem értette, miért találják olyan szépnek az emberek, sosem volt elégedett az orrával és a lábával – mindkettőt túl nagynak találta, a melleit pedig kicsinek. Most mondjátok meg, miféle világ az, ahol még Audrey Hepburn sem lehet elégedett magával?!

Na, de jöjjön a lényeg! Ha már Liznél szó volt az irigyelt pillákról, Audrey trükkje az volt, hogy a spirálozás után szépen szétválasztotta a szálakat, méghozzá egyesével. Ha nem időre mentek, akár ti is kipróbálhatjátok, csak meg ne szúrjátok magatokat... A másik trükk, ami napjainkban hál’ Istennek újra dívik, hogy szépen, dúsan hagyta a szemöldökét – csodás is volt, igaz?  Ha Ti is ilyet szeretnétek, bízzátok szakemberre a szálacskák gondozását, mert nagyon könnyű túlszedni az ívet, amit aztán később már nem könnyű visszanöveszteni.   

Audrey Hepburn a Sabrina c. filmje forgatásán - Fotó: Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

Grace Kelly

Azt gondoltátok, hogy a kontúrozás Kim Kardashian találmánya? Hát nem, Drágáim, egy sokkal régebbi technikáról van szó – a hollywoodi sztároknak ugyanis a mozizás hajnalán sem kellett a szomszédba menniük néhány trükkért, amitől tökéletesebbnek tűnt az arcuk a mozgó és nem mozgó képeken egyaránt. Carole Lombard például a balesetben megsérült, enyhén elferdült orrát egyenesítette ki vékony, fehér vonallal, Grace Kelly, későbbi monacói hercegné pedig kétféle pirosítóval dolgozott, hogy arccsontja határozottabb legyen. Belül, az orra felé egy világosabb, rózsásabb pírt használt, a füle irányában pedig egy sötétebb színnel dolgozott. Mit szóltok az eredményhez? 

Grace Kelly - Fotó: Herbert Dorfman/Corbis via Getty Images

Kate Hudson

Ne hagyjuk ki napjaink sztárjait sem - nézzük, ők mennyire elszántak, ha a szépség megőrzéséről van szó! Miss Hudson például a jeges vízre esküszik, és nem, nem a jeges vizes - vödrös akció inspirálta. Szerintem, ha valami, hát ez hatásos lehet, mert többen esküsznek a hideg víz jótékony hatására - ráadásul egészen olcsó praktika. A feladat csak annyi, hogy vesztek egy nagyobb tálat, megtöltitek hideg vízzel, néhány jégkockát is dobtok bele, majd belemerítitek az arcotokat, és attól függően, mennyire bírjátok levegővel és kitartással, benne maradtok pár másodpercig. Utána jöhet is egy frissítő, hidratáló krém! És ha már az arcizmotok se rándul ettől a kísérlettől, a zuhanyzásnál is áttérhettek a hideg vízre, ami szintén csodás hatással van a bőrre nem csak nyáron, de a fűtéstől száraz téli időben is.

Kate Hudson 2018. januárjában, Los Angeles-ben - Fotó: Christopher Polk/Getty Images for Turner

Cindy Crawford

Az 52 éves, de még mindig kirobbanóan jó formában levő szupermodell trükkje Kleopátrát idézi meg - Antonius és Julius Caesar kedvese ugyan a szamártejes fürdőzés hódolója volt, de Cindy szépségpraktikájának is köze van a tejhez, amihez egyébként rengeteg más szépséglegenda is kötődik. Az ex-modell egy kis vízzel elkevert tejjel szokta spriccelni az arcát, akár naponta többször is – eddig úgy tűnik, bevált a dolog! Én inkább az ásványvizes arcpermetre szavazok, ez is szuperül könnyíti a krémeket, ha úgy érzitek, kicsit vízhiányos a bőrötök.

Cindy Crawford 2018-ban Hollywood-ban - Fotó: Rich Fury/Getty Images

Édeseim, most rajtatok a sor, meséljetek, Nektek milyen anyától, nagyitól, déditől lopott trükkök váltak be a legjobban? Osszátok meg velem, lehet, én is kipróbálok néhányat! ;)