Mióta Tokyo-ban jártam, a Fashion Week alkalmából, ami nagyon szuper élmény volt, engem is visszahúz a szívem ebbe a varázslatos világba. Láttam, mennyire értékelik a japánok, ha valaki érdeklődik a kultúrájuk iránt, és mennyire nyitottak, hogy megmutassák azt az érdeklődőknek. Nem is kell nagyon magyarázni, gondolom, hogy miért imádják ezt a magas, szőke, izmos, jóképű srácot, aki mindenhol kilóg a tömegből. Naná, hogy a szépérzéke miatt, amivel a növényeket gondozza, szigorúan tradicionális japán tanítások szerint. ;) 

 

Tatsumasa Murasame 村雨 辰剛 (@tatsumasa.murasame) által megosztott bejegyzés, Ápr 1., 2018, időpont: 12:12 (PDT időzóna szerint)

Egyébként tényleg fantasztikusnak tartom, ahogy az eredetileg tanár srác magáévá tette a japán kultúrát, és megtalálta második otthonát a felkelő nap országában. Ott egyébként nem hívei a kettős állampolgárságnak, így tényleg le kellett mondania a svédségéről - legalábbis papírok szerint - az eredetileg Jakob Sebastian Björk névre hallgató fiúnak.

 

Tatsumasa Murasame 村雨 辰剛 (@tatsumasa.murasame) által megosztott bejegyzés, Dec 10., 2017, időpont: 8:58 (PST időzóna szerint)

Az új japán nevét, amely nem más, mint Tatsumasa Murasame, a mesterétől kapta, akitől a kertészkedést is tanulta. Egyébként elég menő az új neve - a tatsu sárkányt jelent, a masa egy karakter a mestere nevéből, a murasame pedig könnyű esőzést jelent, tehát a kertészkedés és a testépítés is megbújik benne. Íme, a mester és tanítványa:

 

Tatsumasa Murasame 村雨 辰剛 (@tatsumasa.murasame) által megosztott bejegyzés, Febr 26., 2018, időpont: 2:41 (PST időzóna szerint)

Ezen a képen jól látszik, hogy mondott le a testépítésről sem, nem került háttérbe, és szerintem szuper, hogy ilyen tökéletesen megférnek ezek a dolgok az új életében, és a választott hazájában is értékelik ezt - sőt, az egyébként nagyon homogén társadalomban igazi kincsként tekintenek rá.

 

Tatsumasa Murasame 村雨 辰剛 (@tatsumasa.murasame) által megosztott bejegyzés, Júl 7., 2018, időpont: 5:18 (PDT időzóna szerint)

Még a stílusában is érződik a kettősség - amikor a munkaruha és a helyi viselet keveredik:

 

Tatsumasa Murasame 村雨 辰剛 (@tatsumasa.murasame) által megosztott bejegyzés, Ápr 7., 2018, időpont: 4:39 (PDT időzóna szerint)

Meghívták több műsorba is, például a Japánabb a japánnál címűbe is, és mindenhol megkérdezik tőle, miért nem viszi inkább külföldre a megszerzett tudást, ahol sokkal több pénzt kereshetne ezzel. Erre mindig azt válaszolja, hogy nem a pénzért adta fel a tanítói és fordítói szakmáját, mikor tájépítész tanonc lett. Szeretné ezt a különleges hagyományt a kialakulásának helyszínén művelni, hiszen a legfontosabb, hogy itt megőrizzék. 

 

Tatsumasa Murasame 村雨 辰剛 (@tatsumasa.murasame) által megosztott bejegyzés, Jún 23., 2018, időpont: 7:14 (PDT időzóna szerint)

Ugye nektek is megjött a kedvetek egy kiruccanáshoz Japánba? ;) 

 

Tatsumasa Murasame 村雨 辰剛 (@tatsumasa.murasame) által megosztott bejegyzés, Máj 23., 2018, időpont: 9:58 (PDT időzóna szerint)

Nyitókép: Tatsumasa Murasame Twitter