Idén ismét megrendezésre került a Várkert Bazárban a Budapest Central European Fashion Week, biztosan láttátok az erről készült posztjaimat, mert nagyon sokat dolgoztunk rajta. Mostanában elég sokat járom a világot különböző fashion weekek kapcsán, sok videót és interjút is készítettünk - voltam Tokióban, Krakkóban, készülök Máltára, de természetesen a magyar divathéten is aktívan részt vettem.

 

Mark Lakatos (@markolakatos) által megosztott bejegyzés, Ápr 28., 2018, időpont: 8:06 (PDT időzóna szerint)

Az április 27-29. között megtartott budapesti Fashion Weeken több mint húsz fashion show-t és számos látványos hazai és külföldi prezentációt láthattak a vendégek - bár utóbbi itthon még nem annyira ismert, lassan úgy tűnik kezd elterjedni. A prezentációkon is modelleket láthatnak a nézők, de ebben az esetben egy berendezett környezetben állnak vagy minimálisan mozognak, a látogatók pedig közelebbről is meg tudják tekinteni a kreációkat. Ilyen volt például Kerényi Virág prezentációja a Fashion Weeken:

Fotó: BCEFW

De hogyan is indult a grandiózus 3 nap?
Az egész rendezvény többnapos ruhapróbával kezdődött, amelynek célja, hogy minden modellre megtalálják a tökéletes ruhát, ezekre én is kilátogattam, és Dömök Noel Szilveszter segítségével szuper kis videókat forgattunk (az Instagram oldalamon megtaláljátok). Az események egy őrült fashion vacsorával folytatódtak, amin külföldi és hazai vendégek - újságírók, influencerek, bloggerek, tervezők - és a magyar divatélet színe-java vettek részt. Íme egy kis összefoglaló erről:
 

Mark Lakatos (@markolakatos) által megosztott bejegyzés, Ápr 27., 2018, időpont: 8:28 (PDT időzóna szerint)

A trendekről is fogok írni, de addig is, jöjjön, ami mindenkit érdekel: hogy kik voltak ott!

Az előkészületekben a Style Institute divatiskolám végzett diákjai segítettek nekem - a mi feladatunk volt az, hogy meghívjuk azokat a vendégeket, akik a front row-ban ülnek. Ez azt jelenti, hogy mi választottuk ki azokat a hírességeket, természetesen a tervezőkkel együttműködve, akik a háromnapos rendezvényen az első sorban ültek, méghozzá tervezői ruhákban.

Megérkezünk a Várkert Bazárba a vendégekkel! Rajtam Zsigmond Dóra felső és szoknyanadrág, Kármán Orsi X Celeni kitűző, és Nike/PIG SHOES cipő volt / Fotó: Soós Bertalan

Egy celebritásnak nyilván rendkívül fontos, hogy jelenik meg egy eseményen, főleg egy divateseményen, így mi segítettünk abban is, hogy megtaláljuk mindenkinek a tökéletes, stílusához illő tervezői ruhát, amelyben képviselheti magát, és persze a designert, akinek beül a bemutatójára.

Ullmann Móni Artista ruhában, Wossala Rozina NUBU ruhában, Sütő Enikő ABODI dzsekiben - én pedig  Zsigmond Dóra ingben és szoknyanadrágban, Saint Laurent csizmában látogattam ki, amit Gucci táskával és szemüveggel, valamint Balmain bőrdzsekivel párosítottam

Nagy, nemzetközi divatházaknál egyébként bevett szokás, hogy a márkához hű hírességek mindig ott figyelnek a legelőkelőbb helyen, de most már nálunk is egyre többen fedezik fel maguknak a tervezői darabokat, és szívesen képviselik a kedvenceiket a divathéten.

Csősz Bogi ABODI, Odett TOMCSANYI, Dallos Bogi TOMCSANYI, Csisztu Zsuzsa saját, Cinthya Dictator ABODI, Peller Mariann Katti Zoób, Kiss Ramóna Katti Zoób, Ráskó Eszter saját szettben képviseltette magát a 2. napon

A lehengerlő megjelenéshez persze rengeteg összetevő kell - ha megtaláltuk a tuti ruhát, akkor még jön a hajstyling, a makeup, csupa irtó fontos dolog! Kiss Ramóna például nagyon élvezte a készülődést: 

Fotó: Soós Bertalan

Ehhez persze kellett egy helyszín, ami jelen esetben a csodálatos Moments Hotel volt az Andrássy úton, ahol én és a segítőim elfoglaltunk egy lakosztályt a Kevin Murphy hajstylistjaival és L'Oréal sminkmestereivel, hogy igazi luxus körülmények között foglalkozhassunk a VIP vendégeinkkel.

Kovács Patrícia, Verebes Linda és Karafiáth Orsolya készülődik / Fotó: Soós Bertalan

Ide hozattuk az összes ruhát, amit a meghívottaknak szántunk - nem volt kevés, higgyétek el -, és innen vonultunk át a Várkertbe, a bemutatókra. Csősz Bogi annyira imádta a felhajtást, hogy naponta többször is átöltözött!

Iszak Eszti CUKOVY, Kiss Ramóna Katti Zoób, Epres Panni NUBU, Csősz Bogi NANUSHKA, Cinthya Dictator CUKOVY ruhában

Cinthya Dictator úgy hagyta el a Moments Hotelt, mint egy igazi sztár - itt éppen ABODI ruhában:

Fotó: Soós Bertalan

Verebes Linda, Kovács Patrícia és Karafiáth Orsolya ARTISTA ruhába bújt:

Fotó: Soós Bertalan

Steiner Kristóffal, Zsigmond Dóra felsőben, Balmain dzsekiben, Gucci táskával és Nike/PIG SHOES cipőben / Tompos Kátyával, aki Maison Marquise ruhát választott, a fülbevaló Rienne Creations (BERLIN STORE), a táskája pedig Coccinelle, és Pikali Gerdával, aki Sentiments Couture ruhában pózolt

Búcsúzóul pedig jöjjön egy kép rólam és a még mindig varázslatos dívával, Medveczky Ilonával:

Hamarosan mesélek nektek arról is, milyen trendekkel készülnek az őszi-téli szezonra a tervezőink, figyeljétek a blogot!