Összegyűjtöttem néhány stílustippet a My fair lady főszereplőjétől, aki úgy hivatkozott magára, mint „szépséghibák ideális kombinációja”. Érdekes gondolat, és épp ilyen érdekeseket mondott a stílusról is - de vajon napjainkban is megállják helyüket?  

Törekedj a homokóra alakra!
Ezt én is szoktam javasolni! Klasszikus tanács, napjainkban is megállja a helyét és még egy bővebb szabású darab viselésénél is elérheted, ha felteszel egy övet. Audrey képén is látszik, hogy a kontrasztos színek (és minták) is segíthetnek a kiemelésben, és hogy fontos megtalálni a derék legkarcsúbb pontját. Ha pedig úgy érzed, teltebb az alakod derék tájékon, engedd el a derékhangsúlyozást és mutasd meg a csinos lábaidat, azzal is sikered lesz! ;)

Kölcsönözz a fiúktól!
Ne félj kísérletezni a pasis darabokkal? Szerintem ez is egy nagyon szuper tipp. A ’70-es évek előtt ugye még nagyon ritka volt a nadrág viselése is, de azóta nem csak a nadrág, hanem a férfidivat szinte minden darabja átkúszott a női gardróbba is. Persze nem hordjátok mindet napi szinten, de manapság szerencsére senki nem botránkozik meg, ha nadrágtartót, csokornyakkendőt vagy dandy cipőt kaptok fel, mert úgy hozza kedvetek. És ha valami új trend jön, ami elsőre fura, gondoljatok bele, hogy minden más ruhadarab is szokatlan volt egyszer. A lényeg: legyetek nyitottak!

Vegyél egy jó minőségű mokaszint!
A mokaszin ugye kifejezetten az indián lábbeli neve, és bár itthon sokan így ismerik, egyre többen használják loaferként is (ejtsd: lóför), ami talán jobban megállja a helyét. És hogy miért javasolja Audrey a loafert is? Mert balerinacipő ide vagy oda, azért nagyon kényelmesebb egy puha bőrcipőbe beleugrani, aminek vastagabb talpa van, hiszen sokkal jobb a lábnak és a gerincnek is. Akik szeretik a kényelmes és sikkes darabokat, tudják, miről beszélek! 

Ha tanácstalan vagy, kapj fel egy kis feketét!
Sosem lehetsz benne túl- vagy alulöltözött? Hát ez ugye nagyban függ a kiegészítőktől, az ékszerezéstől, a sminktől. De alapjában véve egy formálisabb eseményen, vagy randin, munkában, meetingen, megállja a helyét a mai napig! 

Mindig legyen a kezed ügyében egy oversize napszemüveg!
Mivel a hetvenes évek őrület továbbra is tombol a divatban, nyugodtan válasszatok idén is szitakötő szemüveget, ha úgy hozza kedvetek és szerettek bujdosni a nap és az emberek elől. Választhattok színes, színátmenetes lencsét vagy épp vagány, színes vagy geometrikus formájú keretet, a lehetőségek korlátlanok. Csak sejtelmesen, Drágáim!

Ha formális eseményre vagy hivatalos, legyél egyszerű és elegáns!
Nem mindig kell túlgondolni az öltözékünket, Audrey ebben hitt. Ez persze nem egyenlő azzal, hogy uncsi a megjelenésed – egy kis minta a ruhán, egy csinos fülbevaló, egy sugárzó smink vagy egy lenyűgöző lábbeli belefér, csak jól gondold át az összképet. A kevesebb általában több, hacsak nem te vagy Rihanna! ;)

A csíkos pólók változatosabbak, mint gondolnád!
Miss Hepburn előszeretettel hordott csíkos felsőket farmerrel, szövetnadrággal, shorttal, de még kontrasztos mintákkal is. És nem véletlenül szerette Coco Chanel is! Teltebb hölgyeknek is simán javaslom, főleg azokat az ingeket, amelyek hosszabbak, és a csíkok változatosan futnak az egyik panelen függőlegesen, a másikon pedig mondjuk keresztben – ha jól választasz, trükkösen töri meg a vonalaidat és karcsúbbnak tűnsz.

Egy kis piros rúzs minden szettet jobbá tesz!
Ezzel szerintem nem lehet vitatkozni. Van valami olyan mágikus hatása a vörös rúzsnak, amitől egy hétköznapi szett is sokkal sikkesebb lesz. Van, akinél önmagában is működik, van, aki szereti egy kis pirosítóval és szempillaspirállal kombinálni, ez csak rajtatok múlik. A titok csak annyi, hogy meg kell találni az igazán hozzátok illő árnyalatot!

Tetőtől talpig fekete és nyert ügyed van!
Stílusimádó hölgyeket sosem tántorítanék el tőle, hogy talpig feketébe bújjanak, de vegyetek példát Audrey-ról, aki ismerte azért a többi színt is a palettán.
Az elegancia a szépség egyetlen formája, ami sosem fakul meg.
A klasszikus sikk, a kifinomultság kortalan, higgyetek benne! Nem kell minden trendet azonnal lekapni a polcról, néha érdemes csak egy lépés távolságot tartani, és átgondolni, ez hozzátesz-e ahhoz, akik vagytok, vagy csak nem akartok kilógni a sorból – legyen ez neccharisnya, szaggatott szárú farmer vagy épp crop top. Csak akkor, ha úgy érzitek – igen, ez én vagyok, szuperül kiegészíti a stílusom! 

Drágáim, tanuljatok Audrey-tól és persze alakítsátok ki a saját stílusotok szabályait! ;) Csóóók!!!