Annyi biztos, hogy a Reese Witherspoon főszereplésével készült filmek, még ha vígjátéknak is szánták őket, sok lánynak adtak önbizalmat. És abban is biztos vagyok, hogy ha a Hatalmas kis hazugságok sztárjának lesz beleszólása a filmbe - márpedig tutira lesz, hiszen producerként is közreműködik -, akkor egy nagyon csajos, nagyon pozitív üzenettel teli filmet kaptok majd. Reméljük, hogy lesz olyan népszerű, mint a 2001-es első rész vagy a 2003-as második. Hihetetlen, hogy már 15 év telt el a folytatás óta is, igaz? Akkor jöjjenek is a titkok! ;)

Elle Woods szerepére először nem is Reese-t szemelték ki, hanem a Rém rendes család Kelly Bundy-ját, Christina Applegate-et, aki viszont úgy érezte, elég volt a buta szőke szerepekből. Azóta persze már többször sztorizott róla, hogy megbánta a döntését - de nem járt jobban Chloe Sevigny sem, akit a főgonosz, Vivian szerepére szemeltek ki. Ő Selma Blairnek passzolta át a szerepet, amiről később úgy mesélt, hogy nem ismerte fel a filmben rejlő lehetőségeket. Ilyen az élet, Drágáim - kinek a pap, kinek a paplan!

Érdekesség még, hogy korábban a Kegyetlen játékokban is együtt szerepelt a két színésznő, Reese és Selma, és nagyon jó barátnők lettek. Ezt már csak azért is említem, mert egy olyan mű alapján készült, ami nekem is nagy kedvencem - nézzétek meg a Veszedelmes viszonyokat is, ha úgy adódik! 

Mikor Reese elnyerte a szerepet, felkészülésképp elutazott egy kis tanulmányi kirándulásra a Dél-kaliforniai Egyetemre, ahol megismerkedett a diáklányokkal, gyűlésekre járt velük és sokszor együtt is vacsoráztak. A színésznő egyébként korábban a kaliforniai Stanford Egyetemhallgatója volt, ahol angol irodalmat tanult, egy év elvégzése után viszont felkerekedett, hogy megvalósítsa álmait.

És tudjátok, hogy ez nem sokkal azután volt, hogy megszülte volna Ryan Phillippe-pel közös első gyermekét? Formába is kellett lendülnie a szerepre - jött az MGM stúdió, és hozott is neki egy trénert, hogy felkészüljön a filmre! És nem, nem csak a "hajol és feszít" gyakorlatsorból állt az edzés... ;)

Az első filmben összesen 40 féle frizurája volt Elle-nek, és nagyjából 60 szett ruhát viselt. És képzeljétek, Reese az összes outfitet meg is tarthatta! Az egyik ruhát például, amiben a pasijával, Warnerrel szakított, az egyik legjobb barátnője, Molly Stern tervezte számára. De az egyik legemlékezetesebb szett akkor is ez a flitteres bikini és szőrös kabátka marad - simán el tudom képzelni egy bevállalós csajnak fesztiválozáshoz akár idén is!

Szegény színész srác viszont, ha már szóba került, később elmesélte, hogy odáig meg vissza volt Reese-ért, szóval kár, hogy a filmben sem volt számára happy end! :)

A film alapjául szolgáló könyv írónője, Amanda Brown tényleg a Stanford jogi karára járt, az ötlet pedig egy sérelemdíjakról szóló előadás alatt jutott eszébe. Azok a levelek inspirálták, amiket rendszeresen írt a családjának - naná, hogy rózsaszín papírra, bojtos tollal -, az ELLE név pedig egyenesen az író kedvenc magazinjától ered, amit órák alatt is bőszen lapozgatott. Úgy látszik, ahogy nekem, úgy neki sem a jogi pálya tűnt a legérdekesebbnek... ;)

A kutyaimádók biztos emlékeznek Gyilkos Woods-ra is, a Doktor Szöszi filmek legkisebb sztárjára - ő eredetileg a Moonie névre hallgatott. Az apró csivava sajnos 2016-ban az örök vadászmezőkre távozott, erről Reese is megemlékezett az Instáján. Kíváncsi vagyok, lesz-e új kedvence Elle-nek a harmadik epizódban!

A film kezdetén, a haját fésülő lány nem is Reese - ő ekkor még Angliában volt, hogy befejezze a Bunbury, avagy jó, ha szilárd az ember című filmjének forgatását. 

A film vége pedig az lett volna a tervek szerint, hogy Elle szórólapokat oszt, amiben támogatást kér a jogi segélyalapjához - de hát ez Hollywood! A tesztközönség szeretett volna többet tudni arról, mi is lett a főszereplővel, így aztán megváltoztatták a befejezést. 

Annyi biztos, hogy Reese a mai napig büszke arra, hányan mesélik neki, hogy ennek a filmnek köszönhetik, hogy a jogot választották az egyetemen - van, akinek mégis bejön, Drágáim! 

Búcsúzóul pedig jöjjön egy kép, amit az első film 15. évfordulóján osztott meg Reese Witherspoon. Ugye, hogy ez a nő csak fiatalodik - nem is tudom, hogy csinálja! Viszont itt a bizonyíték, hogy tényleg megvannak neki a jelmezek - és amilyen mázlista, biztos bele is fér mindegyikbe! ;)