Nekem maga a felvonulás is fontos része a dolognak, de jó lenne ha elvesztené azt a lényegét, hogy a melegjogokért fel kell vonulni, és szimplán csak egy fergeteges, jó hangulatú buli lenne, ahogy a világon már sok helyen. Az emberek, a stílus és a szexualitás sokszínűségének partija, ahol azt ünnepeljük, hogy mindenkinek joga van azt szeretni, akit csak akar.

És nagyon örülök, hogy idén egy olyan illusztris helyen került megrendezésre az esemény záróbulija, mint a Budapest Park. Ezúton is köszi a vezetőségnek a meghívást! A Rainbow Party, ami tulajdonképpen az after party, nagyon látványosra sikerült és nem csak buliztunk, de délután különleges bemutatókkal kezdtünk a sokszínűség és a multikulti jegyében.

Feltűntek a mindig kísérletező megoldásairól híres Je Suis Belle szürreális kreációi, amit már a budapesti Fashion Weeken is imádtunk, a Romani Design folk és etno stílus keveredéséből született ruhái, akikkel már többször dolgoztam együtt, és Demeter Richárd kicsit fétis, vagány divatja is.

Modellek a Rainbow Partyn - Koncepció: Studio Csalar, Modellek: Avantage Models, Fotó: Bodnár Zsófia

Aztán persze buli is volt a The Biebers-szel, Horányi Julival, Eke Angélával és Herrer Sárival - ők vezették fel Conchita Wurst fellépését, akivel én is készítettem egy interjút az esemény alkalmából, a cikk végén meg is nézhetitek a videót, ha lemaradtatok róla. 

 

@budapestpride with @conchitawurst ❤����

Mark Lakatos (@markolakatos) által megosztott bejegyzés, Júl 7., 2018, időpont: 11:56 (PDT időzóna szerint)

Conchita a 2014-es Eurovíziós győzelme után kapott hideget-meleget, de ettől függetlenül a tolerancia hírnöke maradt, továbbra is mixeli a női és férfi ruhadarabokat, és ne feledjük, hogy haute couture modellé is vált Jean Paul Gaultier jóvoltából. Emellett pedig állandó szereplője az idén 25 éves Life Ballnak, amelyet szokásosan a bécsi városházán rendeznek meg és az AIDS elleni harc egyik legfontosabb jótékonysági eseménye. Idén A muzsika hangja volt a tematika, emiatt pedig szőkére festette a haját és a szakállát is: 

"Az idei Life Ball tematikája egy igazi klasszikus volt, ezért úgy döntöttem, mindent beleadok, hiszen Mariát alakítottam A muzsika hangjából – szóval, naná, hogy szőke szakállas hölggyé kellett változnom. És imádtam szőke lenni!" - Conchita Wurst
Bécsben, június 2-án, Mariaként - Fotó: Thomas Niedermueller/Life Ball 2018/Getty Images

Egyetértek Conchitával abban, hogy egyszer érdemes felfedezni a bennünk rejlő egyéniségeket. Ahogy az nemrég rólam is kiderült Katz Dávid videójából, nekem is volt drag queen időszakom, méghozzá elég menőnek számítottam Madridban, és erre nagyon büszke vagyok. Meg is kérdeztem a Rise like a phoenix előadóját, hogy a mai társadalmunkban szerinte mi a szerepe a drag queeneknek, amire az alábbit válaszolta:

"Tudod mi a csodálatos? Amit RuPaul mondott: Meztelennek születünk, minden más csak drag. És igazából mindenki dragben van. Más személyiséget öltünk magunkra a munkahelyünkön és mást a párkapcsolatunkban. És ezt kéne elfogadni, hogy mennyire sokoldalúak vagyunk.

Javaslom mindenkinek, hogy egyszer öltözzön dragbe. Kilépsz a komfortzónádból és valaki mássá változol, de közben mégsem – hiszen ez mégiscsak te vagy, egy plusz réteggel. És ezt szeretem igazán a divatban, a dragben – a máshogy gondolkodást. Ahogy fejleszted magad általuk."  

És ha már drag, Puskás Petiről is készült egy drag fotósorozat a Pride alkalmából! Takács Gyuri barátom volt az egyik szervezője a rendezvénynek, és ő kérte fel a Random Shooting Day egyik szuper csapatát arra, hogy készítsenek különleges fotósorozatot – és mivel az est egyik fő fellépője a The Biebers volt, így adta magát, hogy Puskás Peti legyen a modell, aki lelkesen az ügy mellé állt és vállalta, hogy nővé varázsolják. Ezt a fotósorozatot egyben is érdemes megnézni, ahogy képről képre átalakul és női karakterekbe bújik – a képeket Wirth Abigail csodás illusztrációi egészítik ki. Kattintsatok ide a fotókért! ;)

Ezt a képet aztán el is árverezték, a befolyt összeggel pedig a Fábián Juli Alapítványt támogatták - Fotó: Wlcsek András, Styling concept: Csalár Bence, Makeup: Carmismink, Hairstyling: Koczka Koczek, Grafika: Wirth Abigail, Modell: Puskás Peti

És hogy mit üzen Conchita azoknak, akik nem értik őt, mint előadót, vagy a Pride-ot?

"Sose bántanék senkit, aki nem érti ezt meg elsőre, mert szerintem a beszélgetés a legfontosabb dolog. Elfogadónak és türelmesnek kell lennünk egymással. Nem kell mindent szeretni, de hallgasd meg az emberek véleményét, próbáld megérteni őket, és utána döntsd el, hogy egyetértesz-e velük."
Nézzétek meg a Pride-on készült videónkat!

Aki pedig még nem látta Katz Dávid videóját, amiben szóba került a madridi drag queen korszakom és hogy hogyan költöttem az idegenforgalmi ösztöndíjam fellépő jelmezekre, az most bepótolhatja: 

A zárszó pedig legyen ez, és persze, hogy szeressük egymást! ;) 

"A szabadság legfelsőbb szintje, amikor nem érdekel senki más véleménye." - Conchita Wurst