Mióta Harry herceg és párja, Meghan Markle bejelentették 2017 novemberében, hogy egybekelnek, a világ vezető lapjai mind teljesen bezsongtak, és irtó sokat foglalkoznak a témával - mennyit költenek, ki megy el, ki nem, ki vezeti a menyasszonyt az oltárhoz, mennyire utálja szegény menyasszonyt a féltestvére, és hasonlók. Volt mit kitárgyalni az eseménnyel kapcsolatban, készüljünk fel szombatra a leglényegesebb dolgokkal, Drágáim! ;)

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Először is, azt már biztosan mindenki tudja, hogy hercegünk egy sült csirke felett kérte meg kedvese kezét - aki állítólag nem is hagyta, hogy végigmondja a tervezett lánykérést, annyira szerette volna rávágni, hogy IGEN. Íme egy gif bizonyítékul:

Az illemre nagyon ügyelve, a pár az esküvő előtti éjszakát külön tölti majd - vagy a windsori kastély külön lakosztályaiban, vagy London különböző pontjain. Harry amúgy egyébként is nagyon nyugis életet él a Meghan előtti időkhöz képest - kevesebb buli, kevesebb ital, kevesebb cigi. Utóbbiról sajnos a menyasszonynak nem sikerült még teljesen leszoktatnia, legnagyobb bánatára. 

A 32 millió fontos eseményre - ami tutira bekerül a történelem legdrágább lagzijainak TOP 10 válogatásába - közel 100.000 nézőt várnak, online pedig még talán többen fogják követni, mint Vilmos és Katalin esküvőjét, de nem azért, mert ez még az övékénél és jóval többe fog kerülni, hanem mert egyre többen tudják online is követni. Rengeteg rendőr biztosítja majd a látogatók és a vendégek biztonságát, a nézők közé is sok álruhás rendőr vegyül majd, nem beszélve a rejtőzködő mesterlövészekről és modern technikai eszközökről, úgyhogy biztos nem lepődtök meg, de a büdzsé nagy részét nem a kaviáros falatkák viszik majd el, hanem az esemény biztonságának megőrzése (mintegy 30 milliót...).

A költséglista második helyére a menyasszonyi ruha kerül, és még így is sokkal olcsóbb lesz, mint Kataliné, hiszen körülbelül a harmada lesz árban - azonban ne feledjük, hogy Katalin várhatóan királyné lesz, így az ő ruhája sokkal többet nyomott a latban.

Hogy mit visel a menyasszony, és hogy ki tervezi a ruhát, szinte államtitokként őrzik. Azt tudjuk, hogy több próbát is tartottak a Kensington-palotában és egy londoni stúdióban, és hogy sokan rebesgetik a Ralph&Russo divatházat, akik az eljegyzési ruhát is tervezték, de magát a kész ruhát mi csak szombaton láthatjuk majd meg, és csak az esküvőt megelőző éjszaka fogják Londonból a windsori kastélyba szállítani, tökéletesre gőzölve. Kíváncsi vagyok, hogy sikerül majd megugrani, hogy Meghan is boldog legyen, a több millió néző is megkapja a tündérmesét, de ne múlják felül Katalint...

Azon is sokan vitatkoztak, hogy vajon visel-e majd tiarát az ara, illetve ha igen, melyiket választja majd a nagy királyi tiara-tárból! Mivel Meghan gyűrűjét két olyan gyémánt díszíti, amely Diana hercegné egyik brossából származik, és többször is hangoztatta, hogy mennyire csodálja Harry tragikusan elhunyt édesanyját, sokan a Spencer-tiarát tartják legvalószínűbbnek, de emellett még vagy 4-5 fejdíszt is a kalapban tartanak a jósolgatók. Sokan viszont arra tippelnek, hogy mivel Meghan nem brit és elég modern a stílusa, előfordulhat, hogy magának készítteti a tiaráját, amit így tovább tud majd örökíteni, vagy épp nem is visel majd, csak valamilyen díszt  a hajában, megmutatva, hogy ők ugyan királyi pár, de nem a szokásos sablonok szerint működnek. Hamarosan kiderül, kinek lesz igaza!  

A vőlegény tanúja Vilmos herceg lesz, a menyasszony viszont ezt a hagyományt nem követi. Sokáig az esküvőjük egyik legtevékenyebb szervezőjére és Miss Markle egyik legjobb barátnőjére, Jessica Mulroney kanadai stylistra tippeltek az újságok, akivel még a Briliáns elmék forgatásán ismerkedett meg 2011-ben. Az ő gyermekei egyébként szintén ott sürögnek-forognak majd a kis Charlotte és George társaságában, mert állítólag jó sok gyerek vesz részt majd az esküvőn. Pippa Middleton pillanatra nem számíthatunk, hiszen itt az apróságok lesznek a mellékszerepben, illetve a temérdek virág (Diana kedvence, a fehér rózsa, és Meghan kedvence, a bazsarózsa). 

Az esküvő utáni fogadást a windsori kastélyban tartják majd, ahol Harry-t megkeresztelték 1984-ben, és mint pár is rengeteg időt töltöttek itt. Természetesen II. Erzsébet is beköszön majd - megnézi a torta felvágását, meghallgatja a beszédeket, majd csendben távozik, hiszen kinőtt a bulizós korból. Lesz állítólag hamburgeres food truck, és pezsgő is dögivel, de még vodkás jégből készült szobrok is. Alkoholos italokra nem lesz limit, de a telefonokat elkobozzák, nehogy az Instán landoljon egy vendég bénán sikerült fotója. 

És hogy mi lesz Meghan az esküvő után? Magyarul hercegné, angolul duchess, vagyis nem princess, hiszen házasság útján szerezte a címet. 

És most, hogy egy csomó dolgot megtudtatok a királyi esküvőről, már csak egy kérdés maradt: vajon követni fogjátok szombaton 1 órától a közvetítést? ;)