Igazi szépfiúkat és sármőröket gyűjtöttem nektek, jók kis levezetés lesz a szemnek nap végére. Lehet, hogy olyanokat is találtok majd a listán, akiről talán nem is tudtátok, hogy ennyire jóképűek voltak fiatalon! Lehet szavazni kommentben, hogy ki volt a kedvenc - és persze nézzétek meg a filmjeiket, élvezzétek a látványt hosszabb ideig, ha valaki megfogott benneteket! 

  1. Marlon Brando - Ezt a gifet biztosan sokan láttátok már, amit a Haragban a világgal című film egyik próbafelvételéről vágtak ki. A szerep végül James Deanhez vándorolt, Brando nem érezte magáénak, de így sem jártak rosszul a nézők. Helyette viszont nézzétek meg A vágy villamosát, ez a film a karrierje legelején készült.

Még egy bónusz gifet megérdemeltek:

2. Clint Eastwood - A rendező/színész mindig is jóképű férfiként volt számon tartva, de ezt az arcát biztosan kevesen láttátok. Ezt a huncut részt egy 1956-os filmből vágták ki (The first traveling saleslady Ginger Rogers-szel), és azt hiszem, érdemes is volt! Elég sok szalmaszálat megrágcsált a különféle westernekben, ha szeretitek a műfajt, A jó, a rossz és a csúf lehet az ideális mozitok. 

3. John F. Kennedy - Kis kitekintésként jöjjön egy híres férfi, aki nem színész, hanem politikus volt. Láttátok már ezt a játékos arcát az amerikai elnöknek?  

Vagy ezt? 

4. Robert Redford - Ugye nem kell bizonygatni, milyen menő pasi volt a fiatal Redford? Megcsodálhatjátok fiatalon az Ez a ház bontásra vár című drámában Natalie Wooddal, vagy a Mezítláb a parkban című romantikus vígjátékban Jane Fondával. ;)

5. Sean Connery - Ne panaszkodjanak azok sem, akik érett sármra vágynak, bár az egyik legnépszerűbb James Bond ügynök itt még mindig nagyon fiatal volt:  

6. Leslie Nielsen - Sajnos róla nem találtam gifet, de ez a kép többet mond ezer szónál. Gondoltátok volna, hogy a Csupasz pisztoly filmek csetlő-botló rendőre ilyen helyes pasi volt fiatalon, és romantikus filmben is játszott? Ez itt a Tammy and the bachelor című filmből egy jelenet, amiben Debbie Reynolds-szal játszott, a Star Wars-os Carrie Fisher anyukájával, még 1957-ben!

7. Paul Newman - Idősebb korában is tartotta a formáját, de jó visszanézni, milyen helyes pasi volt fiatalon, igaz? Kihagyhatatlan Elizabeth Taylorral a Macska a forró háztetőn című filmjük! 

8. James Dean - Bár az élete tragikus véget ért, ne feledkezzünk meg róla sem. Neki is köszönhetjük, hogy máig imádjuk a farmer-fehér póló-bőrdzseki szetteket! És ha már szó volt a Haragban a világgal drámáról, akkor ez épp jó választás tőle. 

9. Gene Kelly - Az Ének az esőben rajongói biztos megörülnek ennek a részletnek a Horgonyt fel! című filmből, itt 33 éves volt a táncos lábú színész:

10. Cary Grant -  Őt sem kell bemutatni, gondolom! Egészen fiatal volt még az Arzén és levendula vagy a Fogjunk tolvajt! filmjeiben, úgyhogy ha erre a látványra vágytok másfél órán keresztül, mindkettő jó választás.

11. Montgomery Clift - Bár keveset mosolygott, nagyon jól állt neki. Ha még nem ismeritek a színészt, mindenképp érdemes bepótolni, például a Most és mindörökké vagy az Egy hely a nap alatt című filmjeivel, előbbiben Burt Lancester is szerepel, aki szintén igazi eye candy, hogy egy ideillő angol kifejezéssel éljek. 

12. Ryan O'Neal - Gosling és Reynolds előtt volt egy másik Ryan, aki rengeteg női szívet ejtett rabul. Ő a könnyes Love Story és a vidámabb Mi van, doki? főszereplője, és mindkettő jó kis hétvégi film szerintem! ;)

13. Alain Delon - Ne maradjanak ki a francia pasik sem! Ha szeretnétek látni Delonnak ezt az arcát, nézzétek meg a Ragyogó napfény című filmjét. Szerintetek is hasonlít rá Zac Efron, ahogy azt sokan állítják?

Vagy inkább Ian Somerhalder? 

14. Jean-Paul Belmondo - Bár már a 85. évét tapossa, igen, ő is volt fiatal, helyes, francia fiú! Jó választás például a Kifulladásig című filmje az esti mozihoz.

Hamarosan hozom a cikk második részét, egy fiatalabb, de szintén nagyon jóképű generációval! Várjátok már? ;)

Nyitókép: George Rinhart/Corbis - Getty Images