Minden napra jut egy hír Meghanről, biztos ti is látjátok. Az egyik nap rosszkor pukedlizik, a másik nap véletlenül megfogja a férje, Harry herceg kezét, amiről már Vilmosék óta tudjuk, hogy hatalmas faux pas (azaz etikett baki) a királyi családban. Hiszen amikor a nép előtt sétálnak vagy valamilyen hivatalos megjelenésre tartanak, éppen munkában vannak, nincs semmi romantika és kézen fogva andalgás, de hát friss házasoknál becsúszik az ilyen. Itt még ugye semmi kötöttség nem volt:

Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Éppen ezért kérte a királynő, hogy vegyen részt egy intenzív, hat(!!!) hónapos tréningen az egyik asszisztensével, a 49 éves Samantha Cohennel, aki csak emiatt költözött át a Buckingham-palotából a Kensington-palotába. Meghan ettől függetlenül igyekszik minél több embertől tanulni, és állítólag irtó kitartó ebben és jól bírja a kiképzést - a forgatások megedzik az embert!

De mit is fog tanulni? Protokollt, etikettet - például kinek kell pukedlizni és kinek nem, hogyan kell a beszélgetéseket vezetni - , és persze, hogy hogyan kell öltözködni a különböző eseményeken. Ez a tréning persze nem csak neki jó, de a királyi családnak is, hiszen minden apró mozdulatukat kamerák figyelik és számolniuk kell azzal, hogy még én is írok róluk! ;)

Fotó: Samir Hussein/WireImage

Mi az, amiről már le kellett mondania a hercegnének?
Először is lemondott a családnevéről és a színészi karrierjéről, de legalább a kameráknak nem kell búcsút intenie. Másrészt állandóan testőrök fogják kísérni - nincs kiruccanás a fashion weekre, vagy egy hirtelen jött ötlet, hogy színházba menjenek... Az új családdal együtt brit állampolgárság is jár, de nem szavazhat, nem politizálhat és nem fejtheti ki a véleményét. Utóbbiban nagyon is aktív volt korábban, és sok ügyet képviselt szenvedélyesen, de szerencsére továbbra is támogathat rengeteg humanitárius ügyet a királyi család többi tagjával, például a férjével karöltve. És persze kapott egy gardrób- és stílusfrissítést is! 

Most pedig mindenki azt figyeli, betartja-e a szabályokat, vagy ami sokkal érdekesebb, megszegi-e őket? Vajon nem túl mély az a dekoltázs a királynő szigorú tekintetének? Nem ciki egy hozzá hasonló, divatos nőnek testszínű harisnyát hordani? És a folytonos vizsgálódások mellett még az olyan menő dolgok viseléséről is le kell mondania, mint a kényelmes farmer. Viszont kap sok gyönyörű ruhát - amiben nem szelfizhet. Szomorúság, Drágáim!

Mi jött, mi ment, ha a stílusát nézzük?
Korábban nagyon szerette a rövidke ruhákat és a szexi szandálokat, amiket Hollywood vörös szőnyegei megköveteltek. Az eljegyzés óta aztán a szoknyák hosszabbodtak, a színek sötétebbek lettek, de szereti a kontraszokat is:

Fotók: Karwai Tang / Max Mumby/Indigo / Karwai Tang / Samir Hussein/Pool / WPA Pool - Getty Images

Még most is szereti a kiengedett, hullámos hajat, de Katalinhoz hasonlóan mindig szépen rendezettek a fürtök, és a zilált kontyokat is szigorúbbra cserélte. Ez a tavaszi megjelenése például egész Katalin hercegnés volt:

Fotó: Karwai Tang/WireImage

A sminkje továbbra is természetes, ahogy azt megszoktuk tőle, a körömlakkja pedig semlegesen púderes az etikett előírásai szerint - Erzsébet királynő például évtizedek óta az Essie Ballet Slippers árnyalatát használja.  

De a legfeltűnőbb talán, hogy az első egy hónap színekben nagyon szerényen telt - Meghan hercegné az első hivatalos megjelenésein csakis púderes színekbe bújt. Csinos volt, de úgy tűnik, nem szeretné még jobban felhívni magára a figyelmet, és főleg nem akarja elvonni a királynőről, ami valószínűleg bölcs gondolat. A 92 éves uralkodónő ugyanis minden eseményre nagyon színes ruhákat vesz fel, vagy olyat, amiben kitűnik a tömegből - ha például minden dekoráció piros, akkor fehérbe bújik, és előfordul, hogy ilyenkor a család hölgytagjai viszont pirosba bújnak, Katalint is láttuk már így tenni. 

Az első közös programja a királynővel - Fotó: Karwai Tang/WireImage

Katalinhoz és a család többi hölgy tagjához hasonlóan alakkövető, de nem túl szűk, illedelmes kis ruhákat visel - a ruhák hossza térd alá ér, amiket csakis elegáns, alapszínekben pompázó magas sarkú cipőkkel visel - ez az úgynevezett "court shoes", nőies, hegyes orral. 

Az ifjú pár a királynővel, aki viszont gyakran bújik élénk színekbe! / Fotó: John Stillwell - WPA Pool/Getty Images

Nézzétek, a Royal Ascotra is milyen csinos, fehér selyem Givenchy ingruhát választott! És ahogy látjátok, a testszínű harisnya bizony kötelező, ha a családhoz tartozol, bármennyire is nem menő manapság - de legalább tényleg a bőréhez illő színben viseli. 

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

A láncos kistáskáit, amit kényelmesen át lehet vetni a vállon, clutch-okra cserélte,  és ahogy látjátok, a kalapok közül is megtalálja az arcához legjobban illő, legsikkesebb darabokat: 

Károly herceg 70. születésnapján - Fotó: Chris Jackson/Getty Images

És íme A RUHA, amin fennakadt a brit sajtó - a rettentő mélyen dekoltált púderrózsaszín Carolina Herrera darab! A dress code szerinte a királyi család hölgy tagjai nem viselhetnek térdet - vállat villantó, vagy más módon kihívó ruhákat. Meghan viszont úgy tűnik, még neutrális színekben is meg tudja mutatni, ki az uralkodó fashionista a családban! Ahogy a pikírt magazinok fogalmaztak, olyan volt, mint egy modern Katalin hercegné...

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Nem hiszem, hogy örökre semleges színekben marad a hercegné, valószínűleg olyan alkalomra vár, ahol nem nyom el senkit egy feltűnőbb ruhában. Mindenesetre szuperül fest ezekben a klasszikus és letisztult darabokban is, igaz? ;)