Nemrég jött ki az Emporium egy szuper, új kollekciója, amely egészen 50-es méretig elérhető – természetesen én is beleláttam a tervezésbe és stílustanácsadóként segítettem a munkájukat. Így született sok-sok gyönyörű darab, amelyen megtaláljátok a “Lakatos Márk ajánlásával” címkét, és ezek közül válogattam ma, hogy bemutassam a legjobb tippjeimet.

Az egyik legkedvesebb darab, az rögtön látszott, a Spencer blézer, amelyet több színben is megtaláltok – narancs színben, fehérben és feketében is a sárga mellett. Évinek, a modellünknek szuperül állt a sárga, de nézzük a lényeget:

Mire figyeljenek blézervásárlásnál a telt hölgyek?
Először is, a hajtóka hiánya, a mély V-kivágás ideális a telt keblekhez. Így is hangsúlyozzátok őket, mégis megmaradnak a sziluett arányai! A zsebek helyett ezúttal felfelé futó álcipzárakat találtok, amelyek a kontraszt miatt optikailag csökkentik a csípő, a derék szélességét. A középső cipzár sem fut végig a blézeren – épp csak arra szolgál, hogy a test legkarcsúbb pontját MÉG karcsúbbá tegye, kihangsúlyozza a derekat, de teret engedjen a melleknek, a csípőnek, és homokóra alkatot formáljon. A fekete szoknya, amivel párosítottuk, szintén karcsúsít, a bővülő alj eltakarja a szélesebb csípőt, de megőrzi a nőiességet. Szerintem abszolút munkahely vagy randi kompatibilis a szett - ugye ti is imádjátok? ;)

Fotók: Emporium

Mi az az apróság, amit észrevehettek mindkét képen? A kabát vagy blézer ujja! Igen, sokkal csinosabb, ha feltűritek, vagy felhajtjátok – ennél a piros kabátkánál utóbbit választottuk. Sokan aggódnak amiatt, hogy egy feltűnő szín elviszi a hangsúlyt, ezért érdemes ilyenkor egy karakteres mintát választani hozzá vagy egy szintén vagány kiegészítő színt.

Imádnivaló szerintem ez a derekat hangsúlyozó ceruzaszoknya is, pöttyökkel, ami idén nagyon trendi, és ha megfigyelitek, a sötétebb színű szélső panelek karcsúbbnak mutatnak, és persze homokóra alkatot formálnak. Alacsonyabb hölgyek mindenképp keressék a rövidebb fazonokat!

Ha valamilyen elegánsabb eseményre vagytok hivatalosak nyáron, és kicsípnétek magatokat úgy igazán, szuper választás lehet egy overall – ez az egyszínű verzió nyújtja az alakot, a rövidke ujjak pedig engednek mozogni, de elvesznek a felkar teltségéből és a vállak gömbölyűségéből. Naná, hogy pirossal párosítottam – jöhet a hosszú fülbevaló, egy csinos szandál, és persze az ékszertáska a kézbe!

 

Ha nyári ruhákról van szó, akár Alma hölgyeknek is ideális választás egy hasonló fazon! Azért szuper, mert a mellek alatt, vagyis a test legkarcsúbb pontján összerántja a sziluettet, az aszimmetrikus alj pedig a karcsú lábakra helyezi a fókuszt. A ruhán végigfutó gombolás pedig nyújtja az alakot, amit én megtoldottam egy sötét színű toppal, ami ugyanezt a célt szolgálja, hiszen így mélyebben nyitva tudjuk hagyni a ruha vagy felsőrész gombolását, ezt több képen is megfigyelhetitek. A sárga táska már csak a ráadás! ;)

Hétköznapi, rohangálós, de nagyon csinos szett egy szép bőrdzseki mintás nadrággal! Miért imádom ezt a dzsekit? Nem csak azért, mert idén hódítanak a barna bőrkabátok, hanem mert a ferdén futó, rövidke cipzár megzavarja a szemet és sokkal karcsúbbnak mutatja a viselőjét. Ne féljetek a rövidebbre vágott, vagyis cropped nadrágoktól sem, hiszen lazák és fiatalosak, és magas sarkú vagy platform talpú cipőkkel is zseniálisak.

Mire érdemes még figyelni?
A topokra már felhívtam az előbb a figyelmet, szuper kiegészítő, amit érdemes használni a mindennapokban. Nézzük meg, mi a különbség a fekete és a fehér szín között – ugye, mennyivel teltebbnek mutat az utóbbi? Ez nem jelenti azt, hogy nem használhatjátok, például, ha világos ruhát vagy blézert vesztek fel, de a sötét színek jobban karcsúsítanak.

És ha már felvettétek a fekete felsőt, nyugodtan gomboljátok ki az inget, blézert vagy kabátot, amit felkaptatok rá, sőt, még jobb, ha egy hosszabb, csinos nyakláncot is feltesztek hozzá, ami szuperül nyújtja az alakot. A feltűrt ujj itt is fontos szerepet játszik, nézzétek!

Remélem, csupa hasznos tanácsot adtam, Drágáim, keressétek ezeket a fazonokat, összeállításokat az üzletekben – és ha kifejezetten ezekre a szuper kis darabokra vágytok, nézzetek be az Emporium üzletekbe, ahova június 20-ig folyamatosan érkeznek az új kollekció csinosabbnál csinosabb darabjai! ;)