Sokan odáig voltak a cropped, vagyis levágott szárú farmerekért, eldolgozatlan aljjal, aminek nagyon örülhettek az alacsony lányok is, hiszen nem kellett varrónőhöz rohangálni a túl hosszú nadrágokkal, elég volt egy olló (ezzel egyébként most sincs semmi gond, még mindig menő a dolog). Elterjedtek közben a nőies sziluettet formáló, de elég merev anyagú mom jeans-ek is, amik egyenesen a '80-as évekből érkeztek - körülölelik a csípőt, megmutatják a láb formáját, de nem tapadnak. Láttuk felvirágozni a lábszárat megmutató culottes fazonokat, amik ugyan nem előnyösek a legtöbb hölgynek, de ha divatról van szó, kit érdekel, ugye. És már nem meglepő a farmer farmerrel, akár valamilyen színes verzióban sem, például talpig lilában vagy rózsaszínben. 

Időközben viszont bekúszott egy újabb trend, a laza szárú nadrágoké! Lehet palazzo, trapéz vagy relaxed a fazon, lehet varrott vagy vágott aljú, egészen magas derekú vagy kicsit lejjebb csúsztatott, a lényeg, hogy a lábak körül szabadon lengedezik az anyag! Íme egy trendi stílustipp egy könnyű, nyári sétához:

Alessa Winter Zara farmerben, fekete Gucci  táskával, fehér Nubik cipőben, mintás Fiorucci pólóban, Ray Ban napszemüveggel kiegészítve - Fotó: Christian Vierig/Getty Images

A szélesebb szárú nadrágok egyébként már egészen a '20-as évektől hódítanak, a női divat ekkor vett igazán nagy fordulatot - rengeteg haladó szellemű nő lepte el a francia Riviérát hasonló fazonú nadrágokban:

 

Not That Vintage Fashion (@seenthatbefore) által megosztott bejegyzés, Júl 4., 2018, időpont: 6:47 (PDT időzóna szerint)

De nézzük meg, milyen ötletek jönnek szembe napjainkban, ha ezek a lazább nadrágok farmerből készülnek - nincs belőlük hiány, körülnéztem az Instagramon és elég sok vagány szettet találtam. Itt van például egy csinos, vállat mutató blúzocska, koptatott farmerrel és espadrilles-szel - nem is kell más az idei nyárhoz!

 

Debs Stubbington (@bangonstyle) által megosztott bejegyzés, Jún 10., 2018, időpont: 12:40 (PDT időzóna szerint)

Vagy ha te is mediterrán típus vagy, akkor jöhet egy sötét, bőszárú farmer és egy kék-fehér felső? 

 

by andrea � NYC (@prettyproperquaint) által megosztott bejegyzés, Máj 31., 2018, időpont: 6:45 (PDT időzóna szerint)

Teltebb lányoknak a hasonló fazonokat ajánlom, akár platform cipővel - a rövidre vágott, csíkozott aljú darabok összenyomhatnak, márpedig a telt sziluettnek az a tuti, ha magasan van a derék, és szépen formálja a nadrág a csípőt, a feneket. Én inkább egy sötétkék darabra szavaznék, de ha valaki a világosban érzi jól magát, hát annyi baj legyen. ;)

 

Blessing|Bless|Bi (@theurbanbrownie) által megosztott bejegyzés, Máj 21., 2018, időpont: 9:43 (PDT időzóna szerint)

A hasonló, '70-es éveket idéző pólókból nincs hiány az üzletekben manapság - mi más járna hozzá, mint egy szintén a hippis korszakot idéző nadrág? ;)

 

Sophie (@notcentralfash) által megosztott bejegyzés, Jún 9., 2018, időpont: 12:38 (PDT időzóna szerint)

Van, aki az egyenesebb szárra esküszik - egy magas sarkú papuccsal még jobban mutatna szerintem!

 

Kathleen Kelly Hurley (@letsbemomfriends) által megosztott bejegyzés, Jún 12., 2018, időpont: 5:06 (PDT időzóna szerint)

Az egyik legnépszerűbb divatblogger, Aimee Song a szezon cipőfavoritjával, bumfordi, de menő sneakerrel párosította a bokát villantó, laza farmerjét:

 

Aimee Song (@songofstyle) által megosztott bejegyzés, Jún 21., 2018, időpont: 3:29 (PDT időzóna szerint)

Jól mutat a bővebb farmer csinos, ejtett vállú felsővel és papucskával is:

 

Fashion Canadians (@fashioncanadians) által megosztott bejegyzés, Júl 3., 2018, időpont: 6:44 (PDT időzóna szerint)

Ez aztán a palazzo naci! Szűkebb, cropped póló, top vagy blúz jár hozzá, ha nem szeretnél elveszni benne:

 

nickyinsideout (@nicoleballardini) által megosztott bejegyzés, Máj 31., 2018, időpont: 2:10 (PDT időzóna szerint)

És milyen menő, ha még fel is van sliccelve a bő nadrág?

 

By Panumas Chirathivat (@panumas_official) által megosztott bejegyzés, Máj 14., 2018, időpont: 4:57 (PDT időzóna szerint)

Ez a lány a H&M-ben találta meg álmai farmerjét, és karakteres övvel párosította - van benne egy kis pasis feeling, igaz? ;)

 

K A R R A N • The Mama Edits (@themamaedits) által megosztott bejegyzés, Jún 7., 2018, időpont: 1:04 (PDT időzóna szerint)

Ez pedig már inkább szoknyanadrág:

 

London's Fashion Boutique (@londonsfashionboutique) által megosztott bejegyzés, Ápr 26., 2018, időpont: 9:34 (PDT időzóna szerint)

És egy közönség kedvenc a végére - farmer overall bő szárral, csinos szandállal és színes táskával. Biztos vagyok benne, hogy ez megdobogtatta a divatimádók szívét:

 

Füsun Lindner (@shortstoriesandskirts) által megosztott bejegyzés, Ápr 21., 2018, időpont: 3:02 (PDT időzóna szerint)

Egyetlen sziluett van, akinek azt mondanám, hogy ne kísérletezzen a bő szárakkal, és maradjon inkább a skinny vagy szűkülő szárú fazonoknál, ez pedig az Alma. Nekik általában kevéssé előnyös, ha az egyik legcsinosabb testrészük, a lábuk elveszik a nadrágban. De szerencsére a szűkebb fazonok között is mesés darabokat lehet találni, és ezeknek is lehet lengébb az anyaga, például vászon, úgyhogy hajrá, Édeseim - mindenki találja meg a legszellősebb, legkényelmesebb nadrágot a szezonra! ;)

Nyitókép: Christian Vierig/Getty Images