Az utóbbi időben több divatcég is elővette a kendőt, mint univerzális kiegészítőt, remélem, ennek ti is örültök. A 2018-as Gucci Cruise kollekció bemutatóján főként extravagáns, színes turbánszerű fejpántokat láttunk, de a kendőszerű anyagok már ott is jelen voltak. A Versace, a self-portrait és Dries Van Noten kifutóján is láthattunk kendőket nem csak hajban, de nyakban és szoknyaként, ruhaként is használva, a variációk száma tehát végtelen! Keressétek nyugodtan az absztrakt, intenzív mintákat, a palettátokhoz illően, hogy minél több ruhával tudjátok kombinálni:

Gucci Cruise 2018 show a Palazzo Pittiben (Pietro D'Aprano/Getty Images) / Dries Van Noten RTW S/S 2018 (Antonio de Moraes Barros Filho/WireImage)) / Self-Portrait S/S 2018 (Peter White/Getty Images)

A Valentino idei tavasz-nyári kollekciójában is csak úgy hemzsegtek a kendők és kendőminták:

Versace show, Milan Fashion Week S/S 2018 (Venturelli/WireImage)

A fejre kötözött kendő nagyon trükkösen feldob egy franciás kontyot, ahogy az első képen látjátok Lou Doillonon, a párizsi Fashion Weeken. Az üzletekben egyébként rengeteg verzióban lehet kapni mintás fejpántokat, amit nem is kell magatoknak megkötözni, ergo sokkal gyorsabban megy a reggeli készülődés, akár kontyban, akár laza hullámokban, akár egyenesre vasalva szeretitek a hajatokat.

Lou Doillon a Paris Fashion Weeken 2017-ben. (Christian Vierig/Getty Images)

Miért imádjuk még?

Kortalan! Napon sütkérező kislányoknak és divatimádó fruskáknak épp úgy ajánlom, mint városi díváknak, akik szerint a több több.

Kép: IJG JPEG Library

Pasik is simán hordhatják - voilá! 

Caroline Daur és Carlo Sestini a milánói férfi divathéten 2017-ben (Christian Vierig/Getty Images)

Lenge ruhával, komoly blézerrel, fürdőruhával, laza pólós-farmeres összeállítással egyformán jól mutat, és még fel is dobja az unalmasabb szetteket - vagy épp játékosságot visz bele, mint ebbe a talpig piros outfitbe:

Doina Ciobanu divatblogger a London Fashion Weeken (Kirstin Sinclair/Getty Images)

Szóval azt mondom, Drágáim, turbózzátok fel a tavaszt egy gyönyörű kendővel!